Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 20:47, 20 lip 2016

Do góry
haha, nawet bukieciki mamy podobne, mi zrobiła córa w poniedziałek.
A wiesz co to za różowe kwiatki?
Bo ja nie znałam i akurat na FB ktoś pytał i okazuje się, że mydlnica lekarska (nazywa się tak po po potarciu liści bądź kwiatów powstaje piana).

Komendówka 20:46, 20 lip 2016

Do góry
Się narozpisywałam. Pobocze drogi za nasza działką

Nelumbo - lotos 20:33, 20 lip 2016

Do góry
I ładnie idzie w liście kwiatów brak
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:32, 20 lip 2016

Do góry
Hortensjada 20:26, 20 lip 2016

Do góry
Imienniczka napisał(a)
Przepięknie Ci kwitną

Moje w tym roku chyba strajkują. Część nie ma kwiatów. Te które mają, kwitną dziwnie. Mam na przykład obok siebie trzy Limelight. Wszystkie mają identyczne warunki. Jedna ma pełno kwiatów, sąsiednia o połowę mniej, a trzecia z kolei prawie wcale

Jest to zupełnie naturalne , najlepszym przykładem są moje Limki w szpalerze, zewnętrzne znacznie bardziej rozwinięte od środkowych krzaków i dla przykładu jeszcze Limka pod oknem daleko w tyle za nimi

Teraz trochę przerwy bo strasznie dużo czasu zajmuje Ogrodowisko a samo się w domu i w ogrodzie nic nie zrobi
Kwitnące skarpy 20:24, 20 lip 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

A mi najbardziej podoba się ta rabata.
Ogród Ani :) 20:23, 20 lip 2016

Do góry
Buziak dla podglądaczy i odwiedzaczy

Małe cuś a cieszy.
Miskant przy żywopłocie przyszłym

I drugi przy rabacie bukowej

Posadzone już kilka dni temu ale weny ogrodowej brak i do robienia zdjęć i do sadzenia czegokolwiek....zastój jednym słowem, zastój

W piątek zaczynam urlop - to dooopiero cieszy
Hortensjada 20:18, 20 lip 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Przyznam, że jest to jeden z moich ulubionych wątków. Nie dość, że piękny ogród, to jeszcze wszystkie odmiany

A z nowym aparatem zdjęcia zwalające z nóg...

Mam pytanie o Dentelle de Gorron. Kupiłam ją, bo podobno nie różowieje przekwitając. Czy rzeczywiście tak jest? Widzę, że u Ciebie nie jest za wysoka, który to jej sezon? Bo fajnie byłoby, gdyby dało się ją utrzymać w ryzach.

Różowieje jak większość bukietówek, teraz jest śnieżnobiała, krzak średniego wzrostu, w ryzach przytrzymasz ją cięciem. Kwitnie pięknie.

Przy okzaji o cięciu i rozmiarach hortensjowych krzaków- jeśli ktoś ma duży ogród to przycinaniem pędów tylko np o połowę szybko uzyska duży krzak i w mojej miejscowości takie duże okazy są, wyglądają bardzo dobrze, kwiatostany ciut mniejsze, dół trochę ogołocony ale można to przecież zakryć inną roślinnością. Ja mam ogród mały, bardzo dużo odmian i żeby to wszystko utrzymać w ryzach stosuję cięcie odmładzające ( czyli ścinanie tuż nad ziemią i ponowne kształtowanie krzaka, w tym roku zrobiłam tak z moją 7 letnią Grandiflorą i 2 Vanilkami, efekty świetne, zaczynają kwitnąć, mają mnóstwo nowych pędów, na pewno pokażę Tym sposobem w moim ogrodzie raczej nie zobaczycie dużych egzemplarzy
Moja bajka 20:18, 20 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Bogdziu ratuj. Będąc w Pisarzowicach przywiozłam te misiaczki . Jeden ma się dobrze, a Kokardia coś kuleje. Dużo liści mu opadło. Co mu może być i jak ratować? Posadzone zgodnie z Twoją szkołą.

Moim zdaniem cos podgryza ogonki lisciowe. opryskaj środkiem owadobójczym liscie z góry i z dołu i ziemie. Moze to byc np Kohinor lub Mospilan. Zbierz te liscie i jesli po oprysku bedą opadac nowe to opryskaj jeszcze raz po kilku dniach od pierwszego oprysku.
Typografia ogrodu 20:15, 20 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Efekt krótkiego spaceru.czasem nawet "chwasty" zachwycaja o ile nie rosna u mnie powstala tez wersja mini w malych rekach

BOMBA
Wszystkiego po trochu 20:14, 20 lip 2016

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:11, 20 lip 2016

Do góry

Piękne jeżówki masz, takie wypasione, oczko bajka a to zdjęcie to konkursowe

Aniu przychodzę do Ciebie po prośbie, Toszka mnie tutaj odesłała, czy możesz zerknąć do mnie na ostatnią stronę i dokonać obdukcji mojej jeżówy?
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:05, 20 lip 2016

Do góry
Gardener27 Ale wiesz jak bywa to co kochasz to robisz i masz. Sam wiesz to po sobie pewnie

Basilikum No jasne jak dla cb zobacz te potężne liście i te małe i duże kwiaty ehhh i te cudnie ubarwione i umodelowane przez przyrodę Tylko tam siedzieć i być w innym świecie... A ja kocham storczyki bo kiedys to bło moje oczko w głowie miałem ponad 80 szt nawet ściągane za granicy

Wszystkiego po trochu 20:03, 20 lip 2016

Do góry

Ta werbena wysiała się sama. Nie będę więcej zbierać nasion i siać do pojemników.

Rozplenica Przemkowa już zaczyna kwitnąć

Podwórkowa rehabilitacja 20:03, 20 lip 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Ale metamorfoza ślicznie

Dziękuję, uciekająca Sundaville
Hortensjada 20:01, 20 lip 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Chciałabym mieć w ogrodzie fioletowe/różowe hortensje, jakie odmiany polecasz?

Chodzi Ci chyba o hortensje ogrodowe, niestety nie są w kręgu moich zainteresowań ale może ktoś z odwiedzających pomoże.
Co do bukietówek to wszystkie zaczynają na biało ewentualnie zielonkawo i większość w końcowym etapie się przebarwia na różowo, uważam, że najintensywniej Diamant Rouge.
Z krzewiastych są odmiany różowe ale ich nie polecam, piękne są krótko, generalnie wymagają podpórek,drobny deszczyk nie przeszkadza ale ulewa w czasie kwitnienia gwarantuje szkody. Na dodatek szybko i paskudnie się przebarwiają

Bella Anna

Invicibelle Spirit ( popularnie nazywana różową Anabelką)

Hortensjada 19:51, 20 lip 2016

Do góry
goska napisał(a)
Czy Glicynia będzie tak pięknie rosła w stanowisku pół cienistym?

Trudno mi powiedzieć, łącznie mam 4 i wszystkie rosną raczej w słońcu, do półcienia bardzo się nadaje hortensja pnąca ewentualnie przywarka japońska ( też kwitną)

Anna i Ogród 19:51, 20 lip 2016

Do góry
Wersja 3 jedna hortka pod jarzębiną druga hortka i miskant obok jałowca i świerka Nidiformis

Wersja 4 ciaśniej hortka przy jałowcu i świerku

Z Pszenicznej ... 19:49, 20 lip 2016

Do góry

Typografia ogrodu 19:48, 20 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Witaj, pisałaś u Pszczółki o Artemis. Czy możesz swoje pokazać?

Urszulla napisał(a)
Witaj, pisałaś u Pszczółki o Artemis. Czy możesz swoje pokazać?
prosze bardzo.jedna sztuka dzis wyglada tak.przerwa miedzy kwitnieniami.ale zaznacze ze obcinam je po pierwszym kwitnieniu dosc mocno.nie tylko same kwiaty.

A tu w piczatkowej fazie kwitnienia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1770
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies