Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 17:26, 25 mar 2024

DariaB napisał(a)

Ciekawa jestem jak się będą sprawdzać bo cenę mają konkurencyjną w porównaniu do innych marek. Ja mam te mniejsze z wymiennym nożycami ale przy grubszej trawce już nie dają rady.
Klaudia zdrowia życzę, tak jak Lidzia pisze, wszystko zdążysz zrobić, dopiero koniec marca. Ogród to proces nie wyścigi! Buziaki!

Zdam szczera opinie żeby ktoś nie kupował na próżno , zazwyczaj biorę narzędzia marki Makita i są naprawdę okey , ale i tak mieliśmy ładowarki parkside i ta cena więc żal było nie spróbować , dziękuję bardzo za życzenia zdrowia i ogólnie to dobre motywujące słowo chyba tego mi było potrzeba tu wogole na forum same dobre duszę są, ale jacy inni mogą być ludzie którzy kochają i szanują rośliny i zwierzęta czyli naturę.
Dziękuję Daria
Narsilia 17:54, 25 mar 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Robota nie ucieknie, spokojnie zdrowie najważniejsze.
Podglądam zmagania, trzymam kciuki. Pogoda jest szalona, raz ciepło następnego dnia śnieg... no ale... w marcu jak w garncu

Zaraz kwiecień i będzie prawdziwa wiosna

No to fakt pogoda jest szalona i nie ułatwia prac , ale każdego dnia jesteśmy bliżej wiosny i lata, zapraszam serdecznie i bardzo dziękuję za odwiedziny
LIDKA 20:33, 25 mar 2024

Mąż ma też różne narzędzia z lidla i są w porządku.
Mam te małe nożyce jak Daria i do traw są liche.

Do ogrodu mam nożyce Makity. Na miskantach dają radę. Marzy mi się jeszcze porządny sekator.
Narsilia 21:34, 25 mar 2024

LIDKA napisał(a)
Mąż ma też różne narzędzia z lidla i są w porządku.
Mam te małe nożyce jak Daria i do traw są liche.

Do ogrodu mam nożyce Makity. Na miskantach dają radę. Marzy mi się jeszcze porządny sekator.

Ja mam sekator Yato i jestem bardzo zadowolona kupiłam go ze 3 lata temu za ok 30 zł bardzo go mecze nawet na grubych gałęziach i naprawdę daje radę super.
Narsilia 21:59, 31 mar 2024

Dziś przy okazji święta był czas pospacerować po ogrodzie i popatrzeć jestem bardzo zadowolona z dzielenia trzcinnika z dwóch kępek wyszło 5 i bardzo ładnie przyrastają i się zielenią .

Teraz czas na miskanty.
Narsilia 22:02, 31 mar 2024

Do tego już chyba 3 rok z rzędu zdumiewa mnie historia dwóch zagubionych tulipanow które przywędrowały do mnie z sąsiedniego pola , babcia miała tam lata temu kawałek ogródka.

Wyrosły dwa obok siebie i przebiły się przez mega gruba włókninę która akurat tam leży nie mogę wyjść z podziwu tej jesieni muszę im zrobić jakieś towarzystwo zaslyżyly sobie .
Narsilia 22:54, 05 kwi 2024

Na forum wszędzie poruszenie piękna i bardzo szybka i intensywna wiosna u mnie też konieczne było koszenie trawy .

Widok z okna kuchennego
Narsilia 22:55, 05 kwi 2024

Pierwszy raz zakwitły mi bergenie jestem zachwycona do tej pory miałam tylko liście choć one też mają swój urok.
Narsilia 22:58, 05 kwi 2024

Ponadto wkoncu zdecydowałam się na silne cięcie kostrzewy sinej , niby mówi się że tego rodzaju trawy wyczekujemy ale u mnie po tym czesaniu z roku na rok wyglądały gorzej a naprawdę się starałam .

W tym roku te starsze okazy miałam już wyrzucać bo same suchnioły więc decyzja i proszę po goleniu w ciągu dwóch dni piękne przyrosty tak więc polecam metodę działa
LIDKA 02:19, 06 kwi 2024

Widoczek z okna fajny. Ty masz kulek dużo.

Tam na wprost co rośnie za drzewko na rabatce?