Wracam po 2 tygodniach przerwy, nie wiem jak ogarnę forum, wstawiam kilka zdjęć na początek. Ogród jest w świetnej kondycji, podlewany porządnie co kilka dni z nieba. Nie pamiętam żebym w sierpniu miał taki spokój od ręcznego podlewania.
Najpierw kilka zaległych sprzed tygodnia.
A teraz rabaty....jest NIJAK ((
Niby są rośliny (sadzone w trakcie budowy ) ale niestety nie jest tak jakbym chciała
Może zacznę od pierwszej rabaty do przebudowy...
Chodzą mi po głowie hortensje i trawy... ale jakie ???
Zdjęcie z góry...
ale slodka...
my mamy kotka od 4 dni ale niestety dzikus taki że jeszcze ani razy jej nie dotknelismy bo siedzi w dziurze i wychodzi tylko nocą na papu.
Nazwałam ją Dzidka - dzika Dzidka
Ta grupa hortensji jest znacznie trudniejsza do identyfikacji. Pierwsza myśl Tardiva (kwiatostan długi, stosunkowo wąski, ostro zakończony, wyraźnie ciemnozielone liście ( pomińmy milczeniem obecność srebrzystego nalotu- ja już zaczęłam u swoich widzieć go chyba oczyma wyobraźni ). Rozumiem, że fotka aktualna więc zrobiłam obchód swoich licząc na to samo stadium rozwoju i pasują tylko dwie- oczywiście Tradiva ale bardzo podobna, choć kwiatostan ciut krótszy Pee Wee. Zobaczymy jak będzie się przebarwiać i znowu porównamy
Tardiva na dzień dzisiejszy ( moje krzaki większe ale są już kilkuletnie)
Pee Wee
Bardzo dużo hortensji ażurowych właśnie tak wygląda na początku, dopiero później zaczynają się większe różnice