Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 13:27, 10 sie 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Agatko powoli a wszystko na pewno zrobicie. Jak nie w tym to w przyszłym roku. W tym roku tak dużo już macie zrobione i tym się trzeba cieszyć. Jak co roku nawet niewiele ale coś nowego się zrobi nawet gdyby to miała być tylko jedna nowa rabata to i tak bedzie ciszyć i robota będzie sie posuwać. Choróbstwa współczuję . Buziaczki

Gosia dla Ciebie zdjęcia rozchodników. Tutaj biały podzielony wiosną na 3 szt, a w między czasie urwane czubeczki i tez posadzone gdzieś pod roślinami.

Tutaj jest podzielona matrona i purpur emperor, pewnie w przyszłym roku będą ładniejsze,

Tutaj rozmnożone w ubiegłym roku, nazwy nie znam, kwitną na ciemny róż

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:25, 10 sie 2016

Do góry
babka napisał(a)

Co to jest na drugim planie po prawej? bo chyba nie juka

Wracając do ostatniego wpisu....Może byłoby mi duszno w małym ogrodzie, ale pewnie bym się przyzwyczaiła Niby masz stosunkowo "ciasno", ale sama widzisz, że przy dobrym planie wszystko się zmieści.... i pergola... i ciurkadeło.... trawy... róże.... Slicznie u Ciebie
Bonsai i niwaki 13:24, 10 sie 2016

Do góry
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:22, 10 sie 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Dzisiaj tak jesiennie, że nic się nie chce, nawet z okna wyglądać. Dobrze, że Cię nie było, bo chociaż w jednym wątku nie mam zaległości
Pod brzozami super klimatycznie się zrobiło.
Tytoń sam mi się rozsiał i pięknie się prezentuje, szkoda tylko że u mnie za daleko żeby czuć zapach.

Reniu, właściwie to samo mogłabym u Ciebie napisać Cieszę się, że wracasz!
I że synuś szczęśliwie już po tej stronie. Myślę często, co tam u Ciebie
Reniu, dla Ciebie to tylko kwiatowa bylinówka. Coś tam cały czas na niej kwitnie Źle nie jest, ale i tak cały czas robię roszady Tu mi nie gra, tam nie pasuje - w coś się trzeba pobawić w ogrodzie. W najbliższych dniach biorę się za zrobienie ścieżki między bylinówką a warzywniakiem, trzeba ładną trawkę wysiać, bo ścieżki w warzywniku są ładniejsze niż przy bylinówce. A tak być nie może

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 13:20, 10 sie 2016

Do góry
Potrzebna pomoc! Moja siostra wrociła z urlopu i dostarczyła mi 14 roślinek, które otrzymala w prezencie. Każda inna... Co z tym zrobić, jak skomponować co i z czym żeby można było zrobić z nich ladną rabatę. Może ktoś mógłby mi rozszyfrować ich nazwy żebym mogła wiedziec jak o nie dbac, jakie rosna duze. 

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:10, 10 sie 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Takich barw nam trzeba w ten okropny dzień.
Niestety Lokalizacja po drugiej stronie Wisły.

Gosiu liatre jak przekwitnie ciachnac?

Asiu, ja zostawiałam, ale ilość siewek chyba zmieni to przyzwyczajenie

Z różanki pod domem: z żeniszkiem się polubiłam, i to bardzo. Jak już zakwitnie, tak kwitnie i kwitnie.

Lawenda - Lavandula 13:08, 10 sie 2016

Do góry
Danusiu, wklejam zdjęcia mojej lawendy Hidcote, która została posadzona przed żywopłotem z grabu w maju tego roku, słońce ma w godzinach od 11 do 16 jednak moim zdaniem słabo kwitnie. Szukam przyczyny. Nie podlewam jej dużo, wilgotność ma umiarkowaną. Krzaczki urosły duże, wyglądają na zdrowe ale kwiatów jest niewiele, czy powinnam ją już ściąć? Czy słabo kwitnie dlatego że jest mlodziutka?

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:00, 10 sie 2016

Do góry
Czy udał się urlop? Hmm... zdecydowanie za mało zrobiłam Planów było więcej Więc raczej wypoczęłam
Dalia zakwitła, ma bardzo aksamitne płatki, pełna elegancja, choć mroczna
Za to kocham tytoń. Nie można sie pozbawiać tego zapachu
Ciekawe, czy i leśny tak pachnie. Lada chwila i się dowiem

Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:59, 10 sie 2016

Do góry
W tym roku, na wiosnę nawiozłam nowej ziemi pod trawnik. Niestety po wysianiu trawy (użyłam zwykłej mieszanki traw) najpierw wyszły chwasty (głównie lebioda i inne co rosną na łące). Mimo pielenia, podlewania, wysokiego koszenia i dosiewania nowej trawy, trawnik jest okropny. Wygląda jakby składał się z samych "kupek", które nie chcą zadarniać ziemi. Z nasion wschodzi młoda trawa, a potem usycha. Podlewam systematycznie (pomaga mi w tym też tegoroczna deszczowa aura), użyłam nawozu do trawników, a efekty mojej pracy są mizerne. Dzisiaj dosiałam nowych nasion i przysypałam ziemią. Zastanawiam się czy ona przeżyje, czy uschnie tak jak poprzednia.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:56, 10 sie 2016

Do góry
Betka napisał(a)

Gosiu mój skrzyp wygląda tak

Beatko a on jest już po tym smarowaniu ? Ale Ty masz pojedyncze sztuki a ja je mogę w setkach liczyć więc smarowanie pojedynczych roślin odpada.
Zielona (r)ewolucja 12:54, 10 sie 2016

Do góry
Dzień dobry Kilka zdjeć ogrodu z dziś. Od blisko dwóch miesięcy jestem unieruchomiona w ortezie-podlewając ogród "zjechałam" ze skarpy-był wielki trzask w kolanie i w efekcie pozrywane więzadła i pęknięta łąkotka. Plany ogrodowe poszły w odstawkę, trawnika porządnego nadal niet, ale to co wsadziłam rośnie. Niestety rosną też chwasty, walczę z nimi miarę możliwości ale ze sztywną nogą nie jest to łatwe, więc proszę nie zwracać na nie uwagi na zdjęciach .
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:54, 10 sie 2016

Do góry
Z lewej strony mam taki lasek

nie wiem czy to będzie wykarczowane, działka bez właściciela, niby tam ktoś ją przejął ale nikt się tym nie zajmuje. Przekopałam i oczyściłam od domu w stronę garażu na szerokość 4 metrów do pierwszej hakuro. Swoją drogą dwie rosną a w środku padła, ich nie bierzemy pod uwagę, wylatują

tu druga strona, jeszcze z kawałkiem zabytku ale najpierw trzeba ten garaż blaszany przestawić w poprzek i dopiero zabytek zniknie

tu zrobiłam zdjęcie całego przodu, teraz dopiero widać jaki mam pierdolnik

co bym chciała? no właśnie, na styl przodu nie patrzymy, bo to cały czas tylko rozmnażalnik Podobają mi się brzozy, graby kolumnowe, dużo traw, hortensje. Linie oczywiście proste bo inaczej nie umiem Tam w rogu przy blaszaku jakieś miejsce na wgłębnik czy coś w tym stylu

Na pierwszy rzut chciałabym zrobić ramy i posadzić jakieś drzewa.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:47, 10 sie 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Te zakupione przez Łukasza w Bylinowym Raju i przywiezione do Kasi na spotkanie.

Ta jeżówka wygląda jak gerber Śliczna
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:44, 10 sie 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Z ognistej jeszcze takie kadry.

Rozplenica Purple Majesty

i tytoń, który miał być czerwony, ale nie jest, choć i tak się wpasował w otoczenie.

O widzę, że zakwitła
Tytoń od Ciebie piękny i wielki cudnie pachnie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:42, 10 sie 2016

Do góry
Z ognistej jeszcze takie kadry.

Rozplenica Purple Majesty

i tytoń, który miał być czerwony, ale nie jest, choć i tak się wpasował w otoczenie.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:39, 10 sie 2016

Do góry
Gocha napisał(a)

Beatko ok to postaram się wyskoczyć tam we wrześniu. Ja mam tyle skrzypu że chyba do końca świata nie wyrobiłabym się z pojedynczym malowaniem ich pędzelkiem. Może na zimę dużo wapna wysypię w warzywnik tylko nie w borówki.Buziaczki

Gosiu mój skrzyp wygląda tak
Ogród z łezką II 12:39, 10 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

zakupy świetne a jeszcze bardziej podobają mi się na rabacie bedziemy oczopląsu jesieniom dostawać jak będziesz pokazywać kwitnące wrzosy
szczoteczki w donicach rosną w oczach

Ja tam miałam przedtem na całej długości wrzosy, tyle że nie jeden gatunek. Teraz też rosną, tyle, że do połowy, od połowy hakone i Danica.

To dowód, zdjęcia z poprzednich lat

Podoba mi się Rubrum i wytrzymałe jest. W przyszłym roku też je chcę
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:33, 10 sie 2016

Do góry
Miałam wrócić z ochładzającymi upał kolorami, ale że deszcz od rana non stop i 12 stopni, to trzeba się rozgrzać i rozjaśnić otoczenie ognistymi kolorami.

Rudbekie w odmianie Cherokee Sunset.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies