Miła to jest ciepłe zdjęcie wiem,że obiecałam cynie i rabaty,ale zdjęcia które udało mi się zrobić się nie udały ))))))))Prawda jest taka,że jak ja wychodzę na dwór to zawsze się napatoczy ktoś do pogaduszek i zaraz mrok i ze zdjęć dobrych nici
Zobacz u mnie jest tylko jedna ta hortensja,a u ciebie jest hortensjanka cała zobaczysz będziesz jeszcze rozdawać ))))))
Jedna, ale jaka! Koguty też fajne - nas jeden w Bośni budził codziennie o 5 rano - codziennie również był rosół i zawsze spożywaliśmy go z nadzieją, że to właśnie z niego
jeśli chcesz wyprowadzić ją wysoko to tylko stopniowo, bo jak tylko boki przyciachasz to dołem będzie gęsta a górą korona będzie przestrzelona. Nie nadasz tak kształtu. Formuj stopniowo, pęcherznica lubi cięcie, to przecież również roślina żywopłotowa.
Wiem wiem - ale jej nawet siekierą nie dobije - tak szybko rośnie
Żurawek na pewno w zimie nie przypali ))))))))))))))
Chyba mamy takie same .Tak serio niektóre muszą przywyknąć do stanowiska tak mi się zdaje ...
Jednak są też odmiany,że trudno im dogodzić i wypadają
Też bym tęskniła,ale trzeba złapać dystans wtedy własny ogród jest jeszcze piękniejszy
Pozdrawiam cię Sebek
No i albo będę musiał baaaardzo ograniczyć pęchęrznicę albo przesadzić świerka - bo go zakrywa - no i zagląda mi już do okna
Cześć Sebku, Pęcherznicę musisz ciąć, są za długie przyrosty i w takim tempie wszystko zakryje. Pamiętaj, że niecięta rośnie do 3 m i w relatywnie krótkim czasie osiąga te rozmiary.