Ewa tak mniej więcej jest tak
ale błagam..skarpy tez powinnam zmienić..?
mam seslerię heufi coś tam i rozplenice red head.a i gracka. to ewentualnie na to moge wymienic.
a nie pamietasz nazwy tego wątku?
To ciemierniki.Niebieskie to marcinki , mogę dac wiecej lub inne kolory malinowy i bordowy.Te trawki szybko rosna wiec i Ty szybko bedziesz rozdawac. Ja zrobiłam całą nową rabate z jedna z nich a reszte dostałas Ty.
Reniu , cieszę się,że mnie znalazłaś , bo ja Ciebie znalazłam już dawno, ale się nie odzywam, takie mądre dysputy są u Ciebie , a ja nie bardzo ....
i teraz zdjęcie poglądowe na czerwono zakreślone wszystko do wywalenia, miały być platany szczepione na pniu na wys. 3 m w ilości 3 szt, ale gdzie je dostać ?, i koncepcja się zmieniła , wysokość żywopłotu z tuji to 2,70 m i jakie drzewo wybrać - ma mnie osłonić od domu sąsiadów - choć ich uwielbiam
Do sezonu cebulowego jestem przygotowana, wreszcie mam sadzarkę o jakiej marzyłam i cebule tulipanów których nie planowałam kupować w tym roku.
Ale skoro mam sadzarkę
dzisiaj testowałam bo sadziłam tulipany botaniczne, tulipany sadziłam do tej pory w koszyczkach i pewnie część też tak posadzę.
brakuje mi w ogrodzie wody więc ustawiam poidełka - nowe
Bożena co to za roslinka?
i takie na fioletowo kwitnace to marcinki?
tych traw to mi dałaś tyle ze caly front obsadze! meeeeeegggggggggaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
koffam Cię!!!!
aż taką rewolucję robilaś?przeciez urabalaś z poł rabaty!
Jesień na dobre rozgościła się w moim ogrodzie.
I dobrze bo bardzo lubię ten czas choć nieuchronnie prowadzi do szarości.
Póki co udaję, że ten ogrom prac które po lecie są do wykonania i tradycyjnie jesienią mnie nie dotyczy. Lubię prace jesienne tylko nie lubię tego stresu czy się zdąży.
Zojka, on mocno kontrastuje. Dlatego te skręty. Robię za dziwoląga, co to żwirku w prostokąt nie usypał, nie wsadził weń Hakuro dwóch i lawendy jednej. Koniecznie z agrowłókniną misternie naciągniętą pod. Gdyby nie ja, to byłaby spójność stylistyczna zieleni osiedlowej. A tak...zgrzyt jest.
wooow...
aleś ty drzew musiała wyciąć co? ale za to jakie okolice masz boskie...marzenie!
zapłocie u mnie puste, trawa rośnie. już dumam swany tam wypie...bo psuje mi wrażenia estetyczne
Irenko oglądam ja by ją podzielic ale boje sie bo susza u mnie okropna i mogłaby nie przeżyc, muszę poczekac na deszcz.Rozchodniki lubią zjadac gasienice bielinka kapustnika i bielinka rzepnika oraz rusałki i jeszcze niepylak apollo, te podobne do bielinka ale w takiej pajęczynie to na ogół na owocowych drzewach sa.Motylek śliczny , u mnie tez ich sporo .