Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

frezja 20:29, 02 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Variegatusy kupowane w zeszłym roku w Wojsławicach - było trochę strachu czy przeżyją, bo to przecież koniec września był jak sadziłam, ale udało się, urosły potwory

Mariken idzie jak burza..trawki takiej nie mam ;(
lojalna_ 20:32, 02 paź 2016

Variegatusy masz wypas ))wszystkie takie same hihihi ))

Edytko zartownisia )) Ty juz tylko teraz rysuj hahah a nie sadz juz )))

jaka masz grubosc zwirku? bo u mnie przed oknem ok ale reszta zadeptana i wcisnieta w ziemie przy przesadzaniu.
lindsay80 20:32, 02 paź 2016

frezja napisał(a)

To pokaż koniecznie to miejsce. Czy aby nie mamy podobnie...bo mój warzywnik też wąski a zamiast grabów mam buki...ale to wiesz

Wiem Ewa, ostatnio z telefonu u Ciebie podglądałam i nie umiałam się połapać czy to te wiosenne buki zaś przesadzałaś?

Zrobię fotkę gdzie ma być warzywnik, ale ten tegoroczny tymczasowy, to przy samym płocie za grabami.
Między płotem a żywopłotem jest 1 m szerokości, żeby kiedyś było dojście do ich cięcia, a w tym roku graby na tyle małe, że można było to miejsce wykorzystać na warzywnik.
20:36, 02 paź 2016
lindsay80 napisał(a)

Dwa lata temu trawę sialiśmy 5 października i praktycznie bez dosiewek się obyło.

trawa siana w listopadzie ...najlepiej wschodzi wiosna juz w marcu ja ładnie widać tak więc niczego sie nie obawiam
lindsay80 20:40, 02 paź 2016

frezja napisał(a)

Mariken idzie jak burza..trawki takiej nie mam ;(

Marikeny super się pozbierały po wiosennych przeżyciach, fajnie by było zobaczyć je w żółci tej jesieni, na razie pojedyncze listki od spodu się przebarwiają.

lindsay80 20:45, 02 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Variegatusy masz wypas ))wszystkie takie same hihihi ))

Edytko zartownisia )) Ty juz tylko teraz rysuj hahah a nie sadz juz )))

jaka masz grubosc zwirku? bo u mnie przed oknem ok ale reszta zadeptana i wcisnieta w ziemie przy przesadzaniu.

Przy drugim oknie jeden Variegatus troszkę odstaje, ale nie jest najgorzej.

Żwirku mam dosyć grubo 5 - 6 cm, no i większa frakcja niż u Ciebie, pewnie dlatego tak łatwo się w ziemię nie wbija.

Wsadzę tylko to co muszę, a resztę zostawiam do wiosny.
lindsay80 20:49, 02 paź 2016

eee_taam napisał(a)

trawa siana w listopadzie ...najlepiej wschodzi wiosna juz w marcu ja ładnie widać tak więc niczego sie nie obawiam

ja też bym chciała w tym roku jeszcze posiać, ale marne szanse są na to, w miejscu, w którym trawa by w niczym nie przeszkadzała na dzień dzisiejszy leży ogromna sterta desek, które zostały jeszcze z budowy
kasia_w 21:05, 02 paź 2016

Edytko, Twoja brzozowa zasłania brzydotę sąsiadów skutecznie, a żywopłot coraz większy, będzie jeszcze lepiej
Przedpłocie wychuchane, a ziem odzyskanych to ja Ci okrutnie zazdroszczę, właśnie tyle, by mi się przydało, nie więcej

Bridżitę polecam gorąco i ja, kupa śmiechu
dominika_ 21:22, 02 paź 2016

a na przedpłociu prócz miskantów i rozplenicy chyba to co masz wsadzone?

Bardzo mi się podoba Twój ogród
Pluszakowa 21:29, 02 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Marikeny super się pozbierały po wiosennych przeżyciach, fajnie by było zobaczyć je w żółci tej jesieni, na razie pojedyncze listki od spodu się przebarwiają.

och pamiętam jak je przymroziło, aż dziw że to już jesień...

Ogrom prac za tobą

Mnie przeraża wizja przekopania całości choć malej u mnie. Chce zamówić kompost tylko dumam ile ton. Może ktoś podpowie. Cena nie gra roli raczej chodzi mi o ilość pracy przy łączeniu z glebą"rodzimą" prosto z pola. Czy nie przekopywać całości i kompost dawać w dołki?

Buziaki