Misiek, to nie kwestia długości węża, ale kwestia zasięgu strumienia, jak pisałam. Dłuższy wąż nic nie da, z resztą mój jest wystarczająco długi, 30 m spokojnie daje radę. Skoro nie ma innej opcji będę chodzić najdelikatniej, jak się da.
A tak to wygląda dzisiaj. Widok z góry na tylną część ogrodu:
I z bliska:
Tu już widać, że deszcz spłukał mi ziemię z części nasion. Po sianiu były delikatnie przysypane, ale widocznie za mało. Mam nadzieję, że nic im nie będzie. Poza tym musiałam porozwieszać na ogrodzeniu 'odstraszacze' przeciw wróblom w postaci worków, bo już wczoraj znalazły tę fajną stołówkę i biesiadowały w najlepsze.
Dla odwiedzających kilka kwiatków wczoraj po południu u mnie była burza, nie przestawało padać, a około 23.00 4 razy tak mocno walnęło gdzieś blisko, że aż się wystraszyłam
Sweet Violet ?
Charlotte
Papageno
Petticoat
jolanka - Chodzi Ci o połączenia róż z bylinami?
Mam dużo niebieskiego,kocimietki i szałwii,muszę pogrzebać w czerwcowych zdjęciach,
Teraz na tapecie tojad
Madzenka - a ja właśnie obawiam się tego zimowania róż w donicach,ale muszę załadować do donicy Chantala Thomasa,bo się rozkłada okropnie,tylko do wysokiej donicy się nadaje.
Chowasz donice na zimę do domu?
Moja kupiona jako Triumphator . Myślałam że wszystkie mają te cebulki przybyszowe. Kwiat duży i bardzo intensywnie pachnący ale moja niższa tak 1,4m ma, może to faktycznie ten Big Brother tylko on na niektórych zdjęciach ma płatki takie pofalowane a moja tak nie ma.
Betako, bo to pora, gdzie jest najwięcej kwitnień, kolorów w ogrodzie.
A ja tak lubię.I przez ostanie 3 lata tak, pracowałam , kupowałam rożne, sadziłam roślinki takie,żeby stal bylo co kwitnącego.Tak bardzo lubię po prostu.A każdy tworzy taki swój ogrodowy azyl jaki najbardziej kocha, prawda ???
Jeżówki sa piękne, oczarowały mnie 3 lata temu.I tak co roku jakąś dokupię.
A liliii... kocham od zawsze, jeszcze w moim rodzinnym ogrodzie tez byly. I ja już nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.I też je ciągle dokupuję.a te mało miejsca zajmują.I wszędzie i do wszystkiego je można dosadzić