To prawda, ten marcinek jest taki intensywny, żywy kolorek. cudny.
Tak to wysokie astry.
Dostałam go niedawno od Agi- Agapant.
I bardzo cieszę się ,że i ja już go mam
Tak, jest tak jak piszesz. Po rozdrobnieniu liście idą na kompost. Rozkładają się szybko.
Wypoczywam, ile wlezie. Łatwiej będzie przetrwać listopadowe szarugi.
Dostaliśmy do przetestowania elektryczną krawędziarkę.
Kanciki robi się migusiem! Dokładnie tak szybko, jak można zobaczyć to na prezentacyjnych filmikach.
U nas linia rabat ma wiele krągłości. Krawędziarka spokojnie daje im radę. Pan Muszelek pierwszy raz miał ją w rękach i na moje oko wyszło mu całkiem dobrze.
Klamka zapadła. Kupujemy!
Idziemy dalej działać, bo za godzinę zacznie się ściemniać.
Jak zobaczyłam tą fotkę to miałam pisać:- Madzia, ty już jesteś gotowa do wiosennych wysiewów??? Ale za chwilę Sylwia pokazała kolejną ze środka szklarni! No i faktycznie!!! To napiszę: - Madzia, ty jesteś niemożliwa...!!! Mobilizujesz do roboty jak chyba nikt inny tu na O.!
Pozdrawiam pracusiu! Oczywiście podziwiam za całokształt: za perfekcję, organizację, kompozycje itd....Piękne przedpłocie, zapłocie i cudne międzypłocie !!! Taras już chwaliłam, dyńki zmałpowałam( choć stworzyłam swoją wersję)!
Obecnie u nas na spokojnie w ogrodzie. Kocimiętki nadal kwitną i zrobią.
Pogoda średnia - zimno i mokro, ale jak to mówią - nie ma złej pogody, są tylko nieodpowiednio ubrani ludzie.
Swoich kur jeszcze nie ma, ale są u sąsiadów i cieszą się dużym zainteresowaniem i artakcją.
Zamówiłam dwie kaliny polecane przez Justynę oraz mnóstwo drzew i krzewów owocowych. Nie mam czasu jeździć po szkółkach. Czekam na przesyłki.
Geoportal zaktualizowany, fota mniej więcej z zeszłego roku - nie tylko jest dom, wiata, pergola nad tarasem, ale jest też tunel, igloo i widać zagospodarowanie działki
Podświetlona działka niecałe 8 arów z domem, reszta z tyłu to druga działka - ogrodowa