Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe Rabaty Martek 01:31, 13 sie 2016

Do góry
Kolorowe Rabaty Martek 01:28, 13 sie 2016

Do góry
Kolorowe Rabaty Martek 01:25, 13 sie 2016

Do góry

Kamienny ogród patykiem malowany 01:20, 13 sie 2016

Do góry
Moje nowe nabytki

Bylica Stellera - Artemisia stelleriana

Santolina cyprysikowata - Santolina chamaecyparissus

Kolorowe Rabaty Martek 01:20, 13 sie 2016

Do góry
Ogród prawie romantyczny 00:57, 13 sie 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Kilka zdjęć sierpniowego ogrodu. Oczywiście nie może się obyć bez jeżówek, hortensji i traw

Aguś, zdjęcia z wyjazdu "oglądnęłam", (chyba jako pierwsza ) wspaniała przygoda, chwile spędzone w gronie bliskich super, ale czy powroty do domu nie są cudowne?
Czekałam na zdjęcia z Twojego ogrodu, pięknie go pokazałaś, wiedziałam kiedy zajrzeć
Zestaw hortek z jeżówkami bajeczny.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:14, 13 sie 2016

Do góry
Info dla Podkarpacia....

Trwają zapisy na piwonie.. u Pana Bylinowego... zainteresowanym mogę wysłać listę..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:12, 13 sie 2016

Do góry
Hogata napisał(a)

A to ciężkie działo to co?? Też na razie stosuję mospilan, ale jak to nie wystarczy...

Podlałam Dursbanem to co lubią.. żurawki zmarniały, ale odbiły
Powiększyłam plamę z chochli.. o 2 sadzonki.. białą szałwia poszła out..

Widać ile urosła trawa przez rok..
a czasem nie na temat ... 00:11, 13 sie 2016

Do góry
Kurczę Kasiu, dawno u ciebie nie byłam i nie poznaję ogrodu. Coś wspaniałego tworzycie. A mur (przyszłe kino letnie) i murki dodają smaczku całości.

katiaxx napisał(a)
... jak się nie ma doświadczenia to na etapie wymyslania ogrodu nie jest się świadomym mnóstwa rzeczy....

A najgorsze, że nie wszystko da się później 'naprawić'.

katiaxx napisał(a)
...często wyglądając przez okno mówię do męża "kocham mój ogród" ,

Szczęściara. Chciałabym kiedyś tak powiedzieć o swoim.

katiaxx napisał(a)
... szczerze mowiąć boję się trochę konca robienia ogrodu i tak mi się nagle nieśpieszno zrobiło .... tak jak zawsze jestem taka niecierpliwa i napalona bo co potem, plewienie teraz jest fajnym przerywnikiem od ciężkiej harówy z taczkami, zostanie mi tylko obrabiać ogrody sąsiadów, tylko czy wpuszczą ?

Kasiu jak sąsiedzi nie wpuszczą to zapraszam do siebie.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:10, 13 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zdenerwuję się, jak mi zrobi taki numer. Ma rosnąf krzaczkiem małym. Tak nie chcę.
Bałaganiara jedna przed orkiestrę się wychyla. I jeszcze kwiaty w dół u mnie też...

Ania, ja przez cały sezon oczarowana jestem różą Aschram.
Rabatowa, zdrowiutka, cały czas ma jakieś kwiaty, długo je trzyma. Chyba ze 3 tygodnie.
Pięknie pachnie, kolor herbaciany. Moja gwiazda

Gwiazdy maja to do siebie że czasami spadają Ja też już spadam.... bo to już jest dziś.. i popatrzę czy coś na niebie nie leci.. życzenia mam już przygotowane na tę okoliczność..
Shalet...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:07, 13 sie 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Gratki na 400 która to już?
Niestety mamy podobne zawody i podobne spostrzeżenia trza było humanistą zostać. Ania Ty ma już piękny ogród, ją swój tworzę w bólach praca rozłożona na dwa lata. Ale dam radę.
Powodzenia

Mój ogród po 8 latach dalej tworzę... to twór nigdy nie skończony

Wyciepałam jałowce.. posadziłam azalie.. jedną przesadziłam bo kolor bił po oczach.. teraz będzie rządek oczojebliwy I pusta dziura nie będzie wkurzać Miałam dać wrzosy w rzędzie... ale wtedy jeden posiadany egzemplarz nie miał gdzie iść.. dokupiłam 3, bo akurat były..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:02, 13 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Wow, co Ty dajesz tym różom że tak bujają w obłokach? Niesamowite Summer Song przynajmniej połowę tych pędów bym poprzyginala do poziomu, a resztę wiosną krótko przycięła.
Widoki masz piekne w ogrodzie, ale rozumiem, że jak pracy mnóstwo a czasu niet to się nerwa ma.

Dokładnie o to chodzi z tym nerwem...

Nie będę już niczego przeginać ani zaginać.. miejsca na to brak.. czasu brak, chęci brak.. i takie róże u mnie szybciej chorowały. Wiosną przytnę niziutko . Comte de Chambort przeciachane do połowy łydki.. ładne nawet do drugiego tłoczenia

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:56, 12 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zimne odcienie mnie zachwyciły, niespotykane zjawisko

Danusia i Małgosia... zimne odcienie spowodowała pogoda.. a raczej jej brak.. dziś przy słoneczku już tak zimno nie było A biegając na tempo w ogrodzie było nawet gorąco

A może to takie ujęcie było???
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:53, 12 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jak przejeżdżam drogą obok to dalie kwitną już od ponad tygodnia. Zauważyłam je bo kwiaty mają ze 25 cm średnicy.

Moje dalie też kwitną już od dawna.. co najmniej od ponad miesiąca.. to początek lipca.. chyba 5 czy 6 -ty

A to dziś ..

Sylwia się pytała czy dalia od niej zakwitła? Dostałam do Sylwii cudowną dalię.. rozdawała je .. i u jednych kwitną a u innych jeszcze nie .
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:48, 12 sie 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

U mnie do kitek jeszcze daaaaleko...
Ale i tak sie ciesze ze moje rozplenice przezimowały - Ren33 musiała po tegorocznej zimie wymienic wszystkie

Niestety mokra i ciepła zima nie sprzyja trawom.. gniją

Na zwykłych rozplenicach dziś wypatrzyłam kotki... to już jesień

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:46, 12 sie 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Lotosy podziwiam, całym ogrodem się napawam, muminki całuję, a na Was czekam

Agata życie nie jest bajka.. wzięłam kolejne zlecenie.. 2 miesiące mam wyjęte z życiorysu.. weekend spędzam z młodszym Muminkiem.. as potem wpadam znów na wariackie papiery.. wątek stanie i sporo osób się ucieszy

Dziś wyciepywałam rośliny z oczka.. bo zarasta

Atacama pod lasem 23:45, 12 sie 2016

Do góry

No, teraz jesteś bohaterem w swoim ogrodzie
Pozdrawiam
Pszczelarnia 23:45, 12 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Agato,
tak. Rozsiewa się bardzo dobrze. Nie jest nigdy doskonale biały a raczej biało-zielony, przypominając zioła w swej urodzie (jest przecież rośliną zielarską i miododajną). Jest dość wysoki i bardzo strzeliście stoi na rabacie. Lubię, jak pojawia się w innych kwiatach to tu, to tam w grupkach.

Mam jeszcze odmianę 'Black Adder' - nie rozsiewa się chętnie. Mam jeszcze jedną uratowaną sadzonkę 'Golden Jubilee' o żółtych - limonkowych liściach.

Indygo to odmiana? Nie znam a wygląda ładnie w internecie.

EDIT: zdjęcie niezbyt dobre ale na dalszym planie widać też addera.

U nas Golen Jubilee bardzo zmarniał w tym roku, ale są siewki,więc może się odrodzi. Black Adder w jdnym miejscu zanikł całkiem, w drugim trochę słabszy. Sprawdza się się chyba teoria, że kłosowce są krótkowiecznymi bylinami, ale jakże pięknymi
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:43, 12 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wpadam zapytać czy dalia jakiś pączek pokazała bo u Gosi już kwitnie

Za długo trzymałam w donicy Kwiatów nei ma i paczka też nie ma, ale żyje.. to i tak sukces
Dowód że żyje
W cieniu - zacieniona 23:39, 12 sie 2016

Do góry
bogumila napisał(a)

...wiem...też mam ostatnio mało czasu...pozdrawiam.

podoba mi się twoje poczucie humoru
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies