Jeśli tylko cię mogę pocieszyć to... pocieszam one wbrew pozorom mają mało pąków kwiatowych, a więcej jest liściowych... mam nadzieję, że ci teraz ciut lżej na duszy...
Wujek google nie znajduje róży Perennial White (?).
A wstawisz zdjęcie bo zaczęłam się wahać i chce teraz posadzić jakiegoś fioletowego lub borgowego powojnika . Jakiś polecisz?
Bad Birnbach mam posadzoną od zeszłego roku, teraz dokupiłam jej towarzystwo czyli drugi egzemplarz .
a to posadzone w zeszłym roku na jesieni Piano
Edit: oświeciło mnie, mam do przesadzenia Souvenir du Dr Jamain ( nie kwitła, tam gdzie rośnie jest za ciemno) powinna pasować do G.. I mam 2 problemy rozwiązane za jednym zamachem Mam towarzystwo dla G i noe miejsce dla S
Zrobiłam zdjęcia już dobrych parę dni temu ale czasu zabrakło na wklejenie... rosliny już bardziej zaawansowane jesiennie.. mój wątek umiera przez zaniedbanie...mam nadzieję ze zimą będzie więcej czasu...
Tu będzie początek - skrót historii w piśmie obrazkowym
Ogród zaczyna powstawać w 2015 roku - wtedy dosadzamy tuje wokół ogrodzenia - okazuje się, że staną się świetnym początkiem-tłem dla rabat. Ogrodowisko odkrywam gdzieś w środku roku 2015 a nałogowo zaczynam czytać jesienią.
Rabaty powstają w 2016 roku, na chwilę obecną ciągle pojawia się coś nowego. Rośliny są małe i niekiedy mało efektowne...
Każdą porę roku zaczęłam od zdjęć początków z 2015 roku. Potem wyznaczyłam rok 2016. Docelowo wstawiać zamierzam aktualne zdjęcia - najlepsze tych samych miejsc.
Witaj bardzo ładny dom i fajnie się zapowiada ogródek a raczej ogród bo 15a to już jest trochę przestrzeni ja niestety w ciągle modyfikuje to co już mam i to co rośnie od dawien dawna i czasem szkoda usuwać choć nie do końca pasuje do całości
Fajnie ci ta łezka wyszła tylko nie wiem czy ta lawenda i to coś obok tam pasuje. Ja jestem symetryczna i dała bym z drugiej strony też rozplenicę i zostawiła tak jak jest.
A co do śmietnika to nie myślałaś go jakimś pnączem zasłonić? klematisy albo jakieś inne wino.