Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:05, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:00, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:00, 17 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dlatego nie lubię róż... ładne sezon - dwa a potem chorują.. i straszą takie suche badyle.. dla mnie mogą kwitnąc tylko raz, ale niech potem będą zdrowe..

Comte po przycięciu byłą ładna na pierwsze tłoczenie.. teraz wypuściła baty.. i w środku zdrowiutka, ale po bokach gdzie są chore Sąsiadki. niestety zarażona
Jakoś do róż nie mam serca.. kłują, chorują i srania w banie z nimi od cholery.. jak kwitną to są cudne.. a potem to strachy na wróble.
Foto z bliska./. to inna .. nie Comte, Comte duzo lepsze

I całość jako strach na wróble.. słonecznie ma, przewiew na fuul.. a jest ddupy.

hm...ja mam roże po poprzedniczce ale całkiem inna,fakt ze są tylko 3 ale 15 lat juz maja i o niebo cieszą oczy cały sezon,podlewam je gnojówka z pokrzywy a pryskam jak juz musze jak widzę ze mszyca jest no i krasnalki tulą non stop ot moja definicja po drugim sezonie

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:55, 17 wrz 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
i kobiety pytanie do Was:

placyk basenowy ... żwirek i ułożone w nim obrzeża trawnikowe na płask?!

kredki dzieci, rysowałam tez z ich towarzystwem więc ...
w realu:

Beciu, wrócę jeszcze do placyku basenowego. Przypomniało mi się, że kiedyś w tel. podgladałam ale że nie lubię pisać z tel. to nie skomentowałam.
Po pierwsze to cały czas miałam błędne pojęcie bo sądziłam, że to miejsce szykujesz pod placyk wypoczynkowy a basenowy jest vis a vis.
Po drugie kiedyś na necie znalazłam i zapisałam to sobie dla Ciebie. Przejrzyj sobie ofertę, moze Cię to zainteresuje ?

http://www.warco-tiles.com/safety-mat-30mm-tz30.html#/grass-green/500_x_500_mm
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:55, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród Nety- moje marzenie 20:54, 17 wrz 2016

Do góry
No, teraz to dopiero mogę pogadać

Najpierw jednak musiałam sprawdzić, czy przypadkiem nie pomyliłam wątków - gdzie te drzewa od sąsiada, co Ci tak strasznie przeszkadzają? Te parę brzózek gdzieś daleko?

Dwa fakty:
- zupełnie nieocieniony taras od południa
- taras sąsiada prosto pod nosem
Pierwsze, co bym zrobiła po odebraniu kluczy, to sadzenie drzew
No, ale do tego tematu wrócimy później.

Masz fajny kształt działki i myślę że można będzie fajnie pokombinować zarówno z liniami prostymi

jak i zaokrąglonymi

W ten czy inny sposób, ten południowy róg trzeba optycznie zniwelować.
Tam będzie miejsce na dużą rabatę. Rabata będzie miała wystawę północą, czyli masz ten sam problem co i ja. A ponieważ w przeciwieństwie do mnie, masz tam miejsce, to celowałabym w rabatę cienistą. Posadzić w rogu ze dwie, trzy brzozy, podsadzić dereniami i jakieś cieniolubne na front.
Naprzeciwko tarasu może ze dwa, trzy niskie drzewa typu umbry, bo tuje nie wystarczą do osłonięcia się, i potem przy placyku znowu jedna brzoza.
Hortensje wtedy przed umbrami jak najbardziej.

Zniesiesz tyle drzew?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:53, 17 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
U mnie zaczęło padąć kilka godzin temu, ogród oddech po suszy...
Wszystkie róze mam chore, łyse jak cholera, brzozy też. Najbardziej chora Comte de Chambord. Napisz prosze czy po tm radyklanym wiosennym cieciu nadal jest ładna i czy nie choruje?

Lawender Flower Circus wreszcie sie u mnei zbiera do kwitnienia Twó Twoja róza u mnie

U mnie M musiał skosic trawnik w czwartek!

Dlatego nie lubię róż... ładne sezon - dwa a potem chorują.. i straszą takie suche badyle.. dla mnie mogą kwitnąc tylko raz, ale niech potem będą zdrowe..

Comte po przycięciu byłą ładna na pierwsze tłoczenie.. teraz wypuściła baty.. i w środku zdrowiutka, ale po bokach gdzie są chore Sąsiadki. niestety zarażona
Jakoś do róż nie mam serca.. kłują, chorują i srania w banie z nimi od cholery.. jak kwitną to są cudne.. a potem to strachy na wróble.
Foto z bliska./. to inna .. nie Comte, Comte duzo lepsze

I całość jako strach na wróble.. słonecznie ma, przewiew na fuul.. a jest ddupy.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:50, 17 wrz 2016

Do góry
Parę zdjęć z hali. Podobały mi się piękne dekoracje nie tylko kwiatowe ale i owocowe
Działeczka Asi :) 20:49, 17 wrz 2016

Do góry
A tu rysunek z odległościami
Wymiary są podane od tuj, nie od płotu. Jak od płotu trzeba dodać około 70-80 cm
Rysunek nie jest w skali

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:47, 17 wrz 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ogród piękny pomimo że musi sobie radzić sam Ty nie masz czasu a ja natchnienia. Lenię się ogrodowo u siebie troszkę tylko rodzinie pomagam w pomysłach na roślinki i tyle Buziaki zostawiam

Słowo lenić się jest mi obce.. nawet jak wylądowałam w szpitalu to cieszyłam się, ze mam 2 dni by odpocząć i się wyspać A nudzę się jak muszę na coś lub kogoś czekać 5 minut..

Natchnienia mi też brak. Sąsiadka prosiła o podpowiedz jakie drzewko liściaste będzie fajne na rabatę.. nie za duże, z fajną koroną.. zapomniałam Dawać mi tu jakieś fajne typy.

Foto z wczoraj.. a dziś uciekam do papierów.. kontrolne zerknięcie na forum i myk, myk..

W cieniu - zacieniona 20:46, 17 wrz 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Zuzia jeszcze dziś wspominała że fajna była wycieczka

dziękuję za pomoc

podziwiamy widoki z pokładu promu

by piękne

urocze miejsce,Zuzi pewnie bardzo sie podobało
a propos widoków-niesamowite,woda jak szklanka ,jak dla mnie pięknie,bardzo pieknie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:43, 17 wrz 2016

Do góry
Dzisiejszy wyjazd do Skierniewic uważam za bardzo udany.
W porównaniu do lat poprzednich bardzo podobały mi się niektóre stoiska z roślinkami. Widać że sprzedający prześcigają się żeby wybiec naprzeciw wymaganiom klientów.
Parę fotek ze święta w Skierniewicach.
To stoisko najbardziej wpadło mi w oko
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:42, 17 wrz 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
a co do deszczu to u nie leje od rana ciesze sie na darmowe podlewanie, bo ostatnio prawie godzine dziennie mi zajmowalo i ak nie wszystko dawalam rade.

Ja nie podlewałam, tylko to co już zdychało.. a i tak rachunek za wodę osłabił.. wydawało się, że już tak oszczędzam.. ... stwierdziłam, że jak ma rosnąć to niech rośnie... leję tylko to co już pada.. i trawnik czasami na części reprezentacyjnej. Koszt utrzymania ogrodu po prostu mnie przerasta.. DOLAĆ WODY DO OCZKA, DO CIURKADELKA I JUŻ LICZNIK BIJE.. filtry też muszę myć codziennie.. i się uzbierało..

A sezon tak suchy, że chyba rekord suchości od kiedy mam ogród Nawet jak pada to obok mnie, a mnie mija..

Fotek nie mam.. jakieś niedobitki wczorajsze..

Ogród zapracowanej mamuśki 20:40, 17 wrz 2016

Do góry
Schloss Eutin

Lions Rose

Działeczka Asi :) 20:40, 17 wrz 2016

Do góry
Oto rabata pod hortki Jeszcze przed dodaniem do podłoża dobroci i przed przekopaniem Jutro dalsze przygotowania

Toszko, czy to mniej więcej tak ma wyglądać?

Przed... jakiś czas temu

I dzisiaj

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:36, 17 wrz 2016

Do góry
violka171 napisał(a)

dmuchnij i do mnie deszczu

Miasto zalane, a moje wieś sucha Ja się tak nie bawię... patrzy lam z góry jak pięknie lało i nawet błyskało nad miastem..

Tu ma być ogród :) 20:35, 17 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hej! Ooo naprawdę? Bosz, no, mój ogród na zachwyty jeszcze nie zasługuje, ale strasznie mi miło!
Twinkling Star fajny, jeden egzemplarz mi kocury dzikie zdemolowały, ciekawe czy pędy się ukorzenią...
Ta jeżówka wpadła mi w oko, powiedz, ona jest z tych stojących czy leżących?

Widzisz, ogród już zapada w pamięć, co bardzo dobrze rokuje
Nie ma co się martwić, może nawet koty Ci przysługę zrobiły, za rok z tego jednego rozchodnika będziesz miała kilka krzaczków, mi na razie rozchodniki przyjmowały się ze 100% sukcesem.

Ta jeżówka nie jest pionowa, ale też nie leży, u mnie jest na wystawie południowej i wychyla się do słońca, co akurat w tym miejscu, w którym rośnie nawet fajnie wygląda.
Może na tym zdjęciu będzie to lepiej widać.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:34, 17 wrz 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Wieczór u Ani...
Bogusiu jak inaczej wygląda ogród w twoich oczach
Ogród z uśmiechem 20:33, 17 wrz 2016

Do góry
Pozdrawiam zapracowana kobietko
Bukiecik ze Skierniewic zostawiam.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:33, 17 wrz 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Piękne zdjęcia
Dziękuję Aniu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies