A niebo nad mikro ogrodem jest teraz takie to niesamowite ze na przełomie września i października siedzę sobie na tarasie i podziwiam niebo na dodatek ..nie okutana żadna baraniną
Miłego weekendu
Niecierpliwie czekam na pełne kwitnienie,
to jest to co lubię w kazdej chryzantemie!
Ogrodnikowi życzę jesiennie cud bukietu
to co, że kwiatki kupione za pomoca netu!
Kupione we wtorek drzewka wreszcie posadzone
13 sztuk, 13 kopanych wielkich dołów, 13 taczek ziemi i nie wiadomo a raczej wiadomo czego
Ta rabata to "rabata z platanem". Przymierzałam sie do niej od dawna, nawet niektórzy mieli pomóc
Cóż, nie ma co czekać, tylko do roboty
Ta część ogrodu graniczy z lasem i taka dziką niezagospodarowaną działką. Nie mialam w zamiarze sadzenia szmaragdów ale ilość liści, jaką mam od tej strony, wiatry wiejące też w moja stronę sklonily mnie do przeprosin z tujkami
Na razie posadzone są świerki omorica, choiny kanadyjskie i szmaragdy. Po prawej stronie dojdą jeszcze choiny, a po lewej za szmaragdami jest daglezja.
wow ale się nam zebrało dawno takiego opitolu nie dostałam
dobrze ze nie brnęłyśmy w te 140 kostek
Iwona już rozumiem. a jak duże według Ciebie powinny być te kostki?
przyjmijmy że rabata jest 7,5 szeroka i 6m głęboka(odliczyłam opaskę)
a co z lewą stroną? tam gdzie kostki?tak jak tu?
Rabata wyszła rewelacyjnie. Ja myslałam o czerwonym/różowym kolorze w postaci żurawek, ale czerwony berberys wygląda jeszcze lepiej (...i mniej z nim kłopotów).
Ławeczka też fajna, trąca "myszką"...pamiętam takie z lat młodzieńczych. Widzię ją w jakimś kontrastowym kolorze, żeby przyciągała wzrok i odwracała uwagę od betonowego słupa za nią.
PS. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji dnia chłopaka!!!
Jutro ponoc ma padac tylkowe frankoni ale my dopiero w niedziele wycieczke chcemy, no i jeszcze sami nie wiemy gdzie. Zobaczymy co pogoda wymsli.
taka mam, wychodzi taka troche bladziocha, jemy z kielbacha
mi chyyba biala lepiej smakuje ale przez przypadek kupilam ta zdesperowana, ze mi biala nie wzeszla. Bialej mam mala miseczke.
Jakby tego szczęścia robaczanego było mało , to jeszcze otworzyli nam nowe centrum ogrodnicze niedaleko mojej roboty
Jakie tam są lilieeee łaże i dumam na co sié zdecydować