Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:15, 28 sie 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)

Tak, można dzielić jesienią jak już liście zaschną. W oczku niech stoi jak najdłużej, do pierwszych przymrozków. Dzielisz go na okres spoczynku, tak więc 3 miesiące musi przetrwać przy minimum wegetacji, a to znaczy że rany po cięciu będą gniły i chorowały, trzeba zasmarować je nadmanganianem potasu, a kłącza po podziale wymyć w biosepcie (10ml/10lwody). No chyba że dysponuje ktoś cieplarnią co zapewni mu ciągłą wegetację.
Lotosa żółtego możesz zimować poniżej strefy zamarzania, u mnie w ten sposób przeżył, a nawet jak padnie, to akurat z tego gatunku kłaczy nie brakuje.
Momo Botan - jedno kłącze przyjmę chętnie, bo u Ciebie z tego najpewniejszego sortu - pierwszego, teraz sprzedają pomyłki, albo jakieś krzyżówki.
I powoli przechodzę na okrągłe kastry, twoje zdanie upewnia mnie

Momo Botan rośnie dobrze we wszystkim Jedynie co to rośnie lepiej gdzie więcej słoneczka. I ma za mało nawozu u mnie, bo ewidentnie liście nie są czysto zielone ..

Ale żółty zdecydowanie woli okrągłe kastry Kwiatostany ma chyba metr lub wyższe.

No i u mnie ryby robią demolkę w kastrach Lepiej rosną te do których ryby nie mają dostępu. Posadziłam w wysokie kastry i wywierciłam tylko z boku dziurki do wymiany wody, a rant kastra jest ponad wodą 10 cm.. i te moje cholery już tam nie grandzą

Podzielę się z miła chęcią kłączami.. dzięki temu mam mniejsze wyrzuty sumienia, że mi dałeś taki drogi prezent

Acha.. i większe i ładniejsze lotosy rosną jak mają luźniej w kastrze, za dużo ich poupychałam..

Takie dostałam.. i mam nadzieję, że co najmniej takie uzyskasz z moich od Ciebie.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:05, 28 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja wolę kosić z koszem.
Hosta z białymi kwiatkami śliczna. Jak kiedyś znajdę, też kupię dla kwiatków

Tez koszę z koszem, bo potem trawa mi się nie nosi do domu, a nie ukrywam, że latam boso lub w kapciach namiętnie.. bo ciągle nie pamiętam gdzie crocsy zostawiłam.. grabić mi się nie che.. za dużo machania ..

Urszulla napisał(a)

Aniu, a dlaczego dla kwiatów?te hosty dopiero zaczynają kwitnąć? tak późno?czy pachną? a co to wogóle za odmiana?
same pytania zadałam, ale resztę też wyczytałam zwłaszcza o koszeniuTy kosisz z koszem, rozumiem. ja bez kosza a potem grabię
Miłej niedzieli

asiak napisał(a)
Śliczna ta hosta, czy ona ma czysto białe te kwiatuszki? Jaka to odmiana?

Hosta to plantaginea - babkowata, kwitnie końcem sierpnia, kwiaty czysto białe, mięsiste, duże (pobiegłam zmierzyć i jedna trąbka ma 15 cm), pachnące. Liście ma zwykle, jasnozielone, rozmiar taki ze średnich. Nic szczególnego liście, ale kwiaty robią wrażenie. Przypominają lilie

Ogród Nebel 14:05, 28 sie 2016

Do góry
Sporo roślin muszę wykopać i na nowo posadzić.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:58, 28 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nie zapomnij o Momo dla mnie

Na taki kwiat Lavender jak u Ciebie poczekam, moja o poławę mniejsza

Z myślą o Tobie pytam się o podział jesienny mam za dużo kastrów z lotosami by przechować je do wiosny. Nie mam miejsca na tyle A kłącze mogę wysłać i je sobie posadzisz i przechowasz do wiosny.
Tym sposobem Momo Botan już mam rozdysponowane.
Teraz ma dużo pąków, ale mszyca je opanowała i ... to chyba będzie na tyle ładnego

Księżycowy... 13:47, 28 sie 2016

Do góry
Śniadanie Ogrodnika ... A przed chwilą skończyłam gotować obiad Ogrodnika, tylko mięsko dokupione, bo nawet ziemniaki kopię u babci...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:42, 28 sie 2016

Do góry
Mam taką obserwację - dereń to potfór! Trawy to też potfory A werbena przelazła do sąsiada...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:33, 28 sie 2016

Do góry
Kochani, dziękuję, że jesteście, że wspieracie i chwalicie
Wyszłam w samo południe i spłynęłam, ale zdjęć kilka machnęłam

Ogród potrzebujący zmian 13:32, 28 sie 2016

Do góry
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:29, 28 sie 2016

Do góry
Witajcie po przerwie
Wydłużony urlop sprawił, że nie było sporo czasu, a po przyjeździe ogrom prac w ogrodzie sprawił, ze nie było kiedy się odezwać…
Trzeba teraz nadrobić zaległości
Na początek postęp z prac z pergolą, brakuje dachu i wypełnienia w gabionach, palety wykończone

Moje ukochane miejsce na ziemi 13:29, 28 sie 2016

Do góry
Piękna pogoda dzisiaj.

Uwielbiam ciepełko !!!

Miłej niedzieli wszystkim

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:28, 28 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A ten floks zjawiskowy, mam nadzieję, że u nas się zadomowi...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:27, 28 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

to ujęcie cudowne...
Miejsko & sielsko 13:18, 28 sie 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ewa przepiekne zdjęcia ogrodu...
jaka to róża?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:18, 28 sie 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Ekstra! Niezle szybko grab u Ciebie rośnie. Dobrze pamiętam, że w tamtym roku sadziłaś??

Buziaki Kasiek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:15, 28 sie 2016

Do góry
10 lipiec

28 lipiec to gdzieś 3 sadzonki bo w sumie to 5 mam przy sobie posadzonych(jesień zeszłego roku)

Póżniej już cały czas tak samo, a teraz minimalnie blakną, ale trzymają kolor.

No i jeszcze o rojniczkach zapomniałem, piękną oprawę dostały... ja mam coraz większą ochotę rozwalić mój pseudo skalniak bo już całkowicie w cieniu rośnie i brzydkie to to wszystko

Kondziowy ogrod cz II 12:58, 28 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogólny widok na dom

Moje ulubione kolory

Danusia pięknie pokazała wasz ogród. Mam pytanie co to za odmiana rozchodnika.?
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:55, 28 sie 2016

Do góry
To moje "najwieksze"ogoreczki tego sezonu ☺
Kondziowy ogrod cz II 12:50, 28 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przepiękne fotki! Brawo chłopaki za wykonanie i fotograf za ujęcia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:49, 28 sie 2016

Do góry
Łukasz ja nie wiem , co Ty zapodajesz Twoim roślinom ,że one rosną jak na drożdžach

Co do sprzętu..nie mogłeś kuleeee dostać kosiarki ?? wziėłabym od razu
A teraz ważne kwestie
ot..to tuuu , co to za cudo ??

Ma po prostu " mój kolor "

I jeszcze coś falkę już mam z red barona , tak jak proponowałeś...kulkę przesadziłam bliźej...wg zaleceń ale teraz mam między tymi kulkami fest łyso przewidywałeś tam cuś ??

Aaa... i jeszcze raz dziękuję za rojniki spójrz jak sié cudnie prezentują

Księżycowy... 12:40, 28 sie 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies