Witam serdecznie w ten pochmurny i mglisty dzień ( przynajmniej u mnie)
Narodowy dzień sadzenia cebul- sobota u mnie się nie odbył bo po pierwsze byłam w pracy a po drugie i tak padało ( jestem wredna bo byłam zadowolona z tego faktu, skoro ja jestem w pracy to nich pada - muszę popracować nad tą cechą charakteru
Co do pytań to Anabelki i Limki spokojnie można jeszcze przesadzać do końca października a te z doniczek możemy wsadzać właściwie cały rok jeśli tylko ziemia nie jest zamarznięta. Sadzenie do gruntu dotyczy też małych sadzonek, na pewno nie przemarzną i nie ma potrzeby chować ich do piwnicy
Tak w rzeczywistości wygląda na dzień dzisiejszy ogródek
nie wygląda zbyt pięknie ale przyrost róż i powojników jest widoczny przed zaczęłam dosadzać siewki różnych roślin, które przekopuję z różnych części działki: orliki, jeżówki, czyściec, wielosił, naparstnice. Teraz dni są bardzo chłodne, temperatura spada poniżej 0, więc chyba dokończę wiosną.
Wydaje mi się, że rabatka - ta maleńka- powinna być połączona z tarasem.
Na tle ściany domu z lewej strony okna posadziłabym drzewko, jako część rabaty.
Prawa strona tarasu podobnie.
u mnie deszcz i wiat do ogrodu nie da się wyjść a pracy sporo
dalie muszę wykopać a jeszcze kwitną
ciekawe czy lavender lassie się rozwinie
Tereska nie przestaje kwitnąć
Ewuś piękna pastella. Mam 5 krzaczków przy tarasie mam nadzieje,że w przyszłym roku też już będzie tak zachwycać jak Twoja. Lavender ice też piękna lista chciejstw się powiększa Macham w deszczową niedzielę.