Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 20:48, 08 lip 2016

Do góry
Jolanka, u nas jest małe grono. Mamy w roku kilka imprez integracyjnych, więc fajnie się dogadujemy Potem w wakacje już odpoczywamy od pracy i siebie. Zupełnie świadomie

Ewuniu, mam obawę, że jak już przyjedziecie, to ogród nie do końca się pokaże tak, jak na fotkach. Na zdjęciach można pokazać to, co się chce. Są jeszcze miejsca, które są niedokończone, najgorzej wjazd wygląda...
Ale jak pomyślę, ze cały ogród zrobiłam w dwa lata, to w trzecim roku mam nadzieję dokończyć resztę. Jeśli się nie uda, to małymi kroczkami powoli też się da
Cieszy już to, co jest :
Ten zakątek powstał w tym roku

Ewuniu, polecam się

Mirelko, fajnie, ze zaglądasz U ciebie zachwyciły mnie floksy. Jej, jaki mają kolor. U ciebie tak samo kolorowo, jak u mnie

Trawa u mnie szybko teraz rośnie. Trzeba kosić co trzy dni
Nawiozłam tydzień temu przed deszczami
Jutro znowu koszenie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:48, 08 lip 2016

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 20:46, 08 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dla Kasika tawułyŚwieżo cięte golden carpet w towarzystwie berberysów którym czerwone wycięłam i wyglądają dziwnie

Tu inne ciut wyższe goldflame

Listki z bliska.

Ja swoje tuwały przycięłam ,bo przekwitły,ale wyglądają okropnie ,same patyki sterczą.
Ogród do odświeżenia 20:45, 08 lip 2016

Do góry
I te lilie które miały być różowe....trzecia już opadła

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:43, 08 lip 2016

Do góry
Też mam czochy na "pięciolinii"

Ogród do odświeżenia 20:43, 08 lip 2016

Do góry
I moje hortki ...po kolei od rodków do tarasu

aż jeden kwiat...po czterech latach w końcu!!!!...nie złamałam, pies nie złamał i niechcący nie wykopałam...w końcu!

przy ciurkadle

i Vanilla Fraise, i najbliższa, przy tarasie prawie
Ogród z rzeźbą 20:42, 08 lip 2016

Do góry
Jutro jadę znowu się utyrać, więc dzisiaj duuużo hostowej na weekend Wam zostawiam.

Bukiet kwiatów hosty Blue Bell:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:41, 08 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)

Marzy mi się taki widoczek w moim ogrodzie...
Pięknie u Ciebie

Zoja, to marzenie z pewnością spełnisz

Ogród do odświeżenia 20:35, 08 lip 2016

Do góry
Żółta NN i Candlelight po kilku kwiatkach czas na następne pąki (ciut wiotka, mam nadzieję , że to tak naz razie)

I towarzystwo dla żółtych...na razie skromne, czekam na rozrośnięcie i nowe egzemplarze

Ogródek warzywny na balkonie 20:35, 08 lip 2016

Do góry

carex elata aurea -nowy nabytek

Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:33, 08 lip 2016

Do góry
Mam posadzone przez dewelopera na terenie ogródka 3 graby.. 2 ładnie się zagescily a jeden jakiś taki się wydaje watly, liscie bardziej "jakby szeleszczace przy dotyku", bo chyba przesuszone. Teoretycznie mają te same warunki, ale może to jakies chorobsko?

Dla porownania drzewko rosnące ok 3m obok, kolor tez bardziej intensywny

Pszczelarnia 20:30, 08 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bieżący widok:

Piękny ten bieżący widok, na tym zdjeciu róza wydaje sie dużo wieksza niz na poprzednich. Śliczna jest.
Mirkowy ogród (początki) 20:27, 08 lip 2016

Do góry
Aniu fajnie Cię widzieć ☺Różowa liatra wysiewałam nasionka k witła następnego roku. Z roku na rok kępa się powiększa .Biała liatra kupiłam karpy w B.i kwitła tego sameo roku.Liatra nie lubi wody jak ma mokro to wygniwają cebulki.Moja własciwie ma wody tyle co z nieba i rośnie na piaszczystej ziemi bo u mnie byle jak ziemia jak widać dobrze jej u mnie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:26, 08 lip 2016

Do góry
Ania bardzo możliwe ze on ci to kupowałem w Bydgoszczy dwa wąskie spiralne
super chudzielec Zmatlik i drugi ciut szerszy (ten na foto) a w ofercie Uzdowski ma właśnie obydwa
za Joppi rośnie Inversa

tak wyglądał jak kupiłem go w 2011.............................................................................2016 po prawej
suche badyle i pare igiełek na czubku
Ogród do odświeżenia 20:26, 08 lip 2016

Do góry
Róża Mariatheresia od momentu jak zakwitła cały czas mnie zachwyca...jak na młódkę pięknie i długo kwitnie...ciut wiotkie pędy ma, ale obok bukszpan chyba się nie gniewa

i w towarzystwie jeżówek
Ogród do odświeżenia 20:24, 08 lip 2016

Do góry
Zakwitł mi powojnik (jakiś NN z marketu) przy New Dawn, na razie jednym kwiatem, ale już go lubię

obok znowu Louise Odier zaczyna ponownie kwitnąć...coś ją żre

Z południa Polski - ogród Marzeny 20:22, 08 lip 2016

Do góry
Oto dowód, że coś jednak się dzieje:
Sosna - Pinus 20:18, 08 lip 2016

Do góry

Witam serdecznie!Mam problem z moimi sosenkami, moze ktos podpowie co robic...posadzone w ubieglym roku w sierpniu, wydawalo ze sie przyjęły.Nagle w kwietniu zaczely w 2 drzewkach zolknac igly, nie martwilo nas to, poniewaz przeczytalismy,ze to proces oczyszczania.z czasem zzolklo wszystkie 5 drzewek, nic nowego nie rosnie a suche igly odpadaja. Korzenie sa w porzadku, jedna wykopalismy zeby sprawdzic.Podlewanie tylko wieczorem i tylko dol. Zastosowalismy rozne nawozy a z drzewmi coraz gorzej.w tej chwili sa cale suche, bez igiel i nic nowego nie rosnie..co jeszcze mozna zrobic?

Ogród do odświeżenia 20:18, 08 lip 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Myślę, że gdziesik znajdziesz inspirację na towarzystwo różane.. a tradycyjna lawenda nie ??? u mnie w donicy tak jakoś wyszło i siedzę non stop i podziwiam
ale z tymi kolorami to masz rację , nieraz jest jakaś jazda dlatego wolę kupować z kwiatami rozwiniętymi..i dlatego nie kupiłam jeżówek jak było spotkanie w Pisarzowicach ..kwiatów nie było , to ja nie kupiła..teraz wszyscy maja jeżówki a jo ni mom
Ps..czasem trza się polenić ... nawet " łoookrutnie "
Ogród niech se powoła..najwyżej chrypki dostanie

Buziole

Elu lawenda u mnie w towarzystwie róż jest...przy zółtych rośnie i tam jest ok....mam też róże Alba Rose białą i ponieważ to okrywowa to leży na lawendzie i lawendy tam nie widać....róża jesienią idzie do eksmisji, lawenda też...rabata do przemiany, bo mam niekontrolowany bałagan

Róża z bliska śliczna, ale z daleka już nie

tutaj kilka tygodni temu jak się przyjrzeć to widać nawet lawendę

Anna i Ogród 20:14, 08 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zakupiłam 3 szt

no piekne ! szczegolnie goethe

w lokalnej szkolce czy wysylkowo ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies