Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 00:28, 05 wrz 2016

Dorota123 napisał(a)

Co to jest przed zimowitami? Czyżby trzmielina przebarwiająca się na różowo? Połączenie świetne.

To krzewuszka Monet. Mam z nią problem jak skomponować i w końcu już jestem blisko,,
..

Ta krzewuszka jest bardzo niska, nawet bez cięcia. Szawłwia niska od Finki jest od niej wyższa.
Piotr_ 10:19, 05 wrz 2016

Mala_Mi napisał(a)
Zapomniałam pokazać jaka jeżówka mi się zrobiła... z jednej główki rośnie po 8 kwiatków.. ... nie wiem z jakiej mi się zrobił taki dziwolag.. ale podejrzewam, ze z Picollino. Albo jakiej inne.. bo kupuję ,wtykam gdzie dopadnie.. potem przesadzam i .. Ale takiej odmiany nie widziałam i nie kupowałam... a mam dwie takie ..

Nowa odmiana będzie??? Wysokosć jeżówki malutka.. jak Picolino... ok 30cm

Słabo widać, muszę zrobi c fotę na tle kartki.. z nowych kwatów też już wyrastają kolejne kwiaty.. taki jeż..

Ty to jak zawsze coś wymodzisz hehe takie coś powstało jak buka z Muminków hehe pozdrawiam i czekam na nazwę twojej nowej odm i mam nadzieje kiedyś na sadzonkę dziwoląga pozdrawiam
Borbetka 10:21, 05 wrz 2016

Pomysł na Perovskie za kamieniami miałaś świetny. Teraz "stoi"!
Nie doczytałam czy kupiłaś te jeżówkę Postman. Zapolowałam na nią w tym roku i czekam kiedy zacznie się sprzedaż kopanych roślin, mam plan na rabatę. Wielkiego cisa muszę zakupić, bo wywalam co nieco .
Jak tak patrzę na Twoje rabaty, to i tak podobają mi się te zwykłe jeżówki. Mają coś niesamowitego w sobie.
Pozdrawiam Aniu!
Mala_Mi 10:31, 05 wrz 2016

Piotr_ napisał(a)

Ty to jak zawsze coś wymodzisz hehe takie coś powstało jak buka z Muminków hehe pozdrawiam i czekam na nazwę twojej nowej odm i mam nadzieje kiedyś na sadzonkę dziwoląga pozdrawiam

Odmiana Buka ma 10 kwiatków nowych nad kwiatkiem jednym... tera da się policzyć, powiększyłam..

Mala_Mi 10:41, 05 wrz 2016

Borbetka napisał(a)
Pomysł na Perovskie za kamieniami miałaś świetny. Teraz "stoi"!
Nie doczytałam czy kupiłaś te jeżówkę Postman. Zapolowałam na nią w tym roku i czekam kiedy zacznie się sprzedaż kopanych roślin, mam plan na rabatę. Wielkiego cisa muszę zakupić, bo wywalam co nieco .
Jak tak patrzę na Twoje rabaty, to i tak podobają mi się te zwykłe jeżówki. Mają coś niesamowitego w sobie.
Pozdrawiam Aniu!

Monika... byłam u Ciebie a tam nic... ale zaległościami oczy pocieszyłam.

Postmana kupiłam, ale przekwitła tzn kolor wyblakł i czekam na jej urok za rok.. jak się sprawdzi to dokupię więcej.. nie wszytkie odmiany mnie lubią Te zwykłe jeżówki kocham najbardziej..za bezproblemowość, za to że wcześnie zaczynają kwitnąć i kwitną długo, a zimą sztywne koszyczki są ozdobą i stołówka dla ptaków.

Ciekawa jestem co tam znów wymyśliłaś sobie i gdzie

hanka_andrus 11:36, 05 wrz 2016

Mala_Mi napisał(a)

Odmiana Buka ma 10 kwiatków nowych nad kwiatkiem jednym... tera da się policzyć, powiększyłam..

Kolejna artystka z mutantką! A może ta odmiana tak ma mieć? Piękna jest, jedyna w swoim gatunku! Gratuluję.
kasja83 12:19, 05 wrz 2016

Mala_Mi napisał(a)

To krzewuszka Monet. Mam z nią problem jak skomponować i w końcu już jestem blisko,,
..

Ta krzewuszka jest bardzo niska, nawet bez cięcia. Szawłwia niska od Finki jest od niej wyższa.

O jaka ładna!Jak oceniasz jej chów?Kłopotliwa jest?
Gosiek33 13:16, 05 wrz 2016

Mala_Mi napisał(a)

to raczej nieznośne rodzeństwo Małej Mi
margaretka3 13:27, 05 wrz 2016

Mala_Mi napisał(a)
Zapomniałam pokazać jaka jeżówka mi się zrobiła... z jednej główki rośnie po 8 kwiatków.. ... nie wiem z jakiej mi się zrobił taki dziwolag.. ale podejrzewam, ze z Picollino. Albo jakiej inne.. bo kupuję ,wtykam gdzie dopadnie.. potem przesadzam i .. Ale takiej odmiany nie widziałam i nie kupowałam... a mam dwie takie ..

Nowa odmiana będzie??? Wysokosć jeżówki malutka.. jak Picolino... ok 30cm

Słabo widać, muszę zrobi c fotę na tle kartki.. z nowych kwatów też już wyrastają kolejne kwiaty.. taki jeż..

Aniu, a nie dopadł jeżówki wirus?
Ja miałam tak z kuklikiem. Mazan mi napisał, że jeśli płatki kwiatów zielenieją, to jest to oznaka, że roślina jest zawirusowana. I u mojego kuklika z kwiatka wyrastały kolejne kwiaty do góry.
Zobacz tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1200-kuklik-szkarlatny-geum-coccineum?page=2
gobasia 13:41, 05 wrz 2016

wirus nie wirus ....ale dziwoląg jest

Mała_ Mi,a moze byś założyła wątek -dziwolągów ogrodowych-

to ja też dorzucę swojego dziwoląga-lilię ,i Gosia też ma dziwoląga - kuklika...to już jest nas trzy
na pewno jeszcze znajdzie się więcej widziałam dziwoląga- ostróżkę ,chyba u Kasi