ale slodka...
my mamy kotka od 4 dni ale niestety dzikus taki że jeszcze ani razy jej nie dotknelismy bo siedzi w dziurze i wychodzi tylko nocą na papu.
Nazwałam ją Dzidka - dzika Dzidka
Ta grupa hortensji jest znacznie trudniejsza do identyfikacji. Pierwsza myśl Tardiva (kwiatostan długi, stosunkowo wąski, ostro zakończony, wyraźnie ciemnozielone liście ( pomińmy milczeniem obecność srebrzystego nalotu- ja już zaczęłam u swoich widzieć go chyba oczyma wyobraźni ). Rozumiem, że fotka aktualna więc zrobiłam obchód swoich licząc na to samo stadium rozwoju i pasują tylko dwie- oczywiście Tradiva ale bardzo podobna, choć kwiatostan ciut krótszy Pee Wee. Zobaczymy jak będzie się przebarwiać i znowu porównamy
Tardiva na dzień dzisiejszy ( moje krzaki większe ale są już kilkuletnie)
Pee Wee
Bardzo dużo hortensji ażurowych właśnie tak wygląda na początku, dopiero później zaczynają się większe różnice
Dziewczyny tragedia uciekły mi z komputera wszystkie zdjęcia z sezonu 2015-2016
w zeszłym tygodniu zrobiłam z powrotu z wakacji tylko te zostały i te na aparacie z czerwca
kilka fotek aktualnych zatem
hortki vanila freise pięknie się w tym roku przebarwiły
matuly ale wieka.ona tu jest w doniczce czy już posadzona bo nie dowidze.a jesteś pewna że to hameln? ,ma dość ciemny kwiatostan i taki trochę szeroki lisc
Na zdj.1 tam gdzie wystające patyki przydałoby się coś na pniu w ilości 3szt ale co?trzmielina,sosna,tuja żółto zabarwiona?
Zdj.2-czy posadzić coś przy linii trawnika a może dosadzić małe kulki bukszpanu,czy nie za duzo tego na tak wąskiej rabacie
Zdj.3-od strony warzywnej rosną ostróżki i lawenda,tam jest tez przechowalnik różnych roślin,korę z obornikiem zamówiłam i myślę że ta rabata nie wyszła tak żle
Zdj.4-no i nieszczęsny kominek powrócił..jak go obsadzić? rabata okrągła?nie mam pojęcia
Anulka, tyle miłości naraz ? Zgłupięję z radości Ale dziękuję Ci za przemiłe słowa
Nie widzę nic szczególnego w tym moim kadrowaniu. Chodzę i sobie cykam bo cieszą mnie te wszystkie kwiatki i trawki
Giardiną jestem zauroczona prawdziwie i mam nadzieję wielką, że sobie poradzę z jej pielęgnacją w następnych latach. Oto ona for You
Ulewne deszcze trochę ją zmęczyły ale i tak trzyma się dzielnie.