Ula - przyjął się bodziszek i molinia. Rdest padł.
Byłam w Twoim wątku i czytałam wpis.
Tak wygląda jeden z moich rodków. Rośnie od 3 lat. Wydaje się mi, że czuje się całkiem dobrze.
Tawułki zaczynają. Bardzo je lubię. Rosną od strony północnej, zacienia je dom, ziemia wilgotna a i tak mają suche listki. W Przypkach rosły obok róż na słonecznej rabacie z nawadnianiem.
Może moje mają za ciasno i powinnam je podzielić?
Rosną u mnie od 2015.
Gdybym miała ogród przy domu, nie dałabym się z niego wygonić nikomu.
Ale inne priorytety też mam. Wnuczka z zagranicy u dziadków, więc gnam.
Przy okazji odwiedzę znajome miedze, Może i w jakimś ogrodzie posiedzę.
Zawsze to zmiana klimatu, inne opcje, inne do życia podejście.
Niż na mojej ogrodowej liście.
Ale was nie zasmucę, kiedyś wrócę.
Basu dziękuję bardzo
Moja Rawena raczej już nie przeszkadza -ma 8 lat ,więc to już seniorka ,ale czasem ma napady ,że przynosi mi piłkę do rzucania ,czy zaczepia do zabawy ,ale zawsze jak idę do ogrodu ,to jest szczęśliwa -leży przy mnie ,albo z dalsza obserwuje ,a jak wchodzę do domu ,to zaraz po mnie przybiega z miną -no chodź ,nie siedź w domu
Asia nie ogarniam -naprawdę -na szerokich kadrach po prostu nie widać chwastów poza tym robione fotki aparatem trochę czarują rzeczywistość
z tym skończeniem -to bardziej chodzi mi o kształty -bo na rabatach ,to wiem ,że wieczne przeróbki będą
dziś wyplewiłam w końcu inversową -uwierzysz ,że 6 pełnych taczek chwastów wywiozłam na kompost -oprócz chwastów były ścięte liście irysów i parę roślin ,które dostały eksmisje -typu wygnite stipy ,mikołajek i jakaś jeszcze jedna nn
od razu mi się ta rabata spodobała spowrotem
na przód jej podzieliłam swoje kukliki pomarańczowe i dostane Bell Banki -trochę popadało ,więc mam nadzieję ,że przeżyją
Trochę ładniejszych kadrów z niej dla Ciebie
ps widziałaś te moje biedne jarząby ?
Matko kochana……
Mój ma nie 6 a 9 ale ma juz z 15m
No to pomysl co ty mu zrobiłaś….
Jak idzie od korzenia to mu pozwól jak nie ruszy pierwotny okaz to go wytniesz a zostawisz odrost
Miałam tak z moją robinią. Mało tego. Odrost zaczal się polozyc. Podpierałam zeby poszedł w górę.