Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogródek Iwony 20:46, 06 gru 2015

Do góry
Kiełkują krokusy:

róża New Dawn ponownie ma pączki:

Kwitnie kalina omszona:

Mały ogród Kasi 13:56, 06 gru 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia piwrniczki takie śliczne, że aż żal je jeść , domeczek też świetny, brawa dla Kalinki. Ochroniarz to pewnie Gimli, co? . Chyba jesteście fanami Władcy Pierścieni . Jak kolega przez lata mnie namawiał, żebym przeczytała, to stukałam mu w głowę i mówiłam, że nie zamierzam czytać głupot o krasnoludach i elfach. Potem miał wejść film, na który ochotę miałam wielką, ale jak tu obejrzeć film bez przeczytania książki? Więc jak zaczęłam czytać to... przepadłam . Od tego czasu też jestem fanką tej książki, choć film też uwielbiam . Ja dziś wieszałam bombki w ogródku i przedogródku. Sąsiedzi tak dziwnie spoglądali, ale co tam , kwestia przyzwyczajenia .Pozdrawiam Kasiu .

Kasiu, świetny pomysł z imieniem dla krasnoluda Jestem wielbicielką Tolkiena raczej z musu- moje dzieciaki uwielbiają filmy, Kalina nawet przebrnęła przez książkę. No i chcę, czy nie chcę, Tolkien leci u nas na zmianę z Harrym Potterem, a czasem nawet razem
Mały ogród Kasi 13:50, 06 gru 2015

Do góry
iwka napisał(a)
pierniczki pięknie ozdobione a córcia bardzo do mamy podobna, śliczna

dzięki Kalina jest ładniejszą kopią taty, chociaż z czasem robi się ciut podobna do mnie
Znowu na wsi 18:30, 01 gru 2015

Do góry
piekna kalina
Znowu na wsi 22:34, 24 lis 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Moja kalina ma również pączki ale ich dotąd nie rozwinęła.
Prezent super.

Nie miałam jeszcze możliwości żeby dokładniej przyjrzeć się mojej, ale kolor różowy jest widoczny.
Znowu na wsi 14:38, 24 lis 2015

Do góry
Moja kalina ma również pączki ale ich dotąd nie rozwinęła.
Prezent super.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:59, 21 lis 2015

Do góry
udało mi się na chwilę wyjść dzisiaj do ogrodu

kalina sztywnolistna coś zaczęła gubić liście, przecież ona jest zimozielona, nie udało mi się w necie znaleść informację czy to objaw jakieś choroby

ciemiernik cuchnący wypuścił 2 pączki kwiatowe

pasychandry od Krysi się przyjęły

jeszcze 3 rabaty mi zostały do przykrycie liśćmi
Znowu na wsi 23:41, 20 lis 2015

Do góry
Jolu, jak tam kalina, kwiaty ma?
Kamienny ogród patykiem malowany 00:56, 18 lis 2015

Do góry
Joku napisał(a)

Co rośnie koło tarasu? Po prawej kalina szorstkolistna? Nie przemarza?
Widzę jeszcze wiąza, jakiegoś świerka i co jeszcze? Podoba mi się ta kompozycja. Przeleciałam na szybko obrazki na stronach do przodu, widać że bynajmniej nie jesteś nowicjuszką w temacie.
PS! co się stało ze zdanym egzaminem na architekturę? Skończyłaś studia?

Witaj Jolu
Już odpowiadam: wiąza nie ma, a jest...
Od lewej jasna plamka to jaśminowiec - chyba Aureus, nad nim jest tuja brabant, z różowymi kwiatkami - krzewuszka cudowna, białe kwiaty to kalina sztywnolistna (nie przemarza, nie okrywana, rośnie jak chce, jak za bardzo - to ciacham) , za nią sosna, a jasna plamka z prawej - tawuła japońska.
A nie widać jeszcze jałowca skalnego Blue Arrow......

Dziękuję za komplement, ale jeszcze eksperymentuję.
PS. Tak
Kamienny ogród patykiem malowany 20:36, 17 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
Fragment tarasu...

Co rośnie koło tarasu? Po prawej kalina szorstkolistna? Nie przemarza?
Widzę jeszcze wiąza, jakiegoś świerka i co jeszcze? Podoba mi się ta kompozycja. Przeleciałam na szybko obrazki na stronach do przodu, widać że bynajmniej nie jesteś nowicjuszką w temacie.
PS! co się stało ze zdanym egzaminem na architekturę? Skończyłaś studia?
Pszczelarnia 15:06, 17 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
... kalina, viburnum plicatum 'Mariesii' - cudna.
Ewo a masz może jej zdjęcie w szerszym ujęciu? I jeszcze podpytam z jakimi roślinkami ją skomponowałaś po przesadzeniu? Bo ja mam dwie kaliny japońskie i szukam dla nich towarzystwa, które nie zdominuje ich a podkreśli ich piękno.
Pszczelarnia 13:39, 17 lis 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ładna ta kalina, powinna być widoczna dobrze że ją zza róż przesadziłaś.

. Docelowo (po 10 latach) 3 m szerokości i 2,5 wysokości. U mnie od 2 lat.
Pszczelarnia 13:31, 17 lis 2015

Do góry
Ładna ta kalina, powinna być widoczna dobrze że ją zza róż przesadziłaś.
Pszczelarnia 12:05, 17 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bogdziu, miłe to jest, co piszesz. Ale mój ogród jest taki ciągle szargany, rozgrzebany. Dla Ciebie kalina, viburnum plicatum 'Mariesii' - cudna.
Niedawno ją przesadziłam (była kiedyś na tyłach rabaty różanej - bylinowej). Zdj. z czerwca.

Mam dwie podobne kaliny niestety mniejsze. Kupione jako kalina japońska. Rosną w spartańskich warunkach więc poczekam zanim będą duże.
Pszczelarnia 19:33, 16 lis 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja tez jestem na bieżąco a nawet po kilka razy czytam to samo , chyba za mało piszesz i zdjec pokazujesz jak na moje apetyty związane z Twoim ogrodem.

Bogdziu, miłe to jest, co piszesz. Ale mój ogród jest taki ciągle szargany, rozgrzebany. Dla Ciebie kalina, viburnum plicatum 'Mariesii' - cudna.
Niedawno ją przesadziłam (była kiedyś na tyłach rabaty różanej - bylinowej). Zdj. z czerwca.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:12, 15 lis 2015

Do góry
W tym roku swoja wielkość podwoiła też kalina japońska - która powędrowała do lasku
2014

2015

Równiez laurka od Zawitki wyrosła cudnie, druga po lewej miała słabsze przyrosty...
2014

2015
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies