Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ele2001"

Ogród mały, ale pojemny;) 15:32, 04 sie 2015

Do góry
Nie wiem czy popali ja mam ten i jest ok granulowany też używam ale tylko do zaprawiania dołków pod rośliny..

eee_taam napisał(a)

mam kurski obornik ze słoma zmieszany i tez tak mogę zrobić? nie popali?

w zasadzie to ten obornik jest przeznaczony do nowo powstajacych skrzyń warzywnych- dalam go jako przedostatnia górna warstwe przykryłam 10-15 cm warstwą ziemi.

dotad nawoziłam tylko tym sklepowym kurskim granulatem, kupiłam niedawno ale jeszcze nie uzyłam granulat bydlecy i guano.

jedyne gnojowki jakie znam to z pokrzyw i z kwiatu czrnego bzu.
Ogród mały, ale pojemny;) 15:30, 04 sie 2015

Do góry
Monia właśnie o to chodzi kręci się na wszystkie strony a związana nieładnie wygląda myśle o agostache zrobiłem sadzonki i czekają

Borbetka napisał(a)
Czyli jesteś rozczarowany Perovskią? Bo ja bardzo. Dobrze wygląda tylko z tyłu rabaty jako jakiś akcencik, bez szału. U mnie wygina się niemiłosiernie, a jest w pełnym słońcu. Przycięłam krótko wiosną, i tak to nic nie pomogło.
Irga - Cotoneaster 07:21, 01 sie 2015

Do góry
Irga - Cotoneaster 07:21, 01 sie 2015

Do góry
Nie jest wcale podlewana - aktualnie

Irga - Cotoneaster 22:13, 31 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Suchodrzew praktycznie co roku przemarza z irgą tu irga dammera nie jest żle zima musi być bardzo surowa i bezśnieżna żeby coś jej zaszkodziło bardzo ją lubie szczególnie za to że jest zimozielona i łatwo daje się ksztaltować i szybko rośnie (zależnie od odmiany) idealna dla niecierpliwych.
ładnie meandruje między kamieniami

Piękna jest. Jak często jest podlewana?
Irga - Cotoneaster 17:50, 31 lip 2015

Do góry
Jedynie irga lśniąca nadaje się na żywopłot ale niestety gubi liście na zime ale i tak jest piękna
Irga - Cotoneaster 16:53, 31 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Suchodrzew praktycznie co roku przemarza z irgą tu irga dammera nie jest żle zima musi być bardzo surowa i bezśnieżna żeby coś jej zaszkodziło bardzo ją lubie szczególnie za to że jest zimozielona i łatwo daje się ksztaltować i szybko rośnie (zależnie od odmiany) idealna dla niecierpliwych.
ładnie meandruje między kamieniami

własnie zastanawiam się czy nie wykorzystać irgę jako żywopłot, tylko takie pytanko ... czy jakas odmiana osiągnie z 2 metry ? a jak tak to jak długo jej to zajmie, uwzględniając konieczne przycinanie
Ogród mały, ale pojemny;) 23:11, 30 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Milenko ale mnie połechtałaś miłoogrodnikiem jestem od urodzenia a z zawodu stolarz
Jakiś czas temu rzuciłem prace zawodową i zająłem sie konserwacją ogrodów i teraz jestem szczęśliwy wiesz

A moze moglbys mi doradzic w sprawie mojego dopiero co powstajacego ogrodu. Mam dosc sporo pracy nad nim bo musze poprawic to po poprzednim wlascicielu. Miedzy dwoma klonami chcialabym cos posadzic i polaczyc je ze soba w jedna calosc.
Ogród zmyślony 22:05, 28 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Super powiedz przy tarasie obok hortensji te ciemne to sadzce? A sam taras czym jest wyłożony?

Tak to sadziec jest. Taras z modrzewia. Pozwoliłam mu spatynować, a później olejowaliśmy jasnoszarym olejem.
Ogród zmyślony 21:01, 28 lip 2015

Do góry
Super powiedz przy tarasie obok hortensji te ciemne to sadzce? A sam taras czym jest wyłożony?
Ogród mały, ale pojemny;) 08:03, 28 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)

witam najpier powtórze po wszytskich - pięknie!!!!

Powiedz mi bo widze że masz hakone i szałwie i chyba przywrotnika obok siebie. Hakone rośnie na słońcu? bo takiego wymaga szałwia i przywrotnik. Czy wszytsko rosnie w półcieniue? Zawsze zastanawiam sie nad takimi połączeniami wydawałoby się wykluczających się obok siebie roślin..?
Ogród mały, ale pojemny;) 18:38, 24 lip 2015
Do góry
ele2001 napisał(a)

Tak podczas deszczu wszystko podlewam przepis mam taki beczke 200litrów napełniam do1/3 obornikiem zalewam wodą jak się przegryzie leje 0,5l na 10litrów wody i to wszystko

mam kurski obornik ze słoma zmieszany i tez tak mogę zrobić? nie popali?

w zasadzie to ten obornik jest przeznaczony do nowo powstajacych skrzyń warzywnych- dalam go jako przedostatnia górna warstwe przykryłam 10-15 cm warstwą ziemi.

dotad nawoziłam tylko tym sklepowym kurskim granulatem, kupiłam niedawno ale jeszcze nie uzyłam granulat bydlecy i guano.

jedyne gnojowki jakie znam to z pokrzyw i z kwiatu czrnego bzu.
Ogród mały, ale pojemny;) 18:02, 24 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)

witam, przypadkiem natrafiłam w sieci na zdjęcia z tego ogrodu i się zachwyciłam, postanowiłam prześledzić cały wątek, zatrzymałam się na str. 39 żeby zapytać o biało- zieloną trawę ze zdjęcia i czarną za bukszpanami- to konwalnik?

Szczerze gratuluję pomysłów i pięknego ogrodu, wracam do lektury
Ogród zmyślony 20:52, 23 lip 2015

Do góry
Ja się nie narzucam tylko nieśmiało przypominam i mobilizuje do zdjęc
Cztery style w jednym ogrodzie 20:38, 22 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Te głazy i żwir bardziej przypominają mi styl 'japoński' myślę że na Twoim miejscu bym się nim kierował tylko znowu altana nie pasuje mimo że bardzo fajna
Dzięki za rade taki tez był pomysł aby tam była rabata japońska
Cztery style w jednym ogrodzie 20:16, 22 lip 2015

Do góry
Te głazy i żwir bardziej przypominają mi styl 'japoński' myślę że na Twoim miejscu bym się nim kierował tylko znowu altana nie pasuje mimo że bardzo fajna
Ogród mały, ale pojemny;) 11:29, 20 lip 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Jasne że nie ma piesek niszczy krzewy a suczka trawnik za to koty sąsiadów gniotą mi trawy i robią sobie z nich kuwety walcze z nimi ostro..

A ja jeszcze w ubiegłym roku miałam suczkę (z suczką Bigą na zdjęciu) i psa, suczka odeszła i przygarnęłam kolejną sierotkę, więc mam teraz dwa psy Owszem jakieś zniszczenia są, ale umię sobie z nimi radzić. Nie wyobrażam sobie bez psów i kotów. Super jak leżą przy moich nogach na tarasie czy trawie Kocham rośliny i zwierzęta

Twój ogród jest wybitny, oglądam i oglądam - bardzo mi się podoba. Teraz szukam inspiracji na dobre posadzenie lawendy

Ogród mały, ale pojemny;) 19:23, 19 lip 2015

Do góry
Moia rośnie rośnie wlasnie wywaliłem bodziszka baby blue bo krótko kwitnie posadziłem sweet heidi kwitnie całe latozamiast perowski posadze sadzce i jeszcze jakieś drobne zmiany zrobię

Borbetka napisał(a)
Porosło niewyobrażalnie i wszystko pasuje do siebie.
A u mnie lało i była burza.
Ogród mały, ale pojemny;) 19:21, 19 lip 2015

Do góry
Jasne że nie ma piesek niszczy krzewy a suczka trawnik za to koty sąsiadów gniotą mi trawy i robią sobie z nich kuwety walcze z nimi ostro..

MirellaB napisał(a)
Witaj - nie wiem co napisać, bo oglądam i brak mi słów tak piękny ogród.
Nie wiem czy to był projekt ogrodu czy sam tak pięknie wymyśliłeś?
Te kolory, te kształty to trzeba mieć jednak zmysł i duszę artystyczną.
U mnie tych cech brak, więc podpatruję u innych, a i tak mi nie wychodzi tak ładnie.

U Ciebie chyba pieska w ogrodzie nie ma? U mnie są dwa więc bukszpanów nie sadzę, bo pewnie od dołu by były całe spalone

Pozdrawiam Cię serdecznie i przeglądam jeszcze raz. A może by tak wizytówka ogrodu

Ogród mały, ale pojemny;) 19:19, 19 lip 2015

Do góry
Tak to ona posadziłem bo kwitnie wcześniej niż np.vanilka ale trzeba ją podpierać zresztą jak wszyskie drzewiaste kwiaty mają wielkośc grandiflory ale kolor piękny

Joku napisał(a)
Zatkało mnie z zachwytu Przyglądam się czemuś co kwitnie na różowo. Wygląda mi na hortensję Invincibell. Jeżeli dobrze rozszyfrowałam to napisz coś niej. Podoba mi się od dawna i się zastanawiam czy ją nabyć. Po prostu zbieram informacje na jej temat.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies