własnie zastanawiam się czy nie wykorzystać irgę jako żywopłot, tylko takie pytanko ... czy jakas odmiana osiągnie z 2 metry ? a jak tak to jak długo jej to zajmie, uwzględniając konieczne przycinanie
A moze moglbys mi doradzic w sprawie mojego dopiero co powstajacego ogrodu. Mam dosc sporo pracy nad nim bo musze poprawic to po poprzednim wlascicielu. Miedzy dwoma klonami chcialabym cos posadzic i polaczyc je ze soba w jedna calosc.
witam najpier powtórze po wszytskich - pięknie!!!!
Powiedz mi bo widze że masz hakone i szałwie i chyba przywrotnika obok siebie. Hakone rośnie na słońcu? bo takiego wymaga szałwia i przywrotnik. Czy wszytsko rosnie w półcieniue? Zawsze zastanawiam sie nad takimi połączeniami wydawałoby się wykluczających się obok siebie roślin..?
mam kurski obornik ze słoma zmieszany i tez tak mogę zrobić? nie popali?
w zasadzie to ten obornik jest przeznaczony do nowo powstajacych skrzyń warzywnych- dalam go jako przedostatnia górna warstwe przykryłam 10-15 cm warstwą ziemi.
dotad nawoziłam tylko tym sklepowym kurskim granulatem, kupiłam niedawno ale jeszcze nie uzyłam granulat bydlecy i guano.
jedyne gnojowki jakie znam to z pokrzyw i z kwiatu czrnego bzu.
witam, przypadkiem natrafiłam w sieci na zdjęcia z tego ogrodu i się zachwyciłam, postanowiłam prześledzić cały wątek, zatrzymałam się na str. 39 żeby zapytać o biało- zieloną trawę ze zdjęcia i czarną za bukszpanami- to konwalnik?
Szczerze gratuluję pomysłów i pięknego ogrodu, wracam do lektury
Te głazy i żwir bardziej przypominają mi styl 'japoński' myślę że na Twoim miejscu bym się nim kierował tylko znowu altana nie pasuje mimo że bardzo fajna
A ja jeszcze w ubiegłym roku miałam suczkę (z suczką Bigą na zdjęciu) i psa, suczka odeszła i przygarnęłam kolejną sierotkę, więc mam teraz dwa psy Owszem jakieś zniszczenia są, ale umię sobie z nimi radzić. Nie wyobrażam sobie bez psów i kotów. Super jak leżą przy moich nogach na tarasie czy trawie Kocham rośliny i zwierzęta
Twój ogród jest wybitny, oglądam i oglądam - bardzo mi się podoba. Teraz szukam inspiracji na dobre posadzenie lawendy
Moia rośnie rośnie wlasnie wywaliłem bodziszka baby blue bo krótko kwitnie posadziłem sweet heidi kwitnie całe latozamiast perowski posadze sadzce i jeszcze jakieś drobne zmiany zrobię
Tak to ona posadziłem bo kwitnie wcześniej niż np.vanilka ale trzeba ją podpierać zresztą jak wszyskie drzewiaste kwiaty mają wielkośc grandiflory ale kolor piękny