Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Bogusława 16:52, 06 lip 2016

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Stróż prawa i porządku

I to jaki zarozumiały
Ogród Bogusława 16:50, 06 lip 2016

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Stróż prawa i porządku

U mnie mają swoje gniazda na wysokich świerkach i brzozach
Kiedyś będzie tu ogród 16:49, 06 lip 2016

Do góry
Kiedyś pisałam o jesiennym dokarmianiu ptaków u mnie. tak na dzień dzisiejszy wygląda część jesiennej stołówki.

Ku mojej radości i zaskoczeniu zyskałam sprzymierzeńców w warzywniku- dziesiątki mazurków siedzi i wybiera gąsieniczki z kapustnych. Po raz pierwszy będę mieć chyba kapustę.

Szkoda, że moja "młodzież" to obecnie takie szkodniki...

ale słodkie....

Wiąz - Ulmus glabra 'Camperdownii' 16:46, 06 lip 2016

Do góry

Widać go tam w oddali - zdjęcie ubiegłorocze,posadzony był w 2013 roku. W tym roku znów ładnie urósł (oczywiście w bok i dół). Postaram się wkleić nowe zdjęcie.
W cieniu - zacieniona 16:43, 06 lip 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Robiłam dzisiaj pizzę,ciasto robię z jednym jajkiem,oliwą i mlekiem.Zrobiło się ciasta za dużo,więc upiekłam bułeczki z nadzieniem kurkowym.
Aż głud poczułam( w pracy jestem)jak na te bułki patrzę.Apetycznie wyglądają Bogusiu dostanę przepis?
Ogród tworzony z pasją 16:42, 06 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Dzisiaj jeszcze umieściliśmy tam takie duże głazy między kosodrzewinami i fajnie się z nimi komponują.

To taki górski klimat - kosodrzewina i skałki. Może nasadzenia pociągnąć pod ten motyw? Może coś płożącego tak aby głazy obrosło? Przyrosty kosodrzewin oczywiście skracasz wiosną?
Kiedyś będzie tu ogród 16:39, 06 lip 2016

Do góry

Papryka w gruncie sporo mniejsza od foilowej, ale owocuje

W folii koper szaleje

Melonom i arbuzom też sie podoba.

Mirkowy ogród (początki) 16:36, 06 lip 2016

Do góry
Przegapiłam moją 4 rocznicę z Ogrodowiskiem.Danusiu dziękuję że jesteś że nas wspierasz i służysz pomocą

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 16:35, 06 lip 2016

Do góry
aleksandra_g napisał(a)

Ślicznie ci kwitnie

prosze o nowe zdjecia
całuski dla Marychy
Z Pszenicznej ... 16:35, 06 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ewa tak go formuję, w tamtym roku przeprowadziłam radykalne cięcie - był nieco łysawy, ale teraz już przypomina kulkę

Ale masz pięknie perukowca wyprowadzonego. Cud-malina.
Tarasik też miodzio
Rododendronowy ogród II. 16:32, 06 lip 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Masz różne pysznogłówki,czy każda z nich ma inny zapach ?

W tej chwili mam trzy rodzaje tylko bo częsc jednak zimy nie przeżyła. Pachna i podobnie i różnie, głównie steżenie tego zapachu jest rózne.

Kiedyś będzie tu ogród 16:30, 06 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
moje lilie mialy byc jasno rozowe a sa jakies bardzo podobne do tej
Ach.... te zakupy cebulkowe.... Ale taka jest śliczna, choć zdjęcie trochę przekłamuje kolorek.

Toszka napisał(a)
Wiało - wiśni nam sporo pozrzucało i zbieraliśmy spod drzewa

Lało - w strugach deszczu rynnę musieliśmy montować, bo budowlańcy zdjęli, a eMowi siem o tym drobiazgu zapomniało

a teraz przyjemny chłodek i wreszcie jest czym oddychać

Najważniejsze, że u ciebie popadało

Lilii dość szybko ci przybędzie
Z tą pogodą w tym roku to masakra, albo wściekłe upały albo leje. A ja tyle koszenia mam, ale żyłkową nie daję rady jak gorąco. A zielsku sprzyja taka pogoda, rośnie jak szalone.

Mirka napisał(a)
Czytałam że Serbów dokupiłaś Moje zeszłoroczne maluchy w.tym roku dostały nawozu i ruszyły z kopyta One nie przesadzane szybko rosną jak już się przyjmą. Przyrosty mają i.czubki po 30 cm.urosły ale sie cieszę.

Mirko dokupiłam kilka większych serbów żeby na odcinku stawu max szybko odgrodzić się od drogi. Choć i tak lata miną. Tamte serby kupione wcześniej (te malutkie) pójdą od strony sąsiada. A i tak będę musiała dokupić. Mam nadzieję, że i moje w przyszłym roku ruszą.

LyraBea napisał(a)
Aniu, co u Ciebie? Czytałam o wcześniejszych szkodach, teraz cichutko u Ciebie. Też mam radiówkę i czasem mi idzie ten net jak krew z nosa.

Beatko kilka dni byłam odcięta od świata bo po burzy poszedł główny nadajnik. Ale i tak miałam przez dwa tygodnie gości i nie bardzo możliwość pisania na forum. Jednym oczkiem wpadałam czasami, czytałam min o twoich zmaganiach z trawnikiem i nieszczęsnej nawałnicy. A i nasadzenia cichutko podziwiałam.

Pszczelarnia napisał(a)
A właściwie dlaczego nie patrzeć na buraczki. Ja lubię buraczki nade wszystko....
Właściwie dlaczego nie, w końcu większość część ostatnich dni spędzam w warzywniku.... co za wariat taki wielki zrobił i teraz tyle pielenia...

Cząber- strażnik buraczków.

Jedno mnie zastanawia- wszyscy piszą, że dyniowate szaleją w tym roku a u mnie porażka.
W cieniu - zacieniona 16:29, 06 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bogusiu a czy przepis na bułeczki to gdzis jest? Swietnie wygladaja.Kurki tez super ale w moim lesie prawie ich nie ma.
Robiłam dzisiaj pizzę,ciasto robię z jednym jajkiem,oliwą i mlekiem.Zrobiło się ciasta za dużo,więc upiekłam bułeczki z nadzieniem kurkowym.
Nasz przydomowy ogródek 16:27, 06 lip 2016

Do góry
Sylwio jak miło że mnie odwiedziłaś. Patrząc na avatary to my z jednego miesiąca i z jednego roku ha ha ha. Tak, gdzie te czasy kiedy była nas garstka i pamiętam doskonale jakie miałaś celne i fachowe porady dla wszystkich którzy o coś pytali. Żywopłot z berberysu (Thunberga czerwony) tnę też w marcu i teraz na początku lipca. Też tak wypraktykowałem że to dobre terminy. Cięcie musowe bo by nas zarosły na amen. Odmiana "Maria" to też szybko rośnie. Dla mnie cięcie o tej porze to trochę szok, bo z czerwonego robi się zielony ( na kilka dni).

Był taki

A po cięciu

Większy dylemat mam z berberysami niskimi co niby mają w genach kulkowaty pokrój.
Ale nie do końca - zaczynają mi się robić małe zywopłociki. Czy mam ich przyciąć i zrobić oddzielne kulki czy tak zostawić. Doradź.

Tonący w bieli 16:27, 06 lip 2016

Do góry
Dzisiejsza dostawa

I hortki z patyczków od Bożenki zakwitły
Tonący w bieli 16:24, 06 lip 2016

Do góry
Papryczki

Warzywniak oszalał. Doszły zioła w donicach.

I najpiękniejsze z pomidorów które rosną na zewnątrz w donicy
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:22, 06 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Rabata pod jesionami?

Różanka piękna. Czy 'Heritage' wg Ciebie jest bardziej porcelanowa czy morelowa? Miałam ją ale mi zamarła na jakąś infekcję grzybową. I teraz się ponownie zastanawiam.

Pierwsze kwiaty były porcelanowe, te z dzisiejszych zdjęć wpadają własnie w morelę... (spadek temperatur?) ale bardzo lekko.
Szkoda, że jest taka wiotka. Chyba trzeba ją prowadzić przy obelisku.
Pierwszy kwiat

Dzisiaj
Tonący w bieli 16:22, 06 lip 2016

Do góry
Taki śmieszny wyrósł. Pozostałe już ok.

Potfffory

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:21, 06 lip 2016

Do góry
Proszę o poradę. Jedna z wiśni Prunus Umbraculifera zaczęła wytwarzać galaretowatą wydzielinę z miejsc po cięciu na pniu. Nie jest jej dużo, bo nie spływa ale martwi mnie, bo chyba nie świadczy o niczym dobrym. Gdzieś już na forum czytałam o podobnym przypadku jednak nie wiem czy jest na to jakaś rada. Wiem, że jakość zdjęć taka sobie ale może podpowiecie mi na co zwrócić uwagę, a wtedy ja scharakteryzuję stan mojej wiśni dokładniej, co być może pozwoli jednoznaczniej określić co jej dolega. Wyciek zauważyłąm w trzech miejscach.
Pszczelarnia 16:18, 06 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I rzut oka na warzywnik, zupełnie niechcący wyrwałam sobie kwitnący krzak pomidorów koktajlowych, taki busz. Znowu jest za ciasno.

Ciasno ale jak obficie, aż sie wylewa i wcale nie widac tej scieżki przeż środek nad która tak mozolnie pracowałas Ewo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies