Caradonne po cięciu od spodu wypuściła nowe i będzie kwitła a o bok maluchy, dużo maluchów Trochę się dziwię bo w tym roku ją kupiłam, może jak pierwszy raz cięłam to się trochę rozsypało
Mam ten sam problem co Ania (Milo) tak mi się wydaje. Chorują moje Danicy i Smaragdy. Teraz właśnie szykuje tuje do oprysku, czyszczę od środka i te żółte koncówki. Jak widać na zdjęciach po czyszczeniu żółte końcówki opadają razem z zielonymi. Nigdy wcześniej tak nie było, Danici rosną bezproblemowo już od kilku lat. Smaragdy były sadzone na wiosnę.
Oprócz tego zauważyła jeszcze coś takiego (jak misecznik?) Co to jest i czy może powodować żółknięcie?
W tej chwili mam Astvit i substral na chloroze
Czym zrobić oprysk? Albo czymś bardziej odpowiednim, proszę o radę
Anbu witam się u Ciebie Ledwo przyszłam już wiem jak się nazywa "coś" co mi się podoba a zapomniałam nazwy heh - klon palmowy. Jest piękny Też chcę go mieć . Zapowiada się pięknie ... idę oglądać dalej. Pozdrawiam
Donice w kwiatach, ale bakopa oczywiście grumaśna, bo teraz ma za sucho...dobrze, że jej nie zalałam
cynie u mnie cieniutko w tym roku, ale są
i ten kolor w ogrodzie
No widzisz plan się pojawił i od razu ruszyło
Jak tuje po całości to nie żółte, na bank Toszka cudnie doradza , widziałam nie raz, więc możesz zaufać aczkolwiek ja uwielbiam lekki galimatias ( i pewnie dlatego mój ogród wygląda , jak wygląda ) i chętnie bym połączyła te tuje z czymś takim...aa..płot z poziomych desek....sorry ,że Ci mieszam..ale znam Twe dylematy
Takie cuś..tylko deseczki musiały by być szersze... I gęściej..
Albo takie..też dają roślinom ładne tło
Ale pamiętaj to Tobie ma się podobać a my se tu możemy bajdurzyć
Namierzyłam piękne kule bukszpanowe. Nie mogę się doczekać kiedy po nie pojadę
Musze poszukać do nich odpowiednich donic.
Widziałam jeszcze takie coś... Nie pamiętam jak się nazywa ale bardzo mi się podoba