Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 03:44, 15 wrz 2016

Do góry
Zakupilam dzis w LM - w ramach odreagowania po zakupach remontowych i promocji '2 w cenie 1' /tak na prawde to wyprzedawali za 50% ceny/.
Dopiero w domu uwazniej przyjrzalam sie metkom - beda niespodzianki

Ogród wśród pól i wiatrów 00:15, 15 wrz 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jolka ależ Ty możesz poszaleć na tej swojej skarpie Irgi, tawułki, trawy, kosodrzewiny, róże.... Ja też tak chcę!
Bardzo lubię kosodrzewiny, ale tak sobie myślę, że nie wiem czy będą pasować do Twojego ogrodu. Bo chyba nigdzie nie masz nic iglastego. Chyba bardziej bym sie skłaniała na coś bardziej lżejszego i zwiewnego

Ja pzekopuję tą swoją skarpę i myślę jak ją obsadzić. I wychodzi na to, że powinnam zrobić totalną rewolucję w conajmniej połowie swojego ogrodu. No ale pewnie nie zrobię

No ja Cię przepraszam Małgosiu , jak nie mam nic iglastego?? A marnoty serby w jeżówkach?? A varellka - sztuk jeden - przy głazie? Haha, no trochę igiełek znalazłam, ale masz rację - za dużo ich nie ma. Właśnie, może trzeba to nadrobić

A Ty już daj spokój z tymi rewolucjami, pięknie masz, nie wiem co Ty chcesz "rewolucjonizować"
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:44, 14 wrz 2016

Do góry
A co tam - zarzucę na dobranoc kilkoma różanymi pięknościami. Dawno róż nie było!

William&Catharine

Artemiska

Grasten
Ogród wśród pól i wiatrów 23:41, 14 wrz 2016

Do góry
Jolka ależ Ty możesz poszaleć na tej swojej skarpie Irgi, tawułki, trawy, kosodrzewiny, róże.... Ja też tak chcę!
Bardzo lubię kosodrzewiny, ale tak sobie myślę, że nie wiem czy będą pasować do Twojego ogrodu. Bo chyba nigdzie nie masz nic iglastego. Chyba bardziej bym sie skłaniała na coś bardziej lżejszego i zwiewnego

Ja pzekopuję tą swoją skarpę i myślę jak ją obsadzić. I wychodzi na to, że powinnam zrobić totalną rewolucję w conajmniej połowie swojego ogrodu. No ale pewnie nie zrobię
Przepiękna piórkówka Black Beauty na: 23:29, 14 wrz 2016

Do góry
Mam biały. Chyba odmiana Schneeflocke. Zamierzam się go pozbyć. Jakoś mi nie pasuje i nie podoba mi się taka różowa/fioletowa poświata na nim, gdy przekwita.
Myślałam o pozbyciu się go wiosną, ale można by i teraz. Tylko, że nie bardzo widzę jak to wysłać, bo nie mam czasu tego pakować.
Więc chyba mogę tylko zaproponować, że poczeka na Ciebie do wiosny, gdybyś była przejazdem w Warszawie. Oczywiście, jeśli nadal będziesz nim zainteresowana.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:25, 14 wrz 2016

Do góry
a ten rozchodnik

to może Rozchodnik okazały 'Aureovariegatum'

Atrakcyjna, rzadko spotykana odmiana rozchodnika olbrzymiego, która wyróżnia się efektownym ulistnieniem.
Nie wymaga specjalnej pielęgnacji, a jej parasolowate, białoróżowe kwiatostany - zdobią ogród przez cały sezon. Kwitnie od sierpnia do października, dorasta do 50-60cm i należy do najpiękniejszych gatunków rozchodnika. Nadzwyczaj efektowne są jej mięsiste, żółte liście z zieloną obwódką, które są ozdobą bylin szczególnie wiosną, zanim pojawią się okazałe kwiatostany, wspaniale komponujące się z innymi bylinami o kontrastowym zabarwieniu, np. bordowym, jak u żurawki.

lub

rozchodnik białoróżowy 'Mediovariegatum'
Okazały, kępiasty rozchodnik kwitnący późnym latem, podobny z pokroju do bardziej znanego rozchodnika okazałego, ale odróżniający się pstrymi liśćmi. Grube, nierozgałęzione, sztywne pędy, dorastają do wysokości 60 cm. Roślina pozostaje w zwartej kępie przez wiele lat, z roku na rok dając więcej pędów. Pędy ulistnione na całej długości, wyrastają bardzo wcześnie wiosną i już wtedy stanowią ozdobę ogrodu. Liście podługowate lub jajowato eliptyczne, z piłkowanym brzegiem, kremowo żółte, ale z szerszym lub węższym, jasnozielonym obrzeżeniem. Kwiaty rozwijają się w sierpniu, początkowo białe, potem jasnoróżowe, zwłaszcza gdy występują ochłodzenia nocą, tworzą gęste, płaskie baldachogrona. Podstawowym wymaganiem jest pełne nasłonecznienie. W cieniu pędy stają się wiotkie, wydłużone, więc z łatwością wylegają i roślina traci walory dekoracyjne.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:23, 14 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

az tak ?
a co mialo byc a co bylo ?
samych Angelique było 300 :

Lambada
Burgundy Liliokształtne
Angelique
Crispion Sweet
Mascottee

Mały ogród Kasi 23:22, 14 wrz 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
o ileż ja bym tutaj miała radości planowania, namyślania i sadzenia...

Jak niskie te różyczkie mają być, to raczej Pashminy lub Mariatheresia... Larissa wyrzuca pędy długie na 1,5 m i na wysokość nawet z 1 m...

Ale ogólnie koncepcja zmian znakomita!
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:15, 14 wrz 2016

Do góry
i jeszcze jaka miła niespodzianka mnie dziś spotkała Dostałam przesyłkę a w niej pięknie zapakowane, opisane listeczki rozchodników.

Będę próbowała je rozmnożyć wg wskazówek Szefowej.
Dla sprawcy (a właściwie sprawczyni) mojej radości wieeeelkie dzięki.
Jutro wysyłam ja
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:06, 14 wrz 2016

Do góry
i jeszcze kropelki rosy

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:03, 14 wrz 2016

Do góry

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:01, 14 wrz 2016

Do góry
Pogoda cudna... Gdyby tak mogło być conajmniej do listopada... Ranki jednak chłodne i mocno mgliste. Dzisiaj przed pracą wyskoczyłam do ogrodu i kilka fotek poczyniłam pajęczynowym koronkom

Daleka droga do ogrodu....... 22:58, 14 wrz 2016

Do góry
Moje pierwsze kule do ogrodu.
Ogród z koniczynką 22:58, 14 wrz 2016

Do góry
Wróciliśmy z kolejnego urlopowego wyjazdu...Złowiony przez eMa szczupak mierzył 74 cm...Piesi też się spodobał...

Ponownie zakwitła biedronkowa róża, miała być zółta pnąca...

ma bardzo ciekawą kolorystykę płatków...które są wielkie...

Pogoda przepiękna, nie chciało się wracać, ale obowiązki wzywają...
Polecane drzewa i krzewy liściaste 22:53, 14 wrz 2016

Do góry
katalpa Aurea szybko gubi duże liście które łatwo zebrać, długie przyrosty piękne liście i jeszcze piękniejsze kwiaty rośnie max do 10m, można łatwo formować i przycinać

Daleka droga do ogrodu....... 22:51, 14 wrz 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:49, 14 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Reszcie macham... czas mam limitowany

macham tez
Pogubiłam się po drodze... 22:44, 14 wrz 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Moje klimaty

Pięknie !
W kamiennym kręgu od początku 22:38, 14 wrz 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Cudnie uchwycone kropelki. Aż mnie wzięło chciejstwo na takie fotki. Nic, tylko ramki do tego.
Oglądam fotki z twojego ogrodu pełna zachwytu.

Aniu, w tym roku nie dam rady wpaść na spotkanie. Postaram się byf dyspozycyjna za rok
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:37, 14 wrz 2016

Do góry
Pod pergolą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies