witam wszystkich gości.Własnie dziś wróciliśmy ze szpitala.tak że postaram się na bieżąco. Sebek wierz mi że są naprawdę z betonu.jak będę miała dłuższą chwilę pokażę ich produkcję ty niewierny Tomaszu. HaniuJa takiego łabądka widziałam gdzieś koło Opola Lubelskiego i też chciałam mieć takiego. Danusiu tak to zrębki kolorowe.
Przepraszam za dwa ostatnie zdjęcia ale już nie mam siły do Fotosika.
zostawiam kilka fotek jutro będą świeże
Skoro są szczepione to ich nie tnij za mocno bo możesz przedobrzyć i uciąć akurat za miejscem
szczepienia i zostanie sama "dzika" podkładka. Tak czy inaczej jak mówi Sebek można je skrócić
aby się zagęściły. Myślę że górny wierzchołek każdej z nich możesz "uszczknąć", weź sekator i
obetnij najwyższy górny przyrost o jakieś 3-4 cm. Powinno być ok
Wszystkiego naaaaaajlepszego!!! A ktore urodziny, 18-te???
No ja nie mogę , myślalam, że Ania ASC i Irenka miłek pędzą ale Ty pobijesz chyba rekord ogrodowiska w ilości stron. Sebek czuj sie zagrożony Ruch u Ciebie jak na autostradzie..... Francuskiej ....
Pozdrawiam i świętuj z M urodzinki. Spędź ten czas z rodzinką a do nas na pewno wrócisz
...bardzo podoba mi się ta rabata......
przypomnij mi Sylwia, czy to z projektu czy Twoja inwencja....nie pamiętam
Tej rabaty w projekcie nie ma, Sylwia sama ją wymyśliła - no i wyszło przecudnie!
bardzo dzięki tak jak wcześniej napisałam , chciałam mieć coś takiego Danusiowego u siebie ... Jak patrzę na ten zakątek to maluje mi się ogrodowisko ....i wszyscy Wy buziolki
...masz rację, jednoznaczne skojarzenie....., ale piękne skojarzenie...
cudnie to zaaranżowałaś...
Marzenko jest cudnie a bukszpany przed domem powalają na kolana :0. wygooglałam buka tricolor i faktycznie cudny, nie widzialam takiego nigdzie w sprzedaży...
Ania wczoraj poczesałam znów moje największe kule, bo jak się dowiedzialm że Sylwia i Sebek może dojadą to musiałam je podfryzować
O matko co ja się dowiaduje jest nadzieja , że dojadą ??? Superrrrrrr
Na pewno nie stosuj ich razem. Odstępy w opryskach zachowaj tygodniowe, czyli raz to raz to, a florovitem możesz podlać w środę gdybyś pryskała w sobotę
Sebku, ale czy ten TopsinM500 to to samo, co polecany przez Danusię Topsin M70?... Danusia pisała, żeby podlać i opryskać Topsinem: https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-co-neka-bukszpany-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=15
A co z tym Mospilanem?..... Też podlać i opryskać?
Bo pamiętam gdzieś czytałam, że jednym się podlewa, a drugim opryskuje.
A jeszcze jedno - muszę podciąć swoje "rozczochrańce" . Sadziłam je dopiero jakieś 2-3 tygodnie temu, ale podobno w czerwcu trzeba przycinać. To mogę od razu po przycinaniu podciąć? Czy nie podcinać w ogóle?....
Na pewno nie stosuj ich razem. Odstępy w opryskach zachowaj tygodniowe, czyli raz to raz to, a florovitem możesz podlać w środę gdybyś pryskała w sobotę
ja chyba zrezygnuję z ogrodowiska, to jest szok czytam już godzinę i gdzie tam końca nie ma
u mnie wczoraj była burza i wywaliło mi interenet a miałam w planie wklejanie zdjęć co ich narobiłam
ale co tu pokazywać róże każdy ma i wszyskie sa piękne i wyjątkowe - mnie najbardziej cieszą te które są u mnie pierwszy raz i tak się czeka jak to będzie ....jak zakwitną tez tak macie?
Lenko apagant mój juz galopuje więc niebawem będziemy liczyć ile w tym roku będzie miał kwiatków,