Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 07 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
tak to rabata w pełnym słońcu, obstawiam, że to jest sekret jej wybarwiania. Widzę, że w tym roku mocno poszybowała w górę, aż się boje jak legnie po deszczu....

Też tak sobie myślałam, że jednak równomierne wybarwienie to zasługa słońca ... dlatego kupiłam Limelight ... do półcienia
Dzięki
Ogródek Iwony 22:40, 07 lip 2015

Do góry
śliwa pięknie kwitnie i pachnie, ale te kwitnienie to maks tydzień. 3 Klony mam 4 lata ani razu nie miał zarazy żadnej, raz tylko jakieś gąsienniczki go przyatakowały
Bierz to co Ci bardziej w duszy gra, co dostępne i co atrakcyjne cenowo

edit
chciałam tylko jeszcze pochwalić zdjęcia, widać że już obeznałaś się z aparatem
Ogródek Iwony 22:34, 07 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dobrze mieć taką świadomość. Dzięki Ana za radę. Widziałam śliczne śliwo-wiśnie, ale cena powalała
Będę myśleć o tym później: albo śliwowiśnie, albo klony
ja za swojego maleńkiego patyczka 3 lata temu zapłaciłam chyba 17zł
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 07 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
póki co zaczęłam zdzierać kawałek trawnikczka pod swoją rabatkę. Młody aż takim zapalonym ogrodnikiem na razie nie jest. Czyli zrobi jak musi

Mam tak samo Tylko w tematach kulinarnych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 07 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czy synek już rozgląda się za roślinkami w Centrum O. ?? Mam nadzieję, że wydzielisz mu kawałeczek rabatki Pochwały za przypilnowanie ogrodu na medal
póki co zaczęłam zdzierać kawałek trawnikczka pod swoją rabatkę. Młody aż takim zapalonym ogrodnikiem na razie nie jest. Czyli zrobi jak musi
Ogródek Iwony 19:34, 07 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nawet gdybyś posadziła je jednocześnie, nigdy nie masz pewności że będą rosły równo. Mam dwa klony,sadzone w tym samym czasie i niby rosną podobnie ale jednak się różnią..

Dobrze mieć taką świadomość. Dzięki Ana za radę. Widziałam śliczne śliwo-wiśnie, ale cena powalała
Będę myśleć o tym później: albo śliwowiśnie, albo klony
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:26, 07 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Olympic Palace ( hodowca: Poulsen)

Buziak!!!

wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć to jedyna róża której nie potrafię zapamiętać....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:17, 07 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
jak powiem, ze zawsze zapominam jej nazwę, uwierzysz???? Mogę się założyć ze Zielona Marta pamięta i podpowie...

Olympic Palace ( hodowca: Poulsen)

Buziak!!!

Ogród zmyślony 17:45, 07 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

zdradzę Ci również w tajemnicy że mam srebrne kulki... bo był etap że szukałam ich w 'obłędzie' i wiesz gdzie są? W PIWNICY!...

o tak i niech tam zostaną. ja ich szczerze nie.....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:37, 07 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
rosną, rosną i chyba tak ma być

O tak....dobrze im u Ciebie....to widać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:39, 07 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)

Waldek to konkretnie ile lać tej wody??

Sorry Ana,że pytanie pada w Twoim wątku.Ale też tak jak Cleo chciałabym się dowiedzieć jak to sprawdzić? wiercić palcem dziurę w ziemi Waldku?
spokojnie
ja myślę że to trudne pytanie i chyba intuicyjnie trzeba działać... ziemia ziemi nie równa... bo przecież u mnie na mojej V czy VI klasie przy takich samych temperaturach trzeba więcej wody niż na glinie u Marzeny czy Małej Mi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:21, 07 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, komosy kupowałaś w szkółce, czy wysylkowo? Ilość niesamowita.
W szkółce pewnie wykupione
wydaje mi się że pisałam Ci ze u Marty Finki. tam jest 10 krzaczków chyba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:20, 07 lip 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

A ja jestem zachwycona tym połączeniem. Długo się przypatrywałam tym ciemnym kropeczkom. To kosmosy?
tak to kosmos czekoladowy, według mnie na zdjęciach i o jeszcze w cieniu nie wyląda nazbyt korzystnie, ale gdy tylko słoneczko go muśnie jest piękny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:18, 07 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ana czy Twoja vanille jest w słońcu tutaj? czy jednak w półcieniu?
Czy od nasłonecznienia zależy jej wybarwienie?
tak to rabata w pełnym słońcu, obstawiam, że to jest sekret jej wybarwiania. Widzę, że w tym roku mocno poszybowała w górę, aż się boje jak legnie po deszczu....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:16, 07 lip 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Jaka to róża w Twoim pięknym ogrodzie?
jak powiem, ze zawsze zapominam jej nazwę, uwierzysz???? Mogę się założyć ze Zielona Marta pamięta i podpowie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:15, 07 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten ogród ma wspaniałych rodzinnych ogrodników!

A kosmosy w c. elata - to jest to!

Ana, nie przypala Ci tych pomarańczowych żurawek? Czy masz tam nawadnianie? Moje ciężko znoszą słońce, choć są jednak ocienione. Może to kwestia podłoża? Jak tam masz glebę?

Chłonę każdy widok.

ogromny komplement

czasami przypala jak jest takie intensywne słońce przez długi czas, nawadnianie jest wszędzie. Ziemia u mnie kiepska z tendencja do kwaśnej, chociaż staram sie jak moge by ją wzbogacić nie tylko chemią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:13, 07 lip 2015

Do góry
olaw napisał(a)
Bujnie i soczyście i jeszcze tak gęściutko jak chciałabym i u siebie osiągnąć
Wzoruje się i zawsze szukam nowych inspiracji u Ciebie

też lubię jak jest gęsto wtedy tak chwasty nie rosną...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:11, 07 lip 2015

Do góry
justajusta napisał(a)

Anetko jak wysoko szczepiony jest Twój mariken?

jeśli się nie mylę to coś ok 130
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 07 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Podlewając ogród wcale nie nawadniamy odpowiednio roślin.
W czasie gdy woda przesącza się przez glebę przechodząc do jej niższych warstw rośliny poprzez swój system korzeniowy są w stanie pobrać ją tylko w 15%.
Jest to stanowczo za mało do prawidłowego uwodnienia tkanek roślin w celu zapewnienia im ciągłości procesów metabolicznych. Źródłem które zasila nasze rośliny jest ciecz wraz z solami mineralnymi zawarta w przestrzeni pomiędzy organicznymi i mineralnymi cząstkami stałymi gleby. Spadek jej wilgotności w górnych warstwach przyczynia się do przemieszczania wody do roztworu glebowego z warstw położonych niżej.
Można powiedzieć, że woda która jest pobierana przez nasze rośliny zasysana jest z dołu do góry i migruje niczym w suchej gąbce położonej na jej tafli. Prawidłowe utrzymanie i retencja wody w glebie uzależniona jest od jej gruzełkowatej struktury, a nie od czasu wylewania jej na rabatę bądź trawnik.

oooooo widzicie specjalista się wypowiedział Waldek dawno u mnie się nie pokazywał, a jak przyszedł to z konkretną wiedzą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:09, 07 lip 2015

Do góry
Edit napisał(a)
Jest pięknie widzę, że roślinki sporo urosły, porównując z rokiem ubiegłym...śliczny masz ogród Anetko...
rosną, rosną i chyba tak ma być
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies