Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:43, 13 paź 2016

Do góry

podzielona tawułka

wiosną musimy trociny uzupełnić......no chyba, że zimy nie będzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:38, 13 paź 2016

Do góry
No mogę wreszcie pokazać nowe nasadzenia bo udało mi się cyknąć za dnia
ratowany z marketu kasztan

dosadzone hosty

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:38, 13 paź 2016

Do góry
Na jutro planuję ogrod, ale czy dam radę? Zobaczymy.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:29, 13 paź 2016

Do góry
już się poprawiam
róża dla Ciebie
i pytanie co to niżej to żółte?
czy to nie przypadkiem aksamitki ?
Anna i Ogród 21:26, 13 paź 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jesień u mnie wygląda na razie tak

Z wszystkich zdjęć to podoba mi się najbardziej.
Na zdjęciach rośliny wyglądają bardzo dorodnie tzn.duże.
Fajnie, że pracy ogrodowej masz mało. Ja nie mogę się wyrobić
Hirutkowy raj:)) 21:24, 13 paź 2016

Do góry
Krys napisał(a)

Aga nie masz za co przepraszac,skad miałas wiedziec.Cóż zycie .....

Cyprysik jest sliczny dzisiaj posadziłam wkoło niego zurawki,które wczoraj dostałam od przyjaciólki,jutro skończe.Cyprysik ma juz na dole prawie 1,80 szer.wysokości dobrze ponad dwa.

Krysiu dziś dokończyłam dopiero twój wątek Zaczęło się od cyprysika a poznałam piękną historię spełniania marzeń, tworzenia, ciężkiej pracy, miłości, pasji i nowych przyjaźni. Naprawdę piękny wątek nie tylko ogrodowo. Kurkami rozbroiłaś mnie totalnie Krysiu wracając do cyprysika to dzięki że go pomierzyłaś. To jest drzewo jak z bajkowego lasu taki duszek. Muszę dobrze przemyśleć miejsce dla niego. Więcej niż 2m na szerokość chyba nie pójdzie? Super mu pasują żurawki w nogach
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:18, 13 paź 2016

Do góry
EwaIgi napisał(a)
Lavender Ice super - mam w podobnym kolorze (nie znam nazwy mojej) -ale u mnie miała dwa kwiaty. W ogóle lubię różę ale one chyba mnie NIE.

Dziękuje za zaproszenie. Wzrokowo jestem u ciebie codziennie To ja zapraszam, może poradzisz mi co źle robię z moim różami.

Specem nie jestem ale jeśli będę mogła pomóc to zapraszam

Z motyką na słońce 21:11, 13 paź 2016

Do góry
Jedynie cytrus w miarę dobrze zniósł podróż

Z motyką na słońce 21:10, 13 paź 2016

Do góry
Pożal się Boże skrzynia z narzędziami (stu częściowa )

Z motyką na słońce 21:07, 13 paź 2016

Do góry
Reszta drzewka została w kartonie

Z motyką na słońce 21:06, 13 paź 2016

Do góry
Właśnie odebrałam przesyłkę

zmasakrowany, połamany, uschnięty
Ukojenie 20:57, 13 paź 2016

Do góry

Kupilam:

Zurawka nn ale sliczna i duuuza x 3

I wymarzona od wiosny zolta magnolia butterfly:
Bawarka 20:51, 13 paź 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Pokazałaś piękne miejsca, napasałam oczęta, dziękuję.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 13 paź 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

U Ciebie jeszcze begonie trwają na posterunku moje już złapało jednej nocy i już wykopać trzeba było.
Mariken stoi, jak jesienny pan...mój jeszcze zielony.
NewLife w ogrodzie 20:36, 13 paź 2016

Do góry
I jeszcze kilka kadrów z akcji sadzenia świerków i nie tylko.
Przy okazji sadzenia serbów, musiałam zabrać 3 tuje i posadzić z drugiej strony. Serby są bardziej wysunięte niż szpaler tuj i tak miało być.

Cała szczęśliwa po zakończonej akcji sadzenia świerków. O takie wysokie. Mam nadzieję, że się przyjmą. One miały takie małe korzenie....

Mniejsze dynie już przytargane na taras. Te większe czekają,aż zbiorę siły

Już w szerszym kadrze się nie da
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:15, 13 paź 2016

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:13, 13 paź 2016

Do góry
Jamroczek napisał(a)
Właśnie tutaj chciałabym coś niedużego o żółtych liściach. Teraz rośnie tam leszczyna aurea ale jest do przesadzenia. Na tle tej kratki, docelowo bedzie też bluszcz, już zaczyna się piąć. Między cyprysikamu kolumnowymi jest ok.2,5m szerokości budynek w tle ma ok.3m. Niżej trzmielina na pniu białozielona. Na dole bukszpany i carexy + pomarańczowe żurawki. Między dwoma cyprysikami po prawej stronie planuję niską tuję złotą na pniu a pod nią kwiatki sezonowe żeby było trochę koloru. Dalej na prawo lustrzane odbicie tak aby rabata była symetryczna. Czy waszym zdaniem ma to sens?
Pozdrawiam Asia

Taki plan...

Asiu nie znam się na projektowaniu.
Są już tutaj formy strzyżone cyprysików, trzmielin na pniu....może jakaś forma stożkowa z cisu , albo miłorząb?, ciekawą formę ma Tit.
Jeżeli jednak jakieś drzewo, to bardziej do koloru cyprysików i trzmielin pasowałaby Śliwa Nigra.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:12, 13 paź 2016

Do góry
Dla Irenki
dzis dojrzalam na skalniczaku ale tylko jeden, choc kilka dni temu nie bylo nic wiec moze niedlugo pokaza sie kolejne

Tysiąc radości i utrapień 20:12, 13 paź 2016

Do góry
jona napisał(a)

Kosmosy piękne w naturze i na dodatek prawdziwe z nich modelki. Na zdjęciach wyglądają reeeewelacyjnie

To zdjęcie mnie zauroczyło!
A tak w ogóle pozostałe też piękne, i cieszę się, że wróciłaś. Pozdrawiam
NewLife w ogrodzie 20:08, 13 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
W sprawie serbów jestem zielona więc nic nie doradzę...współczuję Ci tak ciężkiej pracy w ogrodzie w taki ziąb...wiem jak było dziś nieprzyjemnie, bo też podziałałam, ale moje prace to pikuś w porównaniu z Twoimi...Odpocznij...

Dzisiaj wreszcie wyjrzało słońce a po południu zrobiło się całkiem przyjemnie. Odpocznę zimą przy szydełkowaniu, i innych robótkach ręcznych Teraz za dużo robity, nie wiem czy do zimy zdążę Sama Kochana wiesz jak to jest
Iwk4 napisał(a)
No tak, wolałaś sama się szarpać, niż e-Ma wykorzystać
Cała Beatka
Ale bynajmniej spać będziesz mogła spokojnie
Ja to bym go chętnie wykorzystała, ale nie nadaje się. Coś nam synchron szwankuje. Ja mu mówię, ciągnij, on pcha, ja mu mówię w lewo górę a ten ciągnie całą choinę. Dzisiaj na spokojnie podsypując, przesuwając, podkopując, lekko podnosząc, w ciągu dwóch godzin ostatecznie osadziłam świerki na miejscu. TŻ za to skosił cały trawnik. Tak to możemy współpracować
Proszę bardzo i świerki na miejscu i trawniczek skoszony. Zupełnie jakbym miała 4 ręce

anbu napisał(a)
Czyli 150 od siebie będzie za gęsto?? Ja chciałam właśnie tak sadzić, tak wyczytałam w wątku o serbach i zgłupiałam teraz
Ja chcę zachować pokrój i kształt choinek. Jedynie na dole do pewnej wysokości mogą się dotykać, potem wolałabym żeby każda z nich była osobną kolumną . Ostatecznie po tańcu niemal godowym wokół świerków posadziły się w odległości od siebie 190cm i 145cm od siatki. Już nie miałam siły dalej się z nimi mocować.
Gocha napisał(a)
Beatko chyba jestem po raz pierwszy u Ciebie ale bardzo mi się podoba. Akurat trafiłam na sadzenie serbów- cudne one są. Ja kupowałam na wiosnę z myślą o posadzeniu ich od razu ale niestety część pod ich posadzenie nie została w ogóle ruszona i musiałam zadołować je na zimę. Tylko że moje serby są bardzo malutkie w porównaniu do Twoich. A jak się dowiedziałaś jak przycinać to mogłabyś nieco zdradzić ? Pozdrawiam
Dobry wieczór Gosiu. Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Trudno mi opisać jak przycinać. Pan ze szkółki pokazywał mi na egzemplarzu i mam nadzieję, że będę umiała to powtórzyć na swoich serbach. Chodzi o to, żeby przycinać najbardziej wybujałe przyrosty tak o 1/3 , ale przed oczkami w celu zagęszczenia i nadania ładnego kształtu choinki. I druga sprawa, jeśli przewodnik zbyt wybujały to też się go ciacha tak 4cm nad bardziej rozbudowanymi obrączkami oczek, z których będą przyrosty i potem jeden najbardziej odpowiedni przyrost kilkiem bambusowym odgina się do góry i usztywnia i to jest nowy przewodnik a na niższym poziomie ładnie zaczuyna się rozrastać piętro świerka. Takie zabiegi robi się wyłącznie wtedy, gdy oryginalny przewodnik za mocno pójdzie w górę i kolejne piętro świerka buduje się na samej górze a oczka niżej wolniej się rozwijają. Oczywiście ucina się inne przewodniki, jeśli sie takie na świerku pojawią pozostawiając ładniejszy. Kurcze, nie wiem czy to jakoś do przyswojenia wytłumaczyłam. Chyba nie :/ Koniecznie muszę zajrzeć do Ciebie w najbliższym czasie. Pozdrawiam.
Ewa777 napisał(a)
Beatko, nie wiem, czemu mnie to nie dziwi, że poszłaś sama szarpać się z serbami

To sadzenie cebulek tak tylko strasznie brzmi, gdy one czekają w poczekalni, a jak się je sadzi, to praca leci szybciorem Nie ma się co bojać

Też jeszcze nie posadziłam. Czekam ciągle na lepszą pogodę, ale u nas ciągle jej nie zapowiadają. Aż się boję, że zastanie mnie listopad i będę sadzić w zimnie
Dzisiaj pogoda zrobila się całkiem przyjemna, wyjrzało słoneczko, więc zabrałam się za sadzenie czosnków. Posadziłam wszystkie 14 Gladiatorów i 14 Mount Everest czyli największe czosnki. Tak więc sadzenie cebulek ogłaszam za rozpoczęte Zastała mnie noc. Przy świetle księżyca i lampy czołówki kończyłam sadzić ostatnie sztuki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies