Witam serdecznie, czy ktoś z Państwa jest w stanie pomóc mi w rozpoznaniu odmiany tej róży? Znalazłam ją na cmentarzu i nie mogę przejść obok niej obojętnie. Z daleka kwiaty przybierają kolor bordowy, ale z bliska są czerwone i bardzo duże. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji.
A dziękuję, dziękuję bardzo
Miło mi ,kiedy moje hobby malarskie znajduje uznanie u innych!
u Bardzo ci dziękuję za te pochlebne opinie. Staram się rozwijać, więcej i lepiej. Malowanie wciąga
A kwiaty też lubię malować. Inie tylko rudbekie
to ostatnie moje obrazy kwiatowe
Zrób dla mnie sadzonkę z tego kiścienia ( oderwj małą gałązki i włóż obok krzewu do ziemi). Czytałam że lubi wilgotne podłoże, to u mnie się mu będzie podobało
Taką mam listę co pod hortensje sadzić, szczególnie bukietowe: ciemierniki, brunery, bodziszki,rozplenice.
Co do róż, to mam to samo w tym roku z Edenkami, normalnie prawie bez liści. W kwitnieniu szału też nie było, a w zeszłym sezonie był popis niesamowity. Ale jak róże mają ładne w kształcie kwiaty to i tak cieszą oko
Dawno nie pokazywałam wędzarni a od czasu do czasu coś tam się dzieje, teraz będą kabanosy, są już uwędzone, jeszcze muszą być upieczone ale to działaka mojego eM, ja tylko pomagałam przy napełnianiu jekit mięsem
Wiatr wieje ale kilka październikowych zdjęć do ogródkowego pamiętnika zrobiłam.
Przyjrzałam się moim Lovely fairy sztuk kilkanaście kupowanych na przestrzeni lat z różnych źródeł i kilka wygląda mi na "Heidetraum".
Piękne kadry ogrodowe i leśne. Szczególnie te szersze również mi wpadły w oko.
No i ta chryzantema - wygląda na wieloletnią. Pamiętasz może co to za odmiana?