Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 17:31, 30 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia

Miałam kiedyś wrzosowisko ... (wrzosowisko i zielnik to były moje pierwsze kroki w ogrodzie). I nie wiem czy nie powinno znowu się pojawić w miejsce jednej rabaty. Coś mi aż drgnęło na widok tych zdjęć.
Ogród z rzeźbą 17:28, 30 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)
A już całkiem na dobranoc pozdrowienia od tej Pani:

Niesamowita jest ta Pani!
Ogród wyrozumiały 17:22, 30 sie 2016

Do góry
Ogród wyrozumiały 17:17, 30 sie 2016

Do góry
Dziękuję za odwiedziny, podpowiedzi i miłe słowa

Taka jestem niewyrabialska i zabrakło mi czasu na własny wątek ..ale nie zniknęłam.
I tak żurawek nie zdążyłam przesadzić..
Mogę jeszcze teraz?

Anna i Ogród 17:14, 30 sie 2016

Do góry
Na koniec nasza ściana z desek. Stanęła w sobotę

Po bokach pergoli rosną thuje. Jak podrosną to zakryją budynki z sąsiednich działek i będzie dużo lepiej. Takie same ściany stanę też na całej długości części owocowo - warzywnej (tam gdzie stoją skrzynie na warzywa).
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 17:08, 30 sie 2016

Do góry

To samo miejsce w zbliżeniu,na prowizorki nie patrzymy!może ktoś ma jakiś pomysł
Anna i Ogród 17:02, 30 sie 2016

Do góry
Już prawie taras skończony - jeszcze tylko kosmetyka ścian

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 17:01, 30 sie 2016

Do góry

Pośrodku szkieletu z patyków które improwizują 2 symetryczne rabaty będzie ścieżka z płyt betonowych.Prowadzi z tarasu do gospodarczego i warzywniaka.
Taki będzie więc widok z tarasu.Wymyśliłam geometryczne rabaty pośrodku których znajdą się 2 drzewa/jeszcze nie wiem jakie/ i obwódka z bukszpanu lub trawy np kostrzewa sina,bo mam jej trochę i fajnie u mnie rośnie.Proszę o pomoc i sugestie
Anna i Ogród 17:00, 30 sie 2016

Do góry
Begonie ładnie się trzymają

jasno różowe hortki ogrodowe dawno przekwitły i mają zielony kolor ale nadal je trzymam w donicy.

u mnie też trawy kwitną

róża Red Fair też puściła długiego bata z pąkami
Anna i Ogród 16:55, 30 sie 2016

Do góry
Wrzosy kwitną cudnie

małe kępki bylicy będą rosły pod sosną himalajską

wierzby hakuro ładnie się rozrastają i przebarwiają po ostrym cięciu

Anna i Ogród 16:52, 30 sie 2016

Do góry
Goethe puścił bata

naparstnica rozsiała się obficie i cały czas są jakieś kwiaty

Princess Alexandra of Kent

a The Fair oszalały wszystkie (mam 5 szt)

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 16:51, 30 sie 2016

Do góry

Jałowce w ilości 3 szt.kupiłam aby prowadzić w formie"na pniu".Bialy rozchodnik trafił koło kominka od oczyszczalni,choć wiem że tam muszą trafić zimozielone,aby go zakryły przez cały rok.Więc rabatka nie udała mi się,raczej potraktuję ją jako przechowalnik,bo posadziłam tam też podzieloną trzęślicę modrą i 4 szt bukszpanów

Korzystając z pięknej pogody codziennie coś działam.Odchwaściłam wszystkie rabaty i dalej wzbogacam glebę w korę.Wczoraj byłam w szkółce która specjalizuje się we wrzosach i innych kwasolubnych,ale szukałam ładnych drzew o kulistej lub kolumnowej formie.Znalazłam miłorzęby japońskie bilboa od 40 zł za szt wzwyż.No i poprzechadzałam się wśród pięknych roślin i jakoś bardzo mnie to relasuje i dodaje energii.Tu też wykiełkował pewien pomysł,którym się chce podzielić wkrótce.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:48, 30 sie 2016

Do góry
tak bylo

a tak jest po sadzeniu

policzylam aronie kupilismy 9 krzaczow i mamy 3 wiec bedzie 12
Anna i Ogród 16:48, 30 sie 2016

Do góry
Każdy sadzi to co lubi i dlatego ogrody są takie inne. Najważniejsze abyśmy my sami czuli się w nich najlepiej
Ja swój ogród - mogę powiedzieć że zaczynam kochać - choć jeszcze dużo w nim roboty i czasu potrzeba aby się rozrósł.

Teraz będą foty

Jaśminowiec Snowbelle

róża Robin Hood

Comte - jeszcze nie rozwinęła się a już pąk pachnie obłędnie i intensywnie

NN
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:43, 30 sie 2016

Do góry
Agatko, to trawa, którą masz u siebie- owsica wieczniezielona. Tam ich rośnie 3. Dwie zmieniały miejscówkę 2 lata temu i od tego czasu trochę słabiej przyrastają.

Wilcza Góra 15:40, 30 sie 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Wilczyco ja tez na jesien zawsze czekam . Fotek wiecej. prosze. I. zdrowka zycze.
Klimatycznie u Ciebie jak zawsze uwielbiam Twoje zakatki

ostatnio...mój ulubiony "zakątek-trójkątek" to ten:
trochę cienia, trochę słońca ... wszyscy zadowoleni, łącznie ze mną

i bliżej:

buziaki !!!

Ogród Bogusława 15:17, 30 sie 2016

Do góry
Podczas wykopywania tego rowka znalazłem pierwsze znaczne ilości chsząszcza majowego, z góry widać jaki był stan trawnika, 2011r.

trawnik zjedzony przez robale chsząszcz majowy czerwiec 2012

Podwórkowa rehabilitacja 15:17, 30 sie 2016
Do góry
To weselicho udane,mięśnie nie dają Wam zapomnieć U nas wesel malutko,wszystko młode czeka

Z rehabilitacją na NFZ u nas to samo,długie terminy i tak jak Ty przeważnie posiłkuję się prywatną.Najbliższe terminy pod koniec roku.Porównasz sobie taką i taką.

Rabata z agatasche,powojnikami,jeżówkami i rozplenicami bardzo udana,kolorystyka śliczna,taka stonowana.Bardzo mi się podoba.Kłosowiec fajny bo zwarty i rośnie kępiasto.Ciekawe jak z zimowaniem?
Ja w tym roku posiałam ostrogowca,ładnie kwitnie na bordowo ale pokłada się na wszystkie strony.Nie lubię takich bylin "co się nie słuchają" Ale wybaczam mu za te śliczne pęczki kwiatuszków,lubią go motyle

Czy ten śliczny powojnik z drobnymi kwiatkami to Krakowiak co wtedy kupowałaś?

Rozplenice ładnie Ci kwitną.Moje te starsze obrażone za tamten rok Poobcinałam im wtedy kłosy by uniknąć samosiewu i w tym roku zastrajkowały Przemarzły wiosną i długo się zbierały.Młode kwitną tak pięknie jak u Ciebie,starszaki bojkot na całego

Gołąbek miał do Warszawy czy w jej okolice jeszcze 200 km bo poznaliśmy po nr tel,był na pazurce.Potem jeszcze jednego gołębia mieliśmy,ten był krócej,miał więcej siły.

Miłego popołudnia Reniu

A tak wodnik prezentuje się na ścianie,miał być w części gospodarczej ale tu mu lepiej.Na razie "ożeniony" z bluszczem i chyba tak zostanie Posłuży jako donica.

Ogród Bogusława 15:04, 30 sie 2016

Do góry
Powoli zagęszcza się

miododajny rozchodnik

szyszki
U Matki... 15:03, 30 sie 2016

Do góry
Matka napisał(a)
Takie zdjęcie mi wyszło

wszystko sama...

stipa z nasion

hortka z patyka

Ślicznie do takich roślin mam sentyment
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies