Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:02, 09 sie 2016

Do góry
Ten stworek to zły czy dobry jest ? widziałam je w zeszłym roku , pojawiły sie i teraz .
Blaski i cienie nowego życia 09:00, 09 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przywrotnika dostanę od Sebcia, nie będę wybrzydzać

Ładna ta róża i pachnidełko na dodatek, powiadasz?

Cudne pachnidełko, rozdaję dziś zapachy

A propos przywrotnika wpadnę do Ciebie na nową aranżacjęzobaczyć co to wymyśliliście
Blaski i cienie nowego życia 08:57, 09 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Uwielbiam ten zapach

Posyłam więc Ci zapach

Droga do spełnienia 08:50, 09 sie 2016

Do góry
Jola - dzięki
Iwonka - no cóż, starość nie radość hehe- kręgosłup padł znowu
dla was kfiotki takie z rana cyknięte fonem więc wybaczcie
lilia drzewiasta złamana 3 razy przez psa zawzięła się i kwitnie ku mojej radości, a hortki dostały podpórki [

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:46, 09 sie 2016

Do góry
Wczoraj oberwalam fasolke szparagowa i pomocnika przy tym mialam. Juz sie tak mnie nie boi i jak tylko widzi, ze cos w ogrodzie robie to zaraz jak pies przylatuja i lazi za mna

ide sobie

albo nie

o miska, pewnie jakies jedzonko

jak sie schowam to moze zaapomni ta miske do domu zabrac i bedzie cala dla mnie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:38, 09 sie 2016

Do góry
Moje fasolkowe Tipi zarosly i wygladaja super. Szkoda tylko, ze tlo nie za bardzo, bo wokolo stoi zelastwo M

a fasoli z tego troche bedzie

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:32, 09 sie 2016

Do góry
Dominika no musialam forme trzymac i do aparatu odpowiednie minki robic

zapraszam na sniadanie w deszczowy poranek
to moj wczorajsza konfitura. Pyszna jest czesc rzobilam z wiorkami kokosowymi i rzmem a do czesci dodalam jezyny i borowki
Zielonym do góry... :) 08:27, 09 sie 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Zdjęcie z soboty

Popołudniu albo jutro rano betonowanie.
Ja strajkuje na takie wakacje. Pierwszy tydzień: odwołany wyjazd nad morze- starsza zapalenie węzłów chłonnych wczoraj koniec antybiotyku, już prawie spakowani... i młodsza w kropkach...pediatra przyjmuje od 16 wiem mam czas na taras, ale chętnie gdzieś bym wyjechała.

Zmiany,zmiany, zmiany!!!Wspaniale!!I wielkie gratki za awans!Dobrze być docenionym
Typografia ogrodu 08:17, 09 sie 2016

Do góry

No Asia bomba Wam to wyszło!!!Jest ład,jest porządek, jest geometria!Cmokam!
Zielonym do góry... :) 08:11, 09 sie 2016

Do góry
Zdjęcie z soboty

Popołudniu albo jutro rano betonowanie.
Ja strajkuje na takie wakacje. Pierwszy tydzień: odwołany wyjazd nad morze- starsza zapalenie węzłów chłonnych wczoraj koniec antybiotyku, już prawie spakowani... i młodsza w kropkach...pediatra przyjmuje od 16 wiem mam czas na taras, ale chętnie gdzieś bym wyjechała.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:08, 09 sie 2016

Do góry
Toszko, widząc Twoją aktywność w tym wątku odzywam się z prośbą. Rzuć proszę oczkiem i poradz co można posadzić na mojej rabacie ,aby nie była smutna.Ja patrze i ...zdecydowania mi brakuje.
Posadziłam :7 szałwii pod różą( kwitnie na żółto- to Graham Thomas), miskanty Morning Light- 4 szt pod samym murem, po środku 7 turzyc Bronz Form i jako wypełniacz przywrotnik ostroklapowy.Chcę dosadzić jeszcze kilka szałwii po drugiej stronie rabaty dla powtórzenia i nie wiem czy to dobrze będzie? Jeszcze trochę miejsca zostaje, mam jeszcze tawułki, które kolorem by pasowały ,ale nie wiem czy to nie za dużo?

Rabata ma 10 m długości i 1,3 m szerokości dlatego zdjęcie takie pod kątem bo się nie mieści w kadrze Jest od zachodu

Róża taka rachityczna bo miała "wypadek" i dopiero się w sobie zbiera.Wiosna zagęszczę
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 08:07, 09 sie 2016

Do góry
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 08:07, 09 sie 2016

Do góry
Hurra wyszlismy z ziemi,fundamenty gotowe,teraz niech sie mury pna do gory
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 07:56, 09 sie 2016

Do góry
Hurra wyszlismy z ziemi,fundamenty gotowe,teraz niech sie mury pna do gory
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:54, 09 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Właśnie dlatego wsadziłam tam derenie. Nie pomyślałam tylko, że tam wewnątrz będzie tak sucho i cieniście.
Dzisiaj poeksperymentowałam z tym zakątkiem.

Widoki na boki i w górę były obiecujące Spędziłam tam całe popołudnie.

Jeszcze tylko trzeba zaplanować odpowiednie widoki na przyziemiu. Zauważyłam, że dobrze tam się trzyma wsadzony kilka lat temu goździk siny. Nie wiem jak u niego było z kwitnieniem, ale może udawać trawkę i pewnie nie będzie się tak rozrastał jak ten w słońcu.

Brzozy, hamaczek= pełen relaks, tu moja wyobraźnia działa z myślą o przyziemiu w inny sposób. Mianowicie piasek przychodzi mi do głowy i bose stopy Miłego dnia
Tu ma być ogród :) 07:54, 09 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pokażę Wam z czym walczę za ogrodzeniem, działka, której właściciel w ogóle nie odwiedza i nie wykasza, chwasty właziły mi dosłownie za ogrodzenie, szczególnie pokrzywy i perz. W tym sezonie regularnie wywożę tam trawę z każdego koszenia i obecnie jest taki efekt.

A na moim przedpłociu, szałwia skończyła kwitnienie, zrobi się chłodniej to będę ją z tego miejsca eliminować - wprowadza zbyt wiele chaosu, zostaną same trawy.

Wzdłuż południowej strony mam to samo-za płotem (tyle może dobrze, że gęstym betonowym,więc mniej się do mnie niesie) też łąka-niekoszona z chwastami, pokrzywami itd. Facet, który jest właścicielem w doooopie ma koszenie-nie wiem czy są na to jakieś przepisy?

Natomiast frontowisko wygląda świetnie!
Od początku 07:45, 09 sie 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
A tak wyglądają powroty z niepozornej wizyty w łódzkim, dziękuję Bogdziu całe szczęście że twój mąż mnie rozpędził , miałam tylko lekki problem z hamowaniem mój wjazd do domu jest z górki, ale obyło się bez katastrofy , jechałam chodnikiem, łamiąc przepisy , trafiłam na patrol, widząc tak załadowaną rowerzystkę odpuścili , pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce. A i dodam iż miałam jeszcze plecak na sobie również załadowany.

Szaleństwo
Działeczka Asi :) 07:38, 09 sie 2016

Do góry
Aniu, Toszka miała chyba na myśli szpaler pod tujami Tylko nie wiem pod którymi?
Albo tu:

Albo tu:

Moja działka na Dębowym Lesie 07:35, 09 sie 2016

Do góry
Clematis Sweet Summer Love

Dalijki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:33, 09 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale prowadziłaś kiedyś taką walkę? I?
Moje graby raz jeszcze

dalej mi ciężko stwierdzić ale czytam ze już ortusem polalas.
Niestety nie przykładam się do tej walki, ale wiem że cięzko z "literatury "
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies