Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:14, 23 lis 2016

Do góry
Pracowicie spędzam ostatnio wieczory. Pogoda sprzyja, w sweterku można pracować. Tak właściwie to wiosnę czuć, a nie zbliżającą się zimę. Lubię zapach wieczornego powietrza niesionego ciepłymi powiewami wiatru.

Niemniej zgodnie z kalendarzem warzywnik poszedł spać.

A jak warzywniak pusty, to spiżarnia zapełniona...
Jeszcze tylko dwie ogromne cukinie zostały do przerobienia i przetwory też już będą skończone.

Ulubione patisony marynowane czy nowość tegoroczna: marynowana rzodkiewka strączkowa.

Dżem z zielonych pomidorów czy sok z kwiatów czarnego bzu też pyszne

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 09:32, 23 lis 2016

Do góry
Ogólny rzut okiem

Typografia ogrodu 09:24, 23 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
o to fajnie.będę wypatrywać. Choć takiego widoku jaki przesłała mi niedawno przyjaciółka z islandi się nie spodziewam

Przepiękne
Asiu gratuluję wizytówki. ..wybralas chyba the best z the best zdjęć Twojego ogrodu. Prawdziwa uczta dla oka.
Pozdrawiam
Anna i Ogród 09:07, 23 lis 2016

Do góry
Myślę że swoją jadłodajnię również mogę uznać za otwartą. Przylatują od jakiegoś czasu i może w tym roku nie znikną nagle jak rok temu.

Jak to wszystko ogarnąć? 08:29, 23 lis 2016

Do góry

Asiu, placyk i pierwszy krąg kaskady są na tym samym poziomie, więc może jednak będę słyszeć to ciurkadełko

Tutaj na tym zdjęciu jest taras/placyk w innym kształcie. Ale dokładnie o to chodzi. Pleckami kaskady jest skarpa

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/22956/medium__MG_2440.JPG
Jak to wszystko ogarnąć? 07:39, 23 lis 2016

Do góry
Asiu, cały czas wyobrażałam sobie to w ten sposób. Placyk na skarpie, a moja wymarzona kaskada wkomponowana w skarpę. Mniej więcej w ten sposób:

Przepraszam za jakoś rysunku, ale nie jestem w tym dobra. Proporcje nie są zachowane, ale chodzi o samo rozwiązanie
Ogrodowe szaleństwo ... 07:29, 23 lis 2016

Do góry
Witam Wszystkich, mam na imię Ela, mieszkam w Gdańsku, mam męża, dorosłego syna i najukochańszą psinę, która ma 8 lat. Mimo czterdziestu wiosenek do lipca 2015 nie miałam żadnej pasji, żadnych konkretnych zainteresowań. Poszukiwałam bardzo długo..., aż w marcu 2015 koleżanka zaprosiła mnie na swoją działkę. Wtedy stał się cud. Zapragnęłam mieć kawałek ogródka. Postanowiłam zadbać o to, żeby jeszcze w tym samym roku stać się jego posiadaczem. Los mi sprzyjał. W lipcu 2015 roku ta sama koleżanka zadzwoniła do mnie z informacją, że jej sąsiad zamierza odstąpić swoją działkę. Nie zastanawiałam się długo, jeszcze tego samego dnia dokonałam rekonesansu terenu a już po dwóch tygodniach byłam posiadaczem ogródka o powierzchni 380 m2.
Dodać trzeba, że za płotem mam wcześniej wspomniana koleżankę, więc mam z kim "kawkować". Mimo iż działka była zadbana postanowiłam wprowadzić tam swoje rządy. I tak już drugi rok działam, kopię, przesadzam, wycinam, podlewam, pielęgnuję… i popełniam błędy.
Moja działka nie jest jeszcze tak piękna jak Wasze ogródki ale wierzę, że z Waszą pomocą stanie się w krótkim czasie moim rajem. Kocham to miejsce, uwielbiam tam przebywać, każdą odłożoną złotówkę przeznaczam na ogród. Mam wiele pomysłów ale nie umiem ich realizować. Mimo pasji nie mam zmysłu projektowania, wiem jaki ogród chciałabym mieć, ale gorzej z realizacją. Dlatego postanowiła się z Wami zaprzyjaźnić, wierzę, że znajdą się bratnie dusze, które pomogą rozwiązać moje wątpliwości…
Oto kilka moich zdjęć z lipca 2016, mam ich więcej, ale teraz muszę uciekać do pracy. Jeszcze do Was wrócę...

Tu narazie jest ściernisko... 23:26, 22 lis 2016
Do góry
BasiaLT napisał(a)
Żeby nie było tak zupełnie nic do oglądania to wklejam fotki sikorek przylatujących do słoninek i moich kotów, polujących i na sikorki i na słoninki. W obu przypadkach koty poniosły klęskę bo słoninki celowo są wieszane za daleko i na miękkich gałązkach, na których kotom trudno się utrzymać bo są za ciężkie

Basiu widzę tu cały łańcuch pokarmowy, hihi

Nie wiem na co moje koty by polowały, na słoninę czy na sikorki???
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:25, 22 lis 2016
Do góry
Zielona napisał(a)

iwk4 MonikA -białe dynie są piękne.
Iwonko, może to pomoże Ci podjąć decyzję o tym, jakie dynie posiać:

I ja skorzystam, sama zasieje, a gdzie kupujesz nasionka, bo ja nie widziałam jeszcze białej dyni, może w necie?
Mój zakątek - początki 23:23, 22 lis 2016
Do góry
natka098 napisał(a)
Cisy dojechały.

Ty sie w rządku liczyły

a tu już w taczce biorą kąpiel

I stało się, wreszcie są. Powodzenia w sadzeniu, czekam na efekt końcowy.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:54, 22 lis 2016

Do góry
Już nie ma co robić na polu już czysto i posprzątane co tylko możliwe i co tu robić gdzie ta zima poszła...?
Oby do wiosny Bo na wiosnę to dni radosne, i biegniemy co tchu do ogrodu
A teraz to tylko podziwiam zieleń mchu hehe idę spać bo bredzę już a rano trzeba wstawać Dobranoc Wam

Typografia ogrodu 22:37, 22 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pozdrawiam

Ja sie musze stanowczo na takie buty przerzucić i wtedy robota w ogrodzie tak mi poleci jak Tobie
Moja ostoja 22:35, 22 lis 2016

Do góry
Ostatnie piękne dni poswięciłam swoim zaniedbanym szmaragdowym tujom. Gdy zajrzałam do środka, to przeraziła mnie duża ilośc suchego igliwia. Przeraziłam się sadząc, że to pewnie jakaś choroba grzybowa. Ale po wyczesaniu, okazało się, że są w całkiem dobrej kondycji.

Mnóstwo młodych odrostów ujrzało światło dzienne. Tuje stały się bardziej "świetliste", ale wiosną się zapełnią.
Wiosenny oprysk przeciw szkodnikom i chorobom dotrze tam, gdzie powinien.
Lawendowy zawrót głowy 22:35, 22 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Adwentowy

Super!

A wertykulacją mnie... zaskoczyłas
Mój ogród pod górkę... 22:34, 22 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Na górce dzisiaj słonecznie Korzystając z dnia wolnego lecę do ogrodu

Ten widok cudny jest ))))) widoki ogrodowe Kasiu u Ciebie nie zawidza ))))

A Łukasz dobrze prawi ))) dawaj dźwig na allegro )))))
Basia - Mój Świat 22:32, 22 lis 2016

Do góry
basia3 napisał(a)
Barbara przy pracy

Witam Serdecznie . Nieźle praca wre w ogrodeczku
Super.
Pozdrawiam.
Tu narazie jest ściernisko... 22:31, 22 lis 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Zuchwalec skrada się do słoninki, ale jakoś nie wygląda na zabiedzonego...Pańcia dba o kocia, ale mimo to słoninkę podkrada...
Moja ostoja 22:25, 22 lis 2016

Do góry
We wszystkich wątkach ogrodowych mnóstwo zdjęć ze efektem mrozowym, a ja nie przedstawiłam jeszcze jesiennych barw.

To jeszcze koniec października br.

Lawendowy zawrót głowy 22:13, 22 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Iwka mam ciekawsze eM miał dzis dzien wolnego i wertykulacje robił hahaha

No i proszę - zalecenia przekute w czyn Jutro ja swojego namówię, nich chociaż na kawałku spróbuje. Pozdrawiam
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:11, 22 lis 2016

Do góry
Makao - myślę, że najważniejsze jest to, by tworzenie dekoracji sprawiało nam przyjemność. Ja bardzo lubię taką dłubaninę.

Magda70 - chyba sama siebie najlepiej zdiagnozowałaś... Znasz przyczynę i czujesz skutek... Współczuję, bo borykam się z tym samym. Niestety w prawym łokciu - a jestem praworęczna...

jolanko
- dlaczego twierdzisz, że nie wychodzi? Jestem przekonana, że Ci, którzy oglądają Twoje dzieła mają inne zdanie

TeresoK
- nie wiesz? Ale ja wiem! Wzruszyłaś się, bo... jesteś wrażliwym Człowiekiem Lubię wrażliwców. Zresztą... sama zasilam ich szeregi

Iwono - odpowiedziałam u Ciebie, ale napiszę i tu, że ostatnią zimę moje róże przetrwały bez żadnych kopczyków. W tym roku też ich nie robiłam. Nie polecam jednak brania przykładu z mojego lekkomyślnego postępowania

Polinko - rzeczywiście w powietrzu czuć raczej wiosnę niż zimę. I niech to trwa! Wciąż mam wiele do zrobienia w ogrodzie.

iwk4 MonikA -białe dynie są piękne.
Iwonko, może to pomoże Ci podjąć decyzję o tym, jakie dynie posiać:

Madzen - wiem, że stare meble i takie klimaty to nie Twoja bajka, ale z drugiej strony - byłoby nudno, gdyby wszyscy pokazywali to samo Nie jestem z frakcji nowoczesnych, ale klasyka też potrafi się obronić
PS Blokada sterydowa naprawdę pomogła? Czy to był jakiś inny zastrzyk?

AniMa - cztery takie krzesła stoją przy moim kuchennym stole. Piąte, pomalowane na biało, zdobi pokój Córki. Szóste zostało schowane do szopki i stało tam przez niemal sześć lat. Jesienne porządki sprawiły, że ostatecznie ozdobiło ganek Komplet tych krzeseł, kupiony za grosze na allegro, miał posłużyć tylko "chwilę"... Na razie nie zapowiada się, że szybko zostanie wymieniony na planowane tapicerowane (choć też klasyczne) krzesła.

Pszczółko - masz rację. Baza to... baza. Bez niej ani rusz. W moim przypadku od wielu lat ta sama. Lubię i nie zmieniam.

abiko - moi też się pewnie dziwią, ale... nie bardzo się tym przejmuję

Doroto123 - masz rację... Moja Mama też zawsze ubolewa, że nie może podobnie udekorować swojego wejścia. Mimo tego - liście ambrowca zapakowała i wianek już wisi na Jej drzwiach.

Danuś - DZIĘKUJĘ!!! Zwłaszcza, że to u Ciebie wymiękają absolutnie wszyscy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies