Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:43, 30 wrz 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Bajka Bardzo lubie to miejsce, swietnie wymyslilas

Cieszy mnie to na efekt trzeba poczekac jeszcze, az te nieodnowione łuki całkiem szczelnie będą zarośnięte
No i róże podrosną
tu jak w oknie wystawowym, róże zarośnięte cyniami i innymi z siewu..
musze montanki podwiązać do sznurka, wkoło oplatam.

a to moja 5 letnia pampasowa, co nigdy nie kwitła.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:34, 30 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, moje kilka metrów to nie to co u Ciebie pół hektara. Wy to dopiero sie urabiacie po pachy! Ale za to efekt jest! I jest gdzie się zatracić przy robocie. Buźka!

Lubimy urabianie choc wiadomo, czasami zniechęcenie dopada.
Buziak
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:33, 30 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moja chryzantema, zimjująca w gruncie

Ale cudo!!
To ja kawałek tej poproszę, razem z rannikiem
Da się???
Bawarka 12:31, 30 wrz 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Rubens dalej zipie

Ha, wykopujemy kochani i wyrzucamy. Jajeczka slimakow

i moja zmora...Piekna bo piekna , ale wyrwana jak mi sie wtedy wydawalo razem z korzeniami...Wrocila jakims cudem po dwoch latach ...Widocznie gdzies zostal w ziemi kawalatek korzonka.

ja jajeczek nie widziałam, jakoś...
ta hutujnia śliczna, moje zagubiły się, chyba padły....więc nie u wszytskich ona jednak inwazyjna, jak czytałam w niektórych watkach.
Rubensy mnie szokują, u mnie nic.
Hortensjada 12:30, 30 wrz 2016

Do góry
Muszę już kończyć bo nie zdążę do pracy Ale chociaż jeszcze to wkleję
Pogadam wieczorem
Bawarka 12:29, 30 wrz 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
To i owo

ostatnio kocham się w zawilcach ale masz dorodne
W oflisowym ogrodzie 12:28, 30 wrz 2016

Do góry
nabazgrałam takie ale sądzę, że to u mnie ostatecznie wyjdzie podczas prac, bo rabata jest nierówna
Piaskownica by się z nią łączyła oddzielona bukszpanem

Teraz katalpa jest ogromna i styka się z brzozą
Hortensjada 12:26, 30 wrz 2016

Do góry

Harmonię od strony domu wprowadzą 3 różne wisterie, które w tej chwili rozciągam nad tarasem ( po sznurkach-do czasu aż się dobrze przyczepią do drabinek na dachu)

Na sznurku rozpięta była tez wisteria pod balkonem, teraz radzi sobie świetnie ale tuż pod balustradą cztery główne odnogi są radykalnie cięte, żeby nie robić drabiny złodziejowi, kotek wejdzie spokojnie, pod ciężarem człowieka się zawali, jest to też ochrona przed pognieceniem rynny

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:25, 30 wrz 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Flox z targów okazał się jeszcze nie tą czerwienią na którą czychałam-to jakis ciemny róż

pokładam wielką nadzieje w drugim ale dopiero w kolejnym sezonie ,hm....jest na co czekać

dobrocie ogrodowe zdążyłam zebrać jakieś 3 kg lecz nie zdążyłam podlać na kolejne plony może Matka natura zlituje się

No i oczywiście robota młodszej Krasnalki ,a jednak zdążył zakwitnąć

Floks ma ładny kolor, ja lubię taki a ciemnej fasolki chyba nie widziałam, wygląda smakowicie, az chęci nabrałam kupić i zrobić
Podoba mi się stwierdzenie, że jesteś księżniczką we własnym ogrodzie
a słonecznik łupię namiętnie i tyję od niego ale cóż, uwielbiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:18, 30 wrz 2016

Do góry
violka171 napisał(a)

o matuśko jaki cudny kolorek
masz tych astrów ach ....

Mam Violu z dzielenia i zdaje się, że chyba więcej kolorów, bo jakieś nowe zaczynają, a myślałam, że padły.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:16, 30 wrz 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Przyjemne miejsce na chwilę wytchnienia

Dzięki Ewo, zwłaszcza o tej porze roku jest tam super
Szarobiałego ogrodowe początki. 12:15, 30 wrz 2016

Do góry
Zabieram się do pracy

Hortensjada 12:15, 30 wrz 2016

Do góry
Tył domu na razie wygląda bardzo pstrokato ale za rok- dwa to odczucie się zmieni bo iglaki, które mają całość stonować są jeszcze bardzo małe ( na fotce tylko dwa ( mowa o tych małych ) ale jest tam ich kilka. Rosną coraz szybciej

Moje dzisiejsze wykopalisko z "warzywniaka", zaraz muszę wsadzić do donicy i chyba mi wybaczy to niecne potraktowanie
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:13, 30 wrz 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Gdyby nie asterki i kwiatostany traw nie pomyślałabym, że to Twój ogród jesienią. Pampasówki śliczne zauważyłam. Może za kilka lat przy ciągłym ocieplaniu klimatu i u nas zaczną zimować

Jolu, bo u nas nadal letnio wczoraj taka ciepła noc i dziś poranek, że szok, az życ się chce, bo to już jutro przecież październik.
A trawa, to nie pampasowa, choc powiem, że mnie tez się ciut z nią kojarzy, a trzcinnik pośredni- inni zwą krótkowłosy, super trawa, wiosną dzielę.

trawy zarosły moje ptaki

Hortensjada 12:06, 30 wrz 2016

Do góry
Anabelkę podcięłam dość wysoko z uwagi na nietypowy termin cięcia, dopiero wiosną ją skrócę. Donica z pamasową idealnie zmieśiła mi się między 2 krzaki i wygląda jak by tam była od zawsze
W oflisowym ogrodzie 12:01, 30 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Czy ta rabata po lewo będzie też w kształcie koła? Czy ona się ciągnie gdzieś dalej?
Bardzo podoba mi się pomysł na placyk pod drzewem

Marta na tą rabatę mówimy "nerka" to był jej pierwszy kształt, jak sąsiad wybudował domy na sprzedaż, dołożyliśmy kawałek i posadziłam tam jodłę aby zrobiła w przyszłości przesłonę. To raczej za duży iglak więc sądzę, że kiedyś będzie pełnić honory drzewka bożonarodzeniowego.
Nasadzenia oczywiście dawno nie aktualne, ale mówimy tutaj o kształcie.

Nie sądzę abym zmieniała przód tej rabaty ale może uda mi się jakoś dopasować końcem do tego koła lub owalu piaskownicy.
Chyba, że kształt piaskownicy robię zupełnie inny...
Hortensjada 12:01, 30 wrz 2016

Do góry
Po drugiej stronie bramy rosną sobie Phantomy i wigoru nabrała bliżej nieokreślona trawa, trochę mi się za bardzo rozkładała więc ją delikatnie podwiązałam w snopek, w zeszłym roku nie kwitła więc jej zmieniłam stanowisko, o ile dobrze pamiętam miała to być muhlenbergia ale chyba powinna wyglądać inaczej. Co by to nie było jestem zadowolona a to stanowisko okazało się dla niej idealne
Hortensjada 11:53, 30 wrz 2016

Do góry
W oczekiwaniu na upragniony deszcz,robi się coraz ciemniej z powodu chmur -więc jest nadzieja. Mam popołudniową zmianę więc plączę się bez celu po ogródku bo nie mogę "padnięta" iść do pracy. Za to skorzystałam ze spokoju na osiedlu i trochę fotek z przedogródka. Przestawiłam donicę z pampasową do przodu , żeby zasłonić ,przyciętą wczoraj, najbardziej poszkodowaną w tym roku Anabelkę poza tym pampasową warto wystawić na widok publiczny choć na chwilę
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:39, 30 wrz 2016

Do góry
Coś Wam pokażę
Są to w 100% te same żurawki i jedna wyrodna kolorystycznie

Ogród z rzeźbą 11:31, 30 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Ale cały czas cieszy mnie moja nowa rabata z różami Novalis (to akurat zdjęcie sprzed tygodnia):

Chodzi mi o te bodziszki.. śliczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies