Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 12:39, 10 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

zakupy świetne a jeszcze bardziej podobają mi się na rabacie bedziemy oczopląsu jesieniom dostawać jak będziesz pokazywać kwitnące wrzosy
szczoteczki w donicach rosną w oczach

Ja tam miałam przedtem na całej długości wrzosy, tyle że nie jeden gatunek. Teraz też rosną, tyle, że do połowy, od połowy hakone i Danica.

To dowód, zdjęcia z poprzednich lat

Podoba mi się Rubrum i wytrzymałe jest. W przyszłym roku też je chcę
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:33, 10 sie 2016

Do góry
Miałam wrócić z ochładzającymi upał kolorami, ale że deszcz od rana non stop i 12 stopni, to trzeba się rozgrzać i rozjaśnić otoczenie ognistymi kolorami.

Rudbekie w odmianie Cherokee Sunset.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:27, 10 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I dowód, że w tym roku żurawki całe... ale cholery mam w innych miejscach.. na razie mospilan, a potem wytoczę ciężkie działa.. w zeszłym roku pomogło.. wszystkie rozchodniki też rosną Jakby się DRANIE UCZYŁY GDZIE IM SZKODZI MENU..

A to ciężkie działo to co?? Też na razie stosuję mospilan, ale jak to nie wystarczy...
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:25, 10 sie 2016

Do góry
więc tak

na razie tylko wymiary

Z prawej strony rosną świerki, lewa i góra do obsadzenia jako ramy ogrodu.
Do wyboru serby, graby, choina kanadyjska lub szmaragdy
Co z tym ogródeczkiem począć 12:21, 10 sie 2016

Do góry
I dzisiejszy rzut okiem

lp
Co z tym ogródeczkiem począć 12:12, 10 sie 2016

Do góry
Część tej fioletowe żurawki zmieniłam na Marmelade chyba

Ciężko całość uchwycić, ale chyba dobrze wygląda
Różowe jeżówki wylecą na psiową do rozchodnikow a tu dam białe do tych rudych

Co z tym ogródeczkiem począć 12:11, 10 sie 2016

Do góry
Rude żurawki wyleciały tu, nawet ładnie z tą limonka wyglądają.
Zdjęcia tel wiec średnia jakość

Blaski i cienie nowego życia 12:08, 10 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Będzie jeszcze kwitła Comtessa- ma być kompaktowa ale u mnie coś rozwinęła się na wysokość w ciągu miesiąca.

Kule na mole...ta też ładna. Lubię takie też

Na pewno musisz więcej miejsca tamtej róży zrobić, jak będzie taka ściśnięta będzie chorowała. Pamiętaj, róże powinny mieć przewiew i słoneczko...
Czyli ja mam znowu jesienią ruszanie kilku róż...rosną ponadwymiarowo
W kamiennym kręgu od początku 12:03, 10 sie 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Ostatnie kwiaty powojnika Maria Skłodowska....jest po prostu cudny

Piękny

Cały ogród piękny

Rozchodniki w masie są zjawiskowe. Tak jak tulupany..tulipany i rozchodniki będą Twoja wizytówką

Ogródek Iwony II 12:02, 10 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Od niedawna zaczyna planować ze mną. Woli ze mną planowanie, niż mają dziewczyny na forum doradzać. I muszę mile stwierdzić, że ma trafne spostrzeżenia
Na dodatek bywa z racji pracy w domach osób, gdzie ogrodnicy zakładają ogrody. Czasami zrobi telefonem jakąś fotkę, nawet dziś mi wysłał jedną ze ścianką wodną. Podoba mi się aranżacja. Więc czasem pomysły czerpie też z tego, co podpatrzy

Mój ogród się zmienił, widać efekty pracy. Jak oglądam fotki z początku czasów Ogrodowiska, małe tego jeszcze było, pojedyncze rabatki, a już wtedy potrafił się zachwycać i chwalić przed znajomymi ogrodem
Pamiętam mój ciągły niepokój, by to, co robię, było zrobione dobrze, aby nie poprawiać, a i tak ciągle kombinuję, bo nie ze wszystkiego jestem zadowolona. Czasami to wina ziemi i trzeba zadbać o polepszenie warunków roślinkom. A czasami kompozycje mi nie pasują. Ale to chyba sprawa nastrojów, czasami chwili. I jak się z tym problemem prześpię, to łatwiej podjąć decyzję. Czasem przy pieleniu coś przesadzę, podleję, poprawię ...
Dziś np. przesadziłam liliowca, bo na rabacie bylinowej się gubił, nie było widać jego urody. Pieliłam tam i pomyślałam, że muszę mu poszukać inną miejscówkę. I wylądował tu:

Jest jeszcze jeden, ale muszę poczekać, aż zbiorę pomidorki, bo zajmują miejsce po drugiej stronie forsycji

czytam ten post juz chyba piąty raz...
wiesz mądra kobitka jesteś, niesamowite ile mi teraz uzmysłowiłaś
skopiuje go sobie i gdy będę mieć ogrodowego doła to poczytam
ciężko komuś tak pragmatycznemu jak ja zrozumieć ze ogród to ciągłe zmiany..ale z drugiej strony ja niby lubię zmiany
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:55, 10 sie 2016

Do góry
landrynkowy róż

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:54, 10 sie 2016

Do góry
a przy okazji bylam na cmentarzu i przycielam roze. Chyba ja jednak przesadze do ogrodu, bo za duza jest i smieci, nie mam czasu co drugi dzien po niej sprzatac.
Takie ma kwiatki (te juz na wykonczeniu)

a takie kwiaty posadzilismy w tym roku i pieknie sie rozrosly
te zolte sie rozsialy i z przodu jest kilka siewek. Zastanawiam sie, czy jak bym je wsadzila do doniczek to czy udalo by mi sie je przezimowac w domu, albo moze od razu na rabtke hmmm

Ogród z łezką II 11:53, 10 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Potem, w sobotę, zaczęło się sadzenie, ale koniec dopiero w niedzielne przedpołudnie. i wtedy już pogoda dopisała
Najpierw ocena sobotniej pracy i przymiarka wrzosów

i po skończonej pracy wygląda tak

zakupy świetne a jeszcze bardziej podobają mi się na rabacie bedziemy oczopląsu jesieniom dostawać jak będziesz pokazywać kwitnące wrzosy
szczoteczki w donicach rosną w oczach
Brunerę, naparstnicę, szałwię omszoną 11:50, 10 sie 2016

Do góry
Tak wyglądają w fazie kwitnienia

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:49, 10 sie 2016

Do góry

reszta puszek wyladowala pod garazem

a na domu zawisly grtulacje

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:46, 10 sie 2016

Do góry
bylam na wycieczce
i juz wiem. Mlodszy sasiad (no juz nie calkiem sasiad, bo sie przeprowadzil 2 km od nas) ma corke Lene. Ze corka to wiedza wszyscy, bo puszki sie stawia na dziewczynke. Drugi czeka jeszcze i tez lada dzien bedzie dzidzia

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:45, 10 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dalie piękna.
Zwłaszcza urzekła mnie ta pierwsza, słonecznikowa. cudna

dalii nie przechowuję ,jak najdzie mnie ochota to kupuje ze 3 w tym roku padło na takie z tych niższych....i bardzo mi przypadły do gustu....może przechowam?
Ogródek Iwony II 11:44, 10 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, radzą sobie. Szałwie są w dobrej kondycji.

Rozchodniki wsadziłam w cieniu i niech się ukorzenią. Podobnie dereń.
Po trawkach widać przeprowadzkę. Podcięłam to co suche i zobaczymy.
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Po tym, jakie hortensje są u dziewczyn, gotowa jestem uznać, że to idealna miejscówka dla Limki. A to oznacza, że muszę coś zrobić z miejscem pod dębem, gdzie takie ładne już nie są. Chyba mają tam kiepską ziemię.
Na razie się zastanawiam nad moimi małymi limkami.
Albo zmienię im miejscówkę, albo zrobię im podwyższoną rabatę z dobrą ziemią. Bo tam jest sporo korzemi od dębu i tuji.

wiesz ostatnio wyjatkowo uwaznie czytam posty Toszki bo bede w przyszłym roku przesadzala rododendrony i ona misze o liściach debu ktore one bardzo lubią. wiec może rodki tam daj?
przylecialam szukac tych ogrodow nowoczesnych to czytam dalej
buziak
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:43, 10 sie 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
a tak wczoraj powiewało

ale masz wypasioną stipę
Jurajski Ogród 11:41, 10 sie 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
dojrzałe lato - cd

Dojrzałość zawiera w sobie pełnię, coś jak zbiór owoców w sadzie jesiennym.
Jeżeli lato jest dojrzałe, to czymże jest jesień? Tak sobie rozmyślam. Bo - choć fotki przywołują wspomnienie plaż greckich - to jednak jesień, jesień werbenami się zaczęła.

Chciałam napisać, że widzę urocze dzbany i misy - w sam raz na porę dojrzałych zbiorów wina i miodu.

Jaką masz perowskię? Konkretną odmianę?

Agnieszko, masz barbulę w swoim ogrodzie? Pasuje do Ciebie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies