Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod Borem 08:53, 05 sie 2016

Do góry
Od początku 08:47, 05 sie 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Moje klimaty

A tak to kiedyś wyglądało

Też takie lubię, kosmosy możesz sobie siać co roku, niezmordowane roślinki
Ogród na Zapłociu 08:44, 05 sie 2016

Do góry
Super to wszystko wygląda
Jeżówki pokochasz
Ja rok temu miałam jedną - w tym już ponad 10

Co to jest po prawej stronie zdjęcia? Jakaś trawka? - to jasne
Hakonechloa macra 08:42, 05 sie 2016

Do góry
Posadziłam moje trawy, ale coś im dolega. Na dwóch pojawiły się kropeczki.
Za dużo wody, za mało? Miejsce półcieniste (słońce od rana do ok 13), dosypałam gleby z worka przy sadzeniu i garstkę suchego obornika, nie przekopałam z korą więc może ziemia zbyt zbita?
Trawka była podlewana
To miejsce trzeba kochać 08:39, 05 sie 2016

Do góry
I na koniec moja trawa. Ma jakieś kropeczki i zastanawiam się czemu. Za dużo wody, za mało, złe podłoże (nie wymieszałam z korą) może za bardzo zbite.
Dwie mają takie kropeczki. Jedna więcej druga mniej
Ogród z rzeźbą 08:38, 05 sie 2016

Do góry
Kochani straaaasznie jestem zaganiana ostatnio i kompletnie nie mam czasu, ale tęsknię za Wami nieustająco. Przepraszam, że na razie nie odpowiadam na posty. Na szybciutko coś małego na energetyczny piąteczek:

To miejsce trzeba kochać 08:36, 05 sie 2016

Do góry
Lawenda się rozrasta i cieszy oko
To miejsce trzeba kochać 08:32, 05 sie 2016

Do góry
Lepsza wiadomość to to, że rozplenice ładnie rosną i zaczęły kwitnąć

Cieszą mnie bardzo
Ogród wśród pól i wiatrów 08:30, 05 sie 2016

Do góry
Kurcze Jola Ty masz ogromną działkę
Skąd Pani wiedziała, że lubię bladoróżowe róże?
To miejsce trzeba kochać 08:28, 05 sie 2016

Do góry
Była chwila przerwy, ale ogród rośnie.
Posadziłam żurawki fire alarm. W między czasie przeczytałam na wątku żurawkowym, że ta odmiana nie jest przez Was polecana. Już trudno. Pani ze szkółki mówiła że najlepsza. Zobaczymy.

Oczywiście 20 szt starczyło na połowę rabaty, więc albo dokupię ten sam kolor, albo inny, albo poczekam do przyszłego sezonu i zobaczę co się dzieje z tymi co posadziłam. Jak sobie radzą.
Na razie zauważyłam, że listki im się trochę przypaliły. Może to od tego że zraszacze od trawnika polewały je trochę z rana, a potem był upał. Zraszacze przestawiłam i czekam co będzie
Kolorowy ogród na piasku 08:17, 05 sie 2016

Do góry

Delikatne kwiatuszki Gypsophila paniculata Flamingo ślicznie podkreślają urodę róży. Piękne zestawienie. Postaram się zapamiętać ten układ.
Stylowe Nordowisko 08:17, 05 sie 2016

Do góry
Nieproszeni goście w ogrodzie wrrrr, po grasowała taka banda w okolicy i zmłóciła wszystko, nawet porzeczki, w tym roku owoców bardzo mało bo to pierwszy rok krzewinek, ale na takiej otwartej przestrzeni wśród pól to szpaczydła grasują tabunami że strach wychodzić z chałupy i co tu wykombinować??? hm
Ogrodowy song 08:04, 05 sie 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Ewusia, czy to jest ta jeżówka z nasion?? A w ogóle to ślicznie masz, wiesz??
Wszystko ładnie dopieszczone, roślinki się porozrastały. Miło popatrzyć.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:03, 05 sie 2016

Do góry
Będą jeżynki

Mają olbrzymiaste pędy, przewieszające się na tej całej rabacie, muszę zrobić lepsze zdjęcia i pomyśleć nad jakimiś podporami

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:02, 05 sie 2016

Do góry
I taki mały bonus z mojego ogrodu
4 lata temu posadziłam około 10 owocowych drzewek, kilka zgniło bo wtedy bardzo woda w tym miejscu stała, z resztą rozprawił się Silwo, zostały się dwa, dwa lata temu na jednym pojawiły się węgierki (strasznie liche w tym roku) a na drugim nie rosło nic i do tego lata nie wiedziałam co to za drzewko się ostało, bo kupiłam różne, i jabłka i grusze i śliwki i brzoskwinie.
Padło na taką śliwkę - ma mega pyszne owoce, a to mój pierwszy zbiór

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:01, 05 sie 2016

Do góry
viva napisał(a)
Dorotko, miłego wypoczynku Ci życzę. Należy Ci się po tych trudach ogrodowania. Ja przyznaję Ci jeszcze medal za utrzymanie w tak dobrym stanie Twojego ogrodu w czasie tegorocznej suszy (trawnik odrośnie). Gdybym mogła podesłałabym jeszcze słoneczko jakie u nas piecze a najchętniej zamieniłabym się z Tobą na pogodę Zazdroszczę zieleni jaką tam pokazujesz.
Teren przy hotelu rzeczywiście bardzo zadbany (odpowiedni przedział cenowy)Nawet jest kolorowa rabata.

Dzięki Helenko Słońca przydało by się tu więcej jestem nad morzem piąty dzień i jeszcze ani razu nie leżakowałam na plaży, za to kurtkę przeciwdeszczową miałam z sobą co dzień. Z zamiany na pogodę chętnie bym skorzystała, deszczu w nasze rejony taż bym chętnie oddała. W kurortach turystycznych zieleń jest zadbana, ja mieszkam na wsi, niestety ogródków nie widać, wszystko przeznaczone pod biznes. Za to plaża niemal pusta, można swobodnie spacerować.
Piękne rabaty spotkałam nie tylko za ogrodzeniem, w ogólnodostępnych miejscach też ogrodnicy się starają.
Pozdrawiam z nad chłodnego i deszczowego Bałtyku.

Co i jak? Nowicjuszka 07:58, 05 sie 2016

Do góry
Zrobiłam kilka fotek.

Połowa tej szykowanej przeze mnie rabaty, niestety słońce już mocno swieci, ale coś widać. Doniczki i kamienie układałam wczoraj, planując nasadzenia.

A tu cisy i z prawej jałowiec Spartan, który będzie przesadzony i formowany w stożek, obecnie trawa oczekuje na zdechnięcie po oprysku

Róża Pomponella, już przekwitająca:

Jagody kamczackie, rosnąc w chwastach przez pierwszą część sezonu, słabo urosły. Teraz, po półtora miesiąca bycia w komfortowych warunkach, odbudowaniu systemu korzeniowego, bo nieźle tam ryłam, wypuszczają nowe pędy ( te kremowe pączki):

Bardzo je lubię, są zupełnie bezproblemowe.

Moja ulubiona trawka, Pennisetum Orientalis, czyli rozplenica wschodnia. Niestety w tym roku ucierpiała od zimy i słabiej kwitnie, tak samo, jak japońska (tamta bardziej, więc nie będzie jej, bo późno kwitnie). Wiało i nieostre te kwiatostany, a są bardzo zwiewne:

Bobo:

MC najmłodszy kwiatostan, jeszcze biały i odkład pod kamieniem (ten jest zielony):

I Vanilka. Nie warto dawać dużo azotu. Wybujała, ale kwiatostany kiepskie:

Moja działka na Dębowym Lesie 07:48, 05 sie 2016

Do góry

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:37, 05 sie 2016

Do góry
Wola przetrwania
Tonący w bieli 07:01, 05 sie 2016

Do góry
Aaaaaaalarm! Czy to mączniak? Moja cukinia ;(
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies