Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ani :) 21:32, 01 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)

No cudności Anulka, też wstąpiłabym do szkółki gdybym mijała po drodze, nie byłoby siły żeby mnie powstrzymać
Zdjęcia z wakacji przepiękne!
Ogród z rzeźbą 21:32, 01 sie 2016

Do góry
Iwka no coś Ty! Ja mam co najmniej kilka takich osób. A kto jest tą drugą szczęściarą (lub szczęściarzem)?

Kasiu to na pewno nie jest ta. Moja jest niska, taka ok. 40 cm wysokości. Myślałam, że to Butterfly Kisses, ale Pawlus napisał, że to raczej nie ta. I rzucił mi jakąś sugestię co do nazwy, no ale kurcze już niestety zdążyłam zapomnieć.

Ania/Anbu booosze, Ty mi zawsze takie peany wypiszesz, że ja już nie wiem co mam odpisać

Dla Was Dziewczynki takie zdjęcie:

Ogródek Iwony II 21:32, 01 sie 2016

Do góry
Straszne tyły mam na forum. Nawet na swoim wątku.
E-Mmiał urlop, zamiast odpoczywać, pracowaliśmy, jak mrówki. A właśnie, dziś zdejmowałam kostkę i strasznie mnie mrówki oblazły Musiałam wypowiedzieć im wojnę ...
W zeszłym tygodniu:
1. Erkiel na domku gospodarczym został rozebrany. Będzie równy dach. Zamówiliśmy drzewo na podbitkę, będę malować deski, czekamy na cieśli...i na blachę. Powinna dojechać w tym tygodniu. Gorzej z cieślami ...

2. Zrobiliśmy pergolę na róże pnące.

Marta proponowała przedłużyć pergolę po całości. Propozycja przyjęta.
Będzie kontynuacja pergoli, jeśli czas pozwoli i kupimy materiał. Pomysł świetny, Zbyszek zlicza potrzebny materiał Pędzle i drewnochron śnić mi się będą po nocach, najpierw muszę pomalować deski na podbitkę

3. Posadzka w pokoju młodego zalana, schnie. Musze ją zraszać wodą, by za szybko beton nie popękał ...

4. Chodniczek na wejściu do domu podniesiony wyżej, woda nie będzie spływać pod dom, tylko na trawnik. Przy okazji zrobiliśmy odprowadzenie wody z rynny. Na razie z jednej, bo mieliśmy tylko jedną beczkę. Niestety nie mam namiarów na więcej, tą dostaliśmy przy okazji. A szkoda. Zostały 3 rynny na domu ...

5. Odzyskałam trochę kostki, więc zapadła decyzja, żeby powiększyć tarasik przy grillu. Trochę tam było ciasno, teraz udało się pozyskać dodatkowy metr

Musiałam wykopać wszystko z tej rabaty

Miejsce rabaty zajęła kostka, by łatwiej można było przejść
Jak zasłonić nieatrakcyjną ścianę? 21:31, 01 sie 2016

Do góry
Danusiu , dziękuję za błyskawiczny odzew . Wiem że winobluszcze zrzucają liście ,ja chciałabym na tej komórce coś co zimą też ją będzie zasłaniało . Przesyłam zdjęcia . Wdoki nie ciekawe . Mój M trochę połatał ściany ,teraz naprawia dach . Mieliśmy ją malować ale może nie potrzeba jakby miała być porośnięta . Jest to właściwie rząd : garaż plus komórki ,budowla archaiczna ale może uda się to jakoś zamaskować .

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:30, 01 sie 2016

Do góry
I tu jezowki lezą co wcale mi nie przeszkadza. W oczekiwaniu na tłoczenie róż królują jezowki

Hammeln sadzone pózną wiosna maja pierwsze kłosy, a z 5 moich ulubionych ogrodowych po przesadzeniu kwitnie jeden kwiat.... A miały konweniować z perovskią... Ogrodniczkowanie uczy cieprliwosci. Moze za rok ta rabata będzie ładna...
Wilcza Góra 21:30, 01 sie 2016

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

przepiekny widokpoetyckie ujęcie
bardzo dziękuję...a w temacie poetyckich ujęć to mam coś jeszcze z Wilczej ... klęczałam na drodze z aparatem, a jeden z przejeżdżających kierowców popukał się w czoło..

A co mi tam...warto było, prawda ?
uwielbiam ten widok...mój raj na ziemi...

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:27, 01 sie 2016

Do góry
sosna czarna Goldfingers

wyprowadzona na patyku ponad 2m

Moja bajka 21:26, 01 sie 2016

Do góry
Rudbekia od Małej Mi
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 01 sie 2016

Do góry
Z daleka nie widać ze jezowki leza

Ciekawe czy rubrum Kindzi kwitna, moje z tej samej dostawy maja wreszcie bordowe kłosy. Dzieki Irenko!
Ogródek frontowy 21:23, 01 sie 2016

Do góry
Udało mi się dziś trochę popracować i nawet zrobiłam zdjęcia, ale niestety tuż po zmroku i są kiepskiej jakości Pierwsze zdjęcia tego co posadzić się udało
Szałwia i jeszcze trochę runianki

Szpaler Limek już go uwielbiam

I szpaler Vanilek które mam nadzieję w przyszłym sezonie poprawią się i nie będą aż tak pokładać jak nie to będę podpierać

A i zakwitły rozplenice cudne z nich szczotki

Moja bajka 21:21, 01 sie 2016

Do góry
Najładniejszą stipę mam w donicy. Była taka

a jest taka

wiosną do donicy wsadziłam kocimiętkę - samosiejki

dziś jest taka

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:21, 01 sie 2016

Do góry
Rench napisał(a)

[b]jolanka
-Aphrodite w chwili obecnej ma ok 1,2cm do towarzystwa ma Barona a dołem Minerwę.

To zdjęcie jest z ubiegłego roku,bo w tym Baron ma humory i się nie zgrali

Chciałam cos takiego - piękne połączenie zrobiłaś , ale Barona nie mam, więc dam chyba Darcey Bussell?

A co myślisz o Acropolis? Ona przebarwia się z takiego brudnego, pudrowego różu w jasnozielony, kiedy przekwita. Mam dwie Lovely Green, może jej w nóżki dać, a obok bukszpanowe kule, jakby dodać jarzmianki i trochę jeszcze lekkich traw?
Z Pszenicznej ... 21:20, 01 sie 2016

Do góry
Jeżówki bezwzględnie piękne A jesienią je przesadzałam

Z Pszenicznej ... 21:18, 01 sie 2016

Do góry
część roślin umęczona tym deszczem, leży na rabatach, floksy różowe będę wymieniać na inne odmiany, bo nie dają rady, łamią się.
Ale za to kłosowiec jest piękny, nic mu nie szkodzi

Miejsko & sielsko 21:18, 01 sie 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ewa, jak pięknie w tej donicy przenikają się kolory!

Co to masz za limonkową trawkę pod trzmieliną na pniu?
Rododendronowy ogród II. 21:17, 01 sie 2016

Do góry
Nie odpisuję wszystkim ale do wszystkich zajrzałam .Dzięki za pochwały moich motyli. Dzis tylko rózę zostawię.

Moja bajka 21:17, 01 sie 2016

Do góry
Bracia Grimm - dziś wygląda tak . ten kolor niesamowicie przyciąga wzrok

Pomponella

a Queen of hearts dopiero zaczyna. Ależ jestem jej ciekawa .
Z Pszenicznej ... 21:16, 01 sie 2016

Do góry
Dziś walczyłam w warzywniku, powoli przygotowuję miejsce, chyba muszę przykryć włókniną bo zanim zrobię koryta, to zarośnie znowu po pas
A na bylinówce zakwitł jegomość arcydzięgiel

Rododendronowy ogród II. 21:13, 01 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
U nas deszczu też dosyć. Przynajmniej trawa zielona

U mnie połowa ogrodu była w tym roku na nowo siana bo w tamtym roku trawa zupełnie wyschła. Teraz wygląda całkiem przyzwoicie no moze troche za blada ale jutro koszenie i nawóz dostanie. Takie deszcze jak w tym roku mnie by pasowały co rok.

Tu narazie jest ściernisko... 21:12, 01 sie 2016

Do góry
Wczoraj byłam na giełdzie po jeżowki. Przy okazji poogladalam sobie hortensje. Szczególnie ta wręcz mówiła "weź mnie" ... no przecież nie mogłam zostawić bidulki. I tym sposobem mam hortensje Levana

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies