Teraz ja siedzę i myślę. Jeśli miałabym sadzić kaliny, to symetrycznie byłoby jak po dwie rosły by w kącie "L-ki", środkowa bez kaliny. Dobrze, jak myślisz? Koszt hortensji mnie przeraża, to będzie razem myślę z 25 metrów

Jedną magnolie już mam, dostałam w prezencie i męczy się na razie w donicy "Rustica Rubra", kolor ma mieć jak na zdjęciu.
Czy takie duże drzewo, często wielopniowe zmieści mi się na rabacie szerokości 2.45 mb? Dobierać do niej 2 takie same czy jednak nie? Przyznam, że jej kwiaty robią na mnie wrażenie na zdjęciach.
I kwestia techniczna. Jeśli chciałabym zakładać na jesień żywopłot grabowy na całej długości tej eLki, to muszę pozbyć się najpierw z rabaty wjazdowej: kalin, dereni i irgi. Czy dołować je w jakimś przechowalniku i przesadzać potem w miejsca docelowe, czy lepiej poczekać z żywopłotem na wiosnę? Nie udźwignę przy takiej pogodzie przygotowania rabat pod wszystkie bylinówki, myślałam o przygotowaniu wjazdowej i dawnej "kalinowej" + finansowo jestem przygotowana tylko na hortensje na wjazdowej i żywopłot.