Witam.
Mam małe pytanko. Mój Zebrinus po zimie wygląda tak:
Myślałam, że nie przeżył, ale odbił, tyle, że bardzo marnie. Czy jest szansa, że w następnym roku będzie lepiej, czy jeśli teraz tak wygląda, to dać sobie spokój i kupić następnego? Sadzony był w ubiegłą wiosnę, i w zeszłym sezonie wyglądał bardzo dobrze...
Young Lycidas od momentu zakupu ponad miesiąc temu ciągle kwitnie. Niestety zwiesza kwiaty. Są duże i bardzo ciężkie po deszczu. Piękny, intensywny kolor intensywnego różu lekko w amarant wpadający. Kwiaty trzyma u mnie krótko ok. 3-5 dni. Księżniczka Alexandra z jednym kwiatkiem. Więcej się nie zapowiada. Boscobel ciągle kwiaty cudne otwiera. Ale też deszcze robią swoje i się kładą.
Witam,
kupiłam kiedyś taką różyczkę bez nazwy. Kwitnie pięknie przez cały sezon, kwiaty ma bardzo trwałe, choć nie pachną. Chciałabym dokupić taką samą, ale nie mam pojęcia, jak się nazywa. Proszę o pomoc.
Kolor jest bardziej czerwony niż na zdjęciu. Ma około 50cm.
Będę wdzięczna za pomoc.
Chyba Chopin u mnie mimo wszystko wyląduje. Piękna róża. A dziś inne różyczki... I nie tylko.
Różanka pod oknem w kuchni kwitnie choć już mniejszą ilością kwiatów. Dwie róże NN bardzo długo trzymają kwiaty i nie śmiecą. Giardina trzymała kwiat ponad 10 dni. Fairy na razie mała. Lilia znów zakwitła. Zostawię ją jeszcze rok w tym miejscu bo ona dużo wyższa powinna być. Zobaczę za rok jak się zadomowi.