Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zielonej AniaK 20:07, 27 cze 2016

Do góry
Może niedoskonały ale..... 20:04, 27 cze 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Witaj Olcia Możesz w wolnej chwili cyknąć fotki hortensjom white dome ?

Prozę bardzo.
Dodam z lekkim wstydem ,że White Dome nie przycięłam wiosną.Po prostu się nie wyrobiłam.
U nas pochmurno a mój aparat tego nie lubi

a to Anabell

Makowo na Kociewiu 20:03, 27 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

uważam je za duet doskonały

pięknie,cudownie oczu nie mogę oderwać tak bym chciała zrobić mój przedogródek rabata wzdłuż domu 9m długości i 1,8 szerokości.
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 20:02, 27 cze 2016

Do góry
Mika 2 dni temu zobaczyła u sąsiadów małego kotka
a że boi się maluchów bo na nią syczą robiła małe podchody w udawaniu jaka to jest dzielna
Najpierw trudna decyzja z łapką do góry pójdę a może nie

Potem obserwacja z każdej strony oczywiście na odległość

W końcu kotek się znudził i poszedł a ona zmęczona zasnęła
Ogród zielonej AniaK 20:00, 27 cze 2016

Do góry

Pszczelarnia 19:59, 27 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Pszczółko,możesz pokazać Reine des Violettes samą.

A wiesz, że są ponoć 3 'Reine des Violettes'? Pogubiłam się.

Hortensjada 19:58, 27 cze 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Bożenko pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona
Masz pięknie !!!

Pozdrawiam

Dziękuję bardzo Trochę odpoczęłam po pracy ( nerwowy dzień) i idę przystrzyc bukszpanową kulę

Pan Maluśkiewicz 19:56, 27 cze 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Ewuniu, mój bez Black Tower przybiera na masie. Co prawda jedyny kwiat przekwitł i obeschł... nie ma owoców, ale może to lepiej.

Karolka, ale masz ślicznie w ogródku. Bardzo ładnie skomponowalaś swoją przestrzeń. Bezik dorodny Widać, że mu dobrze u Ciebie Mojemu kwiaty wszamały ślimaki i też nie mam owoców
Hortensjada 19:52, 27 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Bożenko Twoje zdjęcia zawsze oglądam z zachwytem.Masz cudowny ogród.Wiem,że się powtarzam,ale uwielbiam twój ogród. Zastanawiam się jak Ty to robisz,że wszystkie hortki tak pięknie Ci kwitną. Moje ogrodówki hmm nie mam się czym chwalić na całym krzaku po 4 pąki daję im ostatnią szansę na zimę bardziej okryje i jak nie zakwitną to się pożegnamy. Z zeszłorocznych bukietówek tylko Pinky winky ma pączki kwiatowe na pozostałych narazie nic nie widać,może zbyt nisko przycięłam,ale chciałam aby ładnie od dołu się zagęściły.Oj to się rozpisałam i wyżaliłam

Bardzo dobrze zrobiłaś z tym przycięciem, absolutnie nie to jest przyczyną braku pąków, na pewno się pojawią U mnie większość pokazała się dopiero w tym tygodniu ale mam kilka krzaków, gdzie na razie ich nie ma np.Tardiva
A poniżej 2 krzaki Wim's red -to samo stanowisko,ten sam wiek, jeden z kwiatami u drugiego nawet pączka. Łącznie jest tam 5 krzaków, 2 bez pączków ale jestem spokojna, na pewno będą

Hortensjada 19:45, 27 cze 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Przepiękny ten ogród, 8 lat, mam nadzieję, że po taki czasie mój będzie choć w połowie tak piękny. Jak na razie to żałuje większości decyzji jakie zrobiłam u siebie miesiąc temu i wszystko teraz muszę zmieniać. Człowiek uczy się na błędach.

Jest to jeden z etapów "dojrzewania "ogrodnika. Każdy musi przez to przejść, uważam to za zupełnie naturalne i nie czyń sobie z tego powodu żadnych wyrzutów.

Oranges & Lemons i Rhapsody in Blue
Hortensjada 19:41, 27 cze 2016

Do góry
Mirko i Zbyszku- z wypiekami na twarzy czekałam na kolejne wydania 2 czasopism ogrodniczych, wertowałam je godzinami, zwracałam uwagę na każdy drobiazg na fotkach i snułam wizje. Gdzie mam posadzić drzewa wiedziałam od razu, żadnego z iglastych nie przesadziłam, liściate sa na swoich miejscach w 80 % a to dlatego, że jednak są znacznie mniej przewidywalne co do wzrostu i pokroju. Wszystkie pozostałe rośliny poza pnączami w kąciku zadumy zmieniały swoje miejsce wielokrotnie. I tak jak w życiu- najwięcej nauczyłam się na swoich błędach.
Pozdrawiam serdecznie

Guernsey
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:39, 27 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
I moja pomylona róża.... miała być hansestadt rostock, prawdopodobnie jest ARTHUR BELL. Świadomie żółtej bym nie kupiła, ale jak już jest to rośnie
W tym zestawieniu wspaniale wygląda.
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 19:36, 27 cze 2016

Do góry
mikami napisał(a)
Moja gigantyczna lawenda
Kwiatostany tej lawendy są dużo jaśniejsze niż tej o normalnych rozmiarach
Myślałam żeby ją przyciąć co o tym sądzicie?

to jest inna odmiana lawendy wąskolistnej. cięcie teraz nie zmieni pokroju.
Ten krzaczek trzeba nisko ciąć by był kompaktowy, a wtedy te długie kłosy w masie mają swój olbrzymi urok, zwłaszcza jak będzie mieć już kilka lat.
Na pocieszenie dodam, że ten mieszaniec jest zdrowszy, bardziej żywotny (można bardzo drastycznie ciąć i formować) i lepiej zimuje... i lepiej się sieje
Miejsko & sielsko 19:33, 27 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Jakie piękności ogrodowe pokazujesz Jude też bardzo lubię. Jak mocno ją tniesz wiosną? W tym roku moją przycięłam mocno, aby się ładnie rozgałęziła, ale obraziła się na mnie za to i ukarała kiepskim wzrostem, i słabym kwitnieniem.

Moje wszystkie 4 sztuki cięłam dość mocno, na ok. 50 cm , plus wszystkie krzyżujące się pędy.
Zauważam, spóźniona była w stosunku do innych z mojego regionu o 2 tyg.
Dziś ma mnóstwo pąków, sztywno je trzyma i mimo dużych opadów jak i kwiaty są spore trzyma się prosto i nie pokłada.

Ogród u stóp klasztoru cz. II 19:32, 27 cze 2016

Do góry

Fajnie i piękna ta róża,a nazwa?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:26, 27 cze 2016

Do góry

Wysokie temperatury przypaliły trochę wiąza Wredei.

Rozpoznawanie bylin 19:24, 27 cze 2016

Do góry
Witam, czy znajdzie się ktoś kto pomoże mi rozpoznac co to za rośliny oznaczone czerwonymi kółeczkami? Bardzo proszę o pomoc. Niestety nie mam zdjęcia lepszej jakości, takie znalazłam w internecie. Z góry dziękuję za pomoc.
Ogród z rzeźbą 19:22, 27 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Na rabacie avatarkowej do kwitnienia zbierają się hortensje:

piękne robisz zdjęcia ale nie ma się co dziwić jak model...czyt.ogród przepiękny
Miejsko & sielsko 19:19, 27 cze 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)
w moim ogródku to moja ulubienica jude de obscure,

Jakie piękności ogrodowe pokazujesz Jude też bardzo lubię. Jak mocno ją tniesz wiosną? W tym roku moją przycięłam mocno, aby się ładnie rozgałęziła, ale obraziła się na mnie za to i ukarała kiepskim wzrostem, i słabym kwitnieniem.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:16, 27 cze 2016

Do góry
Trochę pisma obrazkowego.

Jednoroczne ostróżki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies