Ogrodowy song
22:23, 25 lip 2016
Aż musiałam wrócić do zdjęć. Pierwsze co przychodzi do głowy to to, że trudno będzie to zmieścić. Tuja min. 70 - 80cm szmaragd cięty. Do tego miskant min. 60 cm na dole, nawet na mijankę to zajmie 120-140 cm.miskant z zawilcami gdzieś widziałam u dziewczyn ale nie wiem czy o tym samym myślimy. Rozumiem, że tam cień jest. Jeszcze coś tam pnącego jest. Jałowiec hmm... Cięłam moje wysokie niby blue arrow i do dziś mam ślady na rękach. Cięłam nożyczkami. Mam jeden niby formowany 4 letni i toto brzydkie się z czasem robi. Raczej wyrzucę.
Jeżeli chcesz to wszystko na raz to może z tyłu 1 tuja cięta np. w stożek (Olga ostatnio swoje pokazała) i po bokach 2 miskanty. Bukszpany inaczej, nie tak pod linijkę, chyba bardziej w trójkąt ale nie równoboczny. W różach dałabym taką cienką trawkę - stipę z jasnymi piórkami? Jak fairy za buksami to musiałyby być ciągle w małe kulki cięte. Fairy zbyt duże nie rosną. Może pomiędzy buksami tak lekko z tyłu? Przed buksami coś jasnego żółtego, białego np te niskie jeżówki białe. Trzmielina na kiju mi tu średnio pasuje. Jałowce też. Aby to wszystko weszło ta rabata musiałaby mieć z 2 x 1,9 do 2,2 metra w najszerszym miejscu.