Moje biedne pnące Apricot Nectar Po przemarznięciu nie doszły do siebie, złapały jakieś wstrętne choróbsko Stawiam na antraknozę.. a może wertycyliozę..? Nie wiem jak dużo pędów albo krzaków będę musiała usunąć, na dniach się za to zabieram. W puste miejsca dosadzę Alibaby. Już zamówione.
Ja też tak zrobiłam mam 3 pelargonie które chcę przechować, najbardziej podoba mi się taka fuksjowa z pomarańczowym oczkiem, - ja jeszcze z nich zrobię teraz sadzonki
tą bluszczolistną też bym przechowała ale nie wiem jak one się mnożą
Liriope mam już kilka lat trzeba mu dobre stanowisko wybrac osłonięte
Ja rozchodniki staram się sadzić w słońcu. W ub roku postanowiłam mieć ich więcej i rozmnożyć na wiosnę. Ponadto odmłodzić bo były bardzo marne.Na wiosnę wykopałam karpy podzieliłam i wsadzałam do kompostu w nowych albo starych miejsach. I się bujneły, mają wielkie talerze co mnie cieszy.
Kiedyś myślała że to roślina bez wymagań teraz zdaje mi się że jednak nie i na pewno też trzeba je podlewać. Pewnie się wykłada bo ma za dobrze.
Mój nowy powojnik jakaś Frau, taki bidak stał już przeceniony
Kasia tak bywa jutro siedzę w ogrodzie i mam już obiad gotowy ale nie wiem w co ręce włożyć i nie wiem od czego zacznę, może posieję rzodkiewkę, muszę coś posadzić, podlać
a może zacznę od początku rabata po rabacie