Przeleciałam przez Twoje hektary, aż zadyszki dostałam. Ogród dojrzewa co raz bardziej. Nie jestem pewna, czy już nie pytałam o tą różyczkę, ale podoba mi się jej pokrój i ilość kwiatów. Napisz jej nazwę i jak przezimowała. Teraz dopatrzyłam się 2 wysokich pędów, czy one są do przycięcia, czy takie zostawisz na drugi rok?
U mnie w tej chwili, czyli w sierpniu kwitnie pięciornik
A te dziury na innych roślinach, to niestety, efekt bytności w moim ogrodzie opuchlaka, którego nie mogę się pozbydź od paru lat
Każda róża musi się zadomowić tak było z Goethe, w tamtym roku słabo a w tym bardzo ładnie pokazuje piękne kwiaty nie kaprysi Sweden kup, rośnie prosto, dostojnie jak prawdziwa Lady
Jolu Gabriela ma rację co do nazwy titoni i przyczyny naszego zauroczenia płomienną rabatą. Początkowa miała to być wstążkowa rabata z samymi liliowcaci, taka bezobsługowa, a wyszło to co widzisz , bezobsługowa to ona nie jest , ale warto było.
Pozdrawiam Jasia
Przechowuję je w piwnicy, 50% sukcesu 50% porażka
dalie cenię nie tylko za urodę i bardzo długie kwitnienie, ale jest to jedyny kwiat który bez drżenia ręki wycinam i robię z nich bukiety.