Powrócę do tematu przytarasowego. Udało mi się po pertaktacjach trawnikowych szerokość zwiększyć z 80cm do 120 , teraz poproszę poddanie pomysłów. Wymiar 660cm x 120cm, posiadam do wsadzenia tam 7 hortensji, ale co jeszcze? wiem wiem jest wiele możliwości tylko jeden wielki problem, wszystkie mi się podobają. Nakierujcie moje pomysły, podobają mi się na maksa miskanty, ale będą chyba zbyt duże, może coś na przód. Będą jeszcze przy tarasie barierki więc wysokość w sumie 1,8 gdzieś od ziemi
A jakbys przy ścianie zrobiła żywopłot buksowy, albo kostki buksowe w niewielkich odstępach (tylko wtedy dużo więcej cięcia) do wysokości okien, a przed buksami dać np. Carex ice dance albo liriope albo właśnie runianke?
Wybacz ale nie potrafię rysować w profesjonalnych programach dlatego narysowałam w paint w dodatku na innym zdjęciu mi się nakleilo
Oprócz tej,którą wczoraj kupiłam mam tylko jedną różę na pniu. Kupiłam ją w zeszłym roku, na zimę nie zabezpieczałam, ale zima w tym roku była nietypowa. Tak więc nie mam w tym temacie doświadczenia. Generalnie, nic nie zabezpieczam na zimę - u mnie jest szkoła przetrwania
Co do cięcia - tą różę na pniu, cięłam na średnicę ok 20 cm. Teraz jest bardzo ładna - dosyć gęsta, zaczyna trzecie kwitnienie. Szczerze powiem, że nie wiem, czy zależy to od odmiany, czy od cięcia.
Spróbuj w przyszłym roku obciąć je tak samo a wtedy się przekonasz.
Pozdrawiam