Wspominając wyprawę do Rosarium, przyznam się, że jechałam nie tylko zobaczyć pola różane, ale przede wszystkim, po raz pierwszy spotkać się z przemiłymi osobami z tego forum Asią, Kamilą i Martą , było bardzo miło, co można zobaczyć w wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/7061-spotkanie-rozany-weekend-w-rosarium?page=10 , oczywiście chciałam kupić różę, konkretnie Louis Odier, udało się, mam ją
kupiłam też na prezent Red Leonardo da Vinci
oraz polskiej hodowli różę Chopin, tę zostawię dla siebie
Dzięki! Ma dwa nowe kwiatuszki ale widać że upały dały jej się we znaki,gdybym wcześniej zauważyła to bym jej więcej wody dolała ale już nadrabiam.
U mnie różnie mam dwa które podsychają strasznie choć wodę leje, pewnie podkopane
Dzięki!
Dzięki! Polecam jak najbardziej odmianę Domino, szczególnie dla początkujących bo jest nieco mniejsza i łatwiej ją okiełznać. Obecnie właśnie kończy kwitnienie i zaraz ją będę cięła.
Pięknie kwitnie, cieszę się! U mnie w tym roku ukorzenianie patyków perovskiej poszło fatalnie . może w przyszłym roku będzie lepiej.
Pamiętaj że ta perovskia będzie wysoka .
Dzięki!
No to jeszcze dorzucę kilka fotek na tą setkę, bo kolejne świętowanie dopiero przy 1000
Werbena Patagońska.
Wielosił nadal ma pojedyńcze kwiatuszki - niezwykła roślina.
Rutewka Delavaya