Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 22:13, 15 paź 2023

Do góry
Witam. Czy ktoś może powiedzieć co się dzieje z moimi tujami?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:43, 15 paź 2023

Do góry
Całe lato kwitnie na biało, a jesienią tak pięknie się wybarwia. To tawula

Już czerwienieje

Dębowe zakątki 20:07, 15 paź 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
Dołączam również do gratulacji...Fajnie, jak ktoś docenia nasze prace...Jesteś bardzo uzdolniona Anuś...Pozdrawiam..

dokładnie tak.
Bardzo ci dziękuję za te pochlebne opinie. Staram się rozwijać, więcej i lepiej. Malowanie wciąga.
Oj to prawda, prawda . Bardzo mi miło, jak moje obrazy się podobają innym. To bardzo raduje w sercu

Dębowe zakątki 20:01, 15 paź 2023

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu jak ja się cieszę ze coraz lepsze obrazy malujesz .są naprawdę ładne. A ja nic może patrząc na Twoje to się i ja zbiorę

Ogród dalej kolorowy .Szanuj i dbaj jeszcze o nogę nie szalej chyba Ci pisałam jak ja zaczęłam szaleć z chorą nogą to se przedłużyłam leczenie .Buziaki posyłam i wielkie gratulacje.
Dziękuję Halibnko.
Ja też się cieszę, że lepiej mi to moje malowanie wychodzi.
I to, że obrazy podobają się innym ludziom.
Szkoda, że ty nic teraz nie malujesz. Może teraz w sezonie zimowym coś zaczniesz ?
Ogród jeszcze ma kolory. Ale idzie zimno. Czy już kolorów i kwitnień będzie mniej ?
Zobaczymy.
Uważam na nogę. Tym bardziej, że jak więcej pochodzę to ona sama sie z bólem odzywa. I robię stop.
Dziękuję, dziękuję bardzo i pozdrawiam cieplutko

Ta chryzantema rośnie nie daleko tuj. I chyba za dużo mam cienia.
Musowo ją przesadzić, bo położyła się...tak pragnie więcej słońca
Ale przesadzą ją już na wiosnę

Dębowe zakątki 19:48, 15 paź 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Gratki Aniu i wszystkiego dobrego

Bożenko , wielkie dzięki
Pozdrawiam serdecznie

Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:44, 15 paź 2023

Do góry
Beata36 napisał(a)
Uwielbiam ten szpaler hortensji poprostu bajkaMoniko a co ile sadzone masz hortensje i rozplenica lady u?
Beata dziękuje ten szpaler hortensji to był mój pierwszy szalony pomysł aby obsadzić rabatę samymi hortami na 10m×5m I zdj z innej perspektywy tego szpaleru

Z większych odmian hort np limka, vanilka, polar bear, phantom sadziłam co 1.20 a mniejsze odmiany typu sundae fraise, bobo, magical mont blanc sadziłam co 1m. Rozplenice Lady U mam posadzoną co 1,20 ale w przyszłym roku będe ją dzielić te 3 kępy i dam im większą odległość bo one wielkie rosną.
Moja ostoja 19:39, 15 paź 2023

Do góry
Ula, wiosną będę go przesadzać to uciacham Ci kawałek karpy. A jak będziesz chciała sobie zrobić sadzonki, to przyjedź i weź do ukorzenienia. Ale chyba lepiej to zrobić wiosną

Trawy już powiązałam
Dębowe zakątki 19:27, 15 paź 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

O kur…de ! Bestyja z tej Fiony
W zeszłym tygodniu z moją czarną kotką na zastrzyki jeździłam - Starucha się pogryzła z jakimś zwierzem- ucho nadszarpane poliki jak po botoksie 17 lat już ma a waleczna

No po prostu łowna kotka i co na działce, w ogrodzie to pilnuje i często upoluje i znosi na taras pokazać, pochwalić się

Taki nowy cudny marcinek od Agi- agapant
Dzięki Agnieszko

Dębowe zakątki 19:23, 15 paź 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)

Ania a pamiętasz co to za odmiana dalii? kolorystycznie by mi pasowała kicię wymiziaj za uszkiem

Niestety nie znam odmiany tej dalii .
Mam ją pierwszy raz w tym roku .
Jest taka bordowo- czarna
Ok, dziękuję Fiona wymizana

Zieleń, drewno i antracyt 19:11, 15 paź 2023

Do góry
Dzięki Dziewczyny. Nowe bukiety codziennie się tworzą, za chwilę w zapomnienie odejdą dalie, kosmosy i inne jednoroczne, dlatego tnę na potęgę. Teraz w domu mam kolorowo, na ogrodzie zresztą też. Codziennie coś nowego się przebarwia. Zrobiło się dużo zimniej, ale słońce dodaje sporo urody ogrodowi.

Z ciekawostek okołoogrodowych - wieczór upływa mi pod znakiem ważenia jeży. Wyłapuję młodociane towarzystwo w okolicach miski z karmą i sprawdzam, czy poradzi sobie z zimowaniem. Na razie pełen sukces!
Kraina spełnionych marzeń 18:36, 15 paź 2023

Do góry

Kraina spełnionych marzeń 18:35, 15 paź 2023

Do góry
Dzisiaj moja córka zrobiła kilka zdjęć. Chyba ma więcej talentu fotograficznego niż ja.

Ogród Muszelki 18:24, 15 paź 2023

Do góry
Z niedzielnego spaceru.

Rozpoznawanie odmian róż 18:14, 15 paź 2023

Do góry
Witam serdecznie, czy ktoś z Państwa jest w stanie pomóc mi w rozpoznaniu odmiany tej róży? Znalazłam ją na cmentarzu i nie mogę przejść obok niej obojętnie. Z daleka kwiaty przybierają kolor bordowy, ale z bliska są czerwone i bardzo duże. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji.
Dębowe zakątki 18:10, 15 paź 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Gratulacje❤️ van Gogh malował słoneczniki a Ty rudbekie- pieknie ❤️

A dziękuję, dziękuję bardzo
Miło mi ,kiedy moje hobby malarskie znajduje uznanie u innych!
u Bardzo ci dziękuję za te pochlebne opinie. Staram się rozwijać, więcej i lepiej. Malowanie wciąga
A kwiaty też lubię malować. Inie tylko rudbekie
to ostatnie moje obrazy kwiatowe
Moja ostoja 18:10, 15 paź 2023

Do góry
Adela napisał(a)
Aniu, roślina, o którą pytasz, to kiścień wawrzynowy, jest zimozielona.
Dzięki za pochwałę hortensji. Kwitną w tym roku wyjątkowo długo.

Zrób dla mnie sadzonkę z tego kiścienia ( oderwj małą gałązki i włóż obok krzewu do ziemi). Czytałam że lubi wilgotne podłoże, to u mnie się mu będzie podobało

Taką mam listę co pod hortensje sadzić, szczególnie bukietowe: ciemierniki, brunery, bodziszki,rozplenice.

Co do róż, to mam to samo w tym roku z Edenkami, normalnie prawie bez liści. W kwitnieniu szału też nie było, a w zeszłym sezonie był popis niesamowity. Ale jak róże mają ładne w kształcie kwiaty to i tak cieszą oko
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:05, 15 paź 2023

Do góry
NowaKiKi napisał(a)
Wiolu... jeszcze pytanie o cisa repandens. Kiedy go sadzilas? Jakie duze sadzonki miałaś, masz jakieś zdjęcia? Dużo płaciłaś za sadzonki?

Sadziłam wiosną 2020 r takie ogryzki jak na fotce ,płaciłam po 12,5 zł

2023 r.

Podwórkowa rehabilitacja 17:56, 15 paź 2023

Do góry
Werbena patagońska i jeżówka blada.

Budleja karłowa i marcinki.
Podwórkowa rehabilitacja 17:53, 15 paź 2023

Do góry
Maria Skłodowska C. ostatni kwiatek.

JPII pierwszy i ostatni kwiatek

Smagliczka

Rozchodnik
Ogród Basi i Romka 17:50, 15 paź 2023

Do góry
Dawno nie pokazywałam wędzarni a od czasu do czasu coś tam się dzieje, teraz będą kabanosy, są już uwędzone, jeszcze muszą być upieczone ale to działaka mojego eM, ja tylko pomagałam przy napełnianiu jekit mięsem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies