O żesz no 9 lipca, ale coś mi się pokręciło bo przeglądając wątek zobaczyłam, że już dawno niektórzy życzyli wiec też się dołączyłam za to masz jeszcze kwiatucha i będę jedną z pierwszych rozpoczynających maraton życzeń
No Sebek dotarł, nie wiem czy wiesz, ale Sebek to rzecznik Danusi i wszystko wie, jest THE BEST no i ma już wakacje .......a ostatnio był w Anglii z Danusią, to ma tez zapewnepełna głowę nowych pomysłów
tak tu jest cień a te okna to pomieszczenie gospodarcze i kotłownia
a siatka jest tymczasowo do czasu jak przęsła w ogrodzeniu będą
to po to teraz żebym za dzieciakami nie musiała latać dookoła brzdące mają 5 i 2 lata wieć wszystko ich interesuje to tak dla bezpieczeństwa
a wgram jeszcze zdjęcia
tu przed tarasem też chcę coś posadzić
A jakbyś dała takie coś?
Czyli rabata podwyższona, a w niej drzewo posadzone krzewami - tutaj widzę cyprisiki filifera aurea nana, irgi - są też hosty i żurawki
Więcej zdjęć z tego założenia Danusi tutaj
a tamta rabatka pod domem - i to co wysłała Ewa z realizacji ogrodu z lustrem - no mus to zrobić! Tylko zamiast kuli na pniu może być stożek - i już masz choinkę na święta
Kule z bukszpanu mogą zostać. Danicy sam nie wiem czy sadź - po zimie zostają z nich spłaszczone donuty
Jaki wymiar ma ta rabata? Bo w sumie jakbyś dała zamiast tego stożka jakieś szczepione drzewo to można by było go podsadzić różanecznikami i byłyby tylko 3 gatunki - skromnie i przez cały rok efektownie.
luuuuub możesz zrobić coś takiego, jak w ogrodzie przy rezydencji z realizacji Danusi jak na pierwszym zdjęciu, tylko, że tam jest koło, a u Ciebie połówka Ale taki buk (rohan obelisk) podsadzony kulami wyglądałby na prawdę super
Glicynia ? W naszym klimacie to kiepsko z nią, bo często wymarza - no i ona najpiękniej wygląda na pergolach. Ja bym posadził tego tulipanowca co radzi Danusia