Dzika marchew Dara. Te mają dobry miesiąc, muszę wyjść zrobić świeże zdjęcia.
Ps. kiedy dodałaś u siebie te drugą porcję zdjęć to stwierdziłam, że wcale nie mam ciemniejszych.
A może cały placyk wyłożyć tymi kwadratami? Albo cały tylko prostokątami?
Czy te podłużne płyty mają służyć jako ścieżka? Jaki wymiar ma cały ten plac wyłożony agro?
Ewunia też Was bardzo lubimy i mamy nadzieję na wiele spotkań, teraz u nas . Klonik wymarzony w to miejsce, tym bardziej, ze z daleka zlotokap i sosna trochę nikna na tle tuj. Spójrz
Najtrudniej było manewrować przy tej płachcie, dodatkowo to kodura więc jedna warstwa jest niejako podgumowana więc "tępa" do szycia.
Musiałam zakładać specjalną stopkę z dodatkowym transportem górnym inaczej walnęłabym to po pierwszym metrze.
A przepis na płachtę ? łączysz materiał ze sobą pasami, u mnie było to szerokość materiału 1,5 m, pasy długie jak przycięte rurki czyli prawie 4 metry. Potem wyliczasz co ile chcesz mieć szelki na rurki i szyjesz szelki. Koniec kropka. Proste jak budowa cepa hahah
Najtrudniej dokonać dobrych wyliczeń, dlatego ja musiałam doszywać jeszcze jeden pas bo się myknęliśmy
Pokazuję część która ma nawadnianie i jak zasycha to włączam.. wiec jest jako tako zielony... głównie dzieki wstrętnej trawie kępowej, której nic nie zniszczy, a wypiera ładną trawę.. kiedy wypalę to wszytko i posieje nową ..
Przyszła burza, nawóz posiany.. i spadło 20 kropli i tyle.. tylko grzmi i błyska.. wyłączyłam kompa, włączyłam i chyba jednak wyłączę..