Ceramika do przydomowych swiatyniek-domków dla duchów ziemi.Zwykle swiatynki sa w ogrodach przy domu. Im większy dom, tym bardziej rozbudowany domek dla duchów,żeby nie czuły się gorsze Codziennie składa się w nim ofiarę -kadzidełka,wianuszki z jaśminu, jedzenie, soki, nawet kawa w filizance nie jest rzadkoscia. Raj dla szczurów
Proszę o pomoc. Co mogę posadzić na miejscach iglaków oznaczonych na foto na obwódce, tak by było jednolicie i miało wygląd. Iglaków już nie ma w tym miejscu, gdyż wyglądały nijak, każdy innego pokroju i wielkości
Miejsce jest dość ograniczone z uwagi na wbetonowane obrzeże przy kostce brukowej. Myślałem o czymś z niewielkim systemem korzeniowym. Jaki kolor wybrać i w jakich odległościach dać nasadzenia. Czy ewentualnie można będzie dodać oświetlenie w postaci słupków? Z prawej strony w dolnym rogu jest niewidoczna furtka, natomiast z lewej strony za chodnikiem stoi dom tzw. słupek
Silver sceptre od Ewy na nowo tworzonej rabacie.
Do towarzystwa lawenda, jeżówki białe i miscant gracilimus (?), który kwitnie
Będzie żwirek, ale dopiero, jak skończę ciurkadełko
Różyczka z Biedronki, którą dostałam od dziecka w zeszłym roku na Dzień Matki. Wszystkim ją pokazuję, bo jest niesamowita. Zdrowa, obsypana kwiatami, kompaktowa
I róża, którą dostałam w środku gorącego lata, z gołym korzeniem.
Przycięłam ją, wypuściła nowe gałązki, nawet ma pnącego bata
Reszcie macham zbiorowo, dziękuję za komentarze. pozdrawiam wszystkich
Jeszcze kilka fotek z ogródka
10 - dniowa trawka
Tą lawendę muszę przyciąć, tylko kiepsko wejść tam po młodej trawce na rabaty
Rozplenica Moundry z wiosennego siewu - nie kwitnie,ale ładna jest