Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:35, 23 wrz 2016

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Zapowiadana kanapa własnej produkcji taras dalej w toku, więc wielki bajzel i nie pokazuje szerszego kadru.

Wow!!! Bardzo fajna!
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:31, 23 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Pieknie jesiennie Tutaj tez juz kolory robia sie jesienne. Liscie leca z drzew. Kasztany tez

jesień już znaczy terytorium ...niestety

ale lato tak latwo nie ustępuje

Coś jeszcze, coś więcej... 11:31, 23 wrz 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Ale piękny wianek
Sebek dzięki za rady
Jak będziesz miał chwile to wstaw fotkę hosty i hakone . Spodobała mi sie z rana wygooglowałam . A jak ona znosi upały nie przypala jej liści ?

Jeśli chodzi o hoste to u mnie na słońcu niebieski mat zmieniał się w błyszcząca mocną zieleń... Tak wyglądały świeżo po przesadzeniu 13 sierpnia

Przerwa na kawę... 11:29, 23 wrz 2016

Do góry
Princess Alexandra of Kent - Austin
Już w tej chwili widać, że będzie to gęsty beczułkowaty krzak i chyba więcej miejsca będzie potrzebował niż przewidziałam. Dobrze, że szałwia musi być przesadzona do doniczki na zimę. Podobno osiąga ok 1,1 metra wysokości i ok. 80 cm szerokości (opis w sklepie www) - na metce 1x1 metr i chyba metka prawdę mówi. Zdrowa, nie ma plamistości ani mączniaka choć rośnie w półcieniu. Kwiaty na początku morelowe, później różowe intensywne a na końcu jaśnieją. Bardzo duże pączki. Kwiat trzyma około 5 dni, ładnie pachnie. Na razie wszystko na plus, nic na minus. No nie w sumie jeden drobiazg - zwiesza trochę kwiaty. Kupiona na koniec lipca.

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:26, 23 wrz 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Ta różyczka NN jaka zdrowa i jesienne kwiatki z trawką To u Ciebie wyczytałam żekosmosy tak urosły --u mnie miały 2,5 metra ale kwiatu pojedyńcze łodyżki taki chyba rok na nie Wywałiłam bo wypijały wodę werbenie

Róża dalej kwitnie...terminatorka nawet susza jej nie zmogła,troche z płowiała

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:25, 23 wrz 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Gosia, a co to za białe kwiatki?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:24, 23 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
No jak nie jak tak
Ps. A to moja jeżówka z Twoich nasionek, Magnusy mają 1m wysokości

No pięknie je utuczyłaś
Kępy olbrzymki.
A ta z tyłu co za jedna? Eccentric?
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:21, 23 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dzieci kasztany zbierają, listki lecą z jednych drzew wolniej, z innych szybciej, ogród powoli pustoszeje. Nie da się ukryć, zbliża się jesień, oby jeszcze babie lato trochę pogrzało.

oj tak ogród pustoszeje ...nawet orzechy wloskie już spadają

ostatnie jabłka i pomidory

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:20, 23 wrz 2016

Do góry
No jak nie jak tak
Ps. A to moja jeżówka z Twoich nasionek, Magnusy mają 1m wysokości
Mój jest ten kawałek ogrodu 11:17, 23 wrz 2016

Do góry

Mój jest ten kawałek ogrodu 11:16, 23 wrz 2016

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:16, 23 wrz 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
oj u mnie tez uz jesiennie

jesiennie ,też pieknie....każda pora roku ma swój urok

trawy mam pierwszy rok ,ale na pewno nie ostatni

Mój jest ten kawałek ogrodu 11:14, 23 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Śliczna jesień u Ciebie w ogrodzie. Trawy, róże przepiękne, jarzębina aż świeci. A to zdjęcie musiałam zacytować, cudnie

Zacytowane przez Ciebie zdjęcie skłoniło mnie do poszperania w fotkach i teraz będzie małe wyznanie
Ta rabata była zainspirowana projektem Sarah Price:
https://pl.pinterest.com/pin/454089574912675398/

I co się okazało w praktyce? Że u nas to tak nie wygląda
Dlatego, że:
-stipa jest w takiej fazie dopiero teraz
-rozchodnik, szałwia i czosnki Krzysztofa też się rozjechały w czasie

Ja uzupełniłam to jeszcze o liatrę, która w pewnym momencie "robiła" całą robotę.

I tak od wiosny zaczynając, zdjęcia ten samej rabaty

Przerwa na kawę... 11:07, 23 wrz 2016

Do góry
Minerva - VISancar
Piękny bardzo intensywny zapach, kwiaty w pięknym odcieniu ciepłego fioletu. Spory kwiat, płatki pofalowane taka rozetka, kolorystyka nierówna, z jaśniejszymi elementami. Ta róża urzekła mnie właśnie kolorem i zapachem. Sztywna, wyprostowane pędy. Wg mnie nie może być w pełnym słońcu - u mnie na słońcu zgubiła szybko kwiaty i je przypaliło. Przeniosłam ją w delikatny półcień i tu widać, że na razie czuje się dobrze. Kupiona na początku sierpnia (dużo wtedy zakupów zrobiłam bo moje chłopaki wyjechały i nikt mi nie psioczył pod nosem co ja znów przynoszę do domu
Docelowa wysokość ok. 80 cm wg opisów. Od momentu zakupu 3 razy już rozwijała kwiaty, teraz też pąk nowy zobaczyłam. Rośnie u mnie z bursztynową niską różą i obok z Lavender Ice a w tle żółte iglaki, może być w następnym roku ciekawie.

Mój jest ten kawałek ogrodu 11:00, 23 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Super fotki, Aga, takie klimatyczne Nie żałuj! Jeżóweczki pokaż

Moja jeżówka Coconut Lime i Red Papaya zakończyły już tegoroczny pokaz. Trochę podtopiły je ulewy w sierpniu, mam nadzieję, że wiosną powstaną.

Teraz najpiękniej wygląda Southern Belle

A inne obfocę w weekend, rozejrzę się co jeszcze warto pokazać, bo dawno mnie nie było w ogrodzie
Wśród brzóz i dębów 10:56, 23 wrz 2016

Do góry
Witajcie,
chciałabym i ja dołączyć do Waszej ogrodowej społeczności.
Dwa lata temu kupiliśmy pod Częstochową dom ze sporym kawałkiem ziemi, a właściwie ugoru ze zwałami ziemi i gruzu. Na początku wyglądało to mniej więcej tak:

Zaczęliśmy od niwelacji i porządkowania terenu. Po dwóch latach jest trochę lepiej, ale do prawdziwego ogrodu jeszcze daleko.

Mam nadzieję znaleźć tu życzliwe dusze, które będą mnie wspierać radą w moich ogrodowych zmaganiach.
Widzę na podglądzie, że dwa pierwsze zdjęcia wkleiły się małe, a dwa następne-duże. Nie wiem dlaczego. Może z czasem opanuję wszystkie te techniczne zawiłości. Dziś jeszcze będę się zmagać z podpisem.
Pozdrawiam wszystkich
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:56, 23 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
O Boziu ale cudownie trawnik masz mega a pomocnik to zawodowiec ......Domi cudniscie )))))

Jolu dziękuję bez tego pomocnika to bym chyba nic nie zdziałała
Przerwa na kawę... 10:51, 23 wrz 2016

Do góry
Ciąg dalszy moich różanych krzaczków...

Leonardo da Vinci - Meilland
Absolutne pozytywne zaskoczenie jak dla mnie. Zwarty, ładny krzaczek, zdrowa. Długo i obficie kwitnie. Kwiaty średniej wielkości, pełne, takie spodeczki. Urocze. Intensywny róż ale nie ciemny. Bardzo długo trzymała kwiaty - ponad tydzień. Jedyny minus - nie pachną. Bardzo ładnie na żywo wygląda z fioletowymi i cytrynowymi dodatkami - u mnie powojnik, róża Heidi Klum i Hakone All Gold. Kupiona na koniec lipca. Wg metki ok. 60 cm wysokości i ok. 50 cm szerokości i tak też wygląda.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:50, 23 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)
no.. mój kolor

Ha ha On chce Ci coś powiedzieć
No to masz jeszcze dalię.
Wypalą Wojsławice?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:48, 23 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aż mi lepiej się zrobiło na widok zdjęć.

Cieszę się, Pszczółko

Ziołowo.
W minioną sobotę przyjechał do mojego ogródka uczeń, którego zadaniem było przygotować zielnik z co najmniej dwudziestoma roślinami zielnymi. Obskoczyliśmy dwie rabatki i 30 bez wysiłku się znalazło
Pouczająca lekcja i dla mnie. W niewiedzy byłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies