Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zagajone .... moja bajka .... nowy ogród

Zagajone .... moja bajka .... nowy ogród

hanka_andrus 15:16, 16 paź 2016

Super! Cały ogród mi się podoba. A grzybek? To okratek australijski, grzyb zawleczony z Australii. Śmierdzi padliną lub gnojem, Rozwija się z okrągłego jaja, podobnie jak sromotnik bezwstydny. Ja bym nie dopuszczała do rozsiewania zarodników. Bo zapachu nie zniesiesz jak się za bardzo porozsiewa, Najlepiej niszczyć własnie w stadium jaja, Niestety niejadalny.
adelka 16:14, 16 paź 2016

w pewnym momencie dzikusy zryły już wszystko ... przez dwa miesiące zastanawiałam się co z tym fantem robić i może mam na nie sposób ... zobaczymy

wszystko wysypuję ostrym żwirem ... może to zniechęci je do rycia
adelka 16:17, 16 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)
Super! Cały ogród mi się podoba. A grzybek? To okratek australijski, grzyb zawleczony z Australii. Śmierdzi padliną lub gnojem, Rozwija się z okrągłego jaja, podobnie jak sromotnik bezwstydny. Ja bym nie dopuszczała do rozsiewania zarodników. Bo zapachu nie zniesiesz jak się za bardzo porozsiewa, Najlepiej niszczyć własnie w stadium jaja, Niestety niejadalny.

Bezdomne ślimory go lubią ... też nie jadalne
Figielka 16:28, 16 paź 2016

Witam,
Twój ogród przypomina o czasach beztroskiego dzieciństwa. W podobne miejsce wyjeżdzałam do babci na wakacje. Przy domku była szopa zbudowana z kamieni i drewniana stodoła. Wszystko pokryte strzechą. Po wodę trzeba było iść do studni , 100 metrów od domu z górki. Służyło do tego specjalnie skonstruowane narzędzie. Wyprofilowany drążek , a na końcach miał zawieszone łańcuchy na których wieszało się wiaderka z wodą. Twój dom i ogród ma ten sam klimat. Już słyszę te ranne odgłosy i spokój.....
Będę zaglądać.
adelka 16:29, 16 paź 2016

nowy kiciak ... jest cudny i te jego oczka ... koty z całej wsi schodzą się tutaj .... już ich nawet nie liczę

cd. żwirku

dzisiaj miałam kończyć ale pogoda koszmarna ... biorę się za czytanie waszych wątków
Anda 16:32, 16 paź 2016

Cudny zakątek tworzysz, bardzo naturalistyczny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
adelka 16:32, 16 paź 2016

Iwonko pozdrawiam ... zaglądaj ... tylko ja bywam rzadko niestety ... ale zima się zbliża więc będę częściej
Rumianka 17:25, 16 paź 2016

Miejsce bardzo klimatyczne, podoba mi się...Ścieżka misternie ułozona...ale co do dzików, to ze strachu uciekam na samą myśl...miałam bardzo bliskie, baaardzo niebezpieczne spotkanie z tymi włochaczami, nie wyobrażam sobie takiego sąsiedztwa na codzień...Nie spałabym za samą myśl, że one tak blisko domu grasują...Tworzysz ciekawe okienka=arkady...
Rumianka 17:27, 16 paź 2016

adelka napisał(a)
n

Będzie coś ciekawego oryginalnego...co to takiego? Mam na mysli te arkady
adelka 17:37, 16 paź 2016

tam są posadzone winogronka ... będzie pysznie