Cos stalo mi sie z milorzębami. Czy jest ktos kto zdiagnozuje problem. Znalazlam na watku o chorobach ale nic z niego nie wyniklo. Grzyb/robal/naturalny meszek. I wez tu czlowieku badz madry
Nie uśmiecha mi sie psiukanie ale jesli trzeba to bede musiala.
na rabacie pojawiły sie nowe urocze rosliny
a polamany judaszowiec ma zywa jedna galazke i co z nim zrobic? uciac reszte i starac sie wyprowadzic na nowo? Chyba mi sie nie chce
Fajnie teraz jest w ogrodach, zielono, kwieciście Rabarbar dłoniasty miałam kiedyś, posadzony w suchym miejscu, zmarniał,
Basiu co to za kwiatek jasno różowy na drugim zdjęciu?
W piatek zaliczylam szybka wizyte w ogrodniku, na samo zamkniecie, wiec czasu nie bylo by czegos wiecej poszukac. Wyszlam z 3 serduszkami White Gold, 3 orlikami, 3 buczkami, hortensja dębowa i malusia tojescia aurea do oczka. Żaby byly zadowolone. W oczku przywuwazylam tez kijanki. I dobrze
Hmm, nie wiem jak długo tak ładnie będzie? Bo zamieszkał z nami taki ktoś. Został sam, taki jakby spadek po rodzinie. Nikt go nie chciał, długa historia. Jest u nas
Ma kojec pomiędzy drzewkami owocowym, on cały czas był "podwórkowym" psem. U nas może też biegać po całym ogrodzie, narazie bez Azy. Nigdy nie chodził na smyczy a na spacerze ładnie szedł. Jechał wczoraj z nami prawie 2 godziny samochodem, pierwszy raz, całą drogę siedział grzecznie.
Jak Aza go pozna i polubi to pewnie będzie z nią w domu, narazie, jest obwąchiwanie i znaczenie terenu, bo jest u nas od wczoraj Może nie jest taki urodziwy, trochę zaniedbany, ma około 9 lat, ale jest bardzo przyjazny i grzeczny. Nie miał łatwo, ale jakoś sobie radził, teraz jest z nami
Nie jestem wielką fanką różaneczników, ale w takim ogrodzie jak Twój są na swoim miejscu i wyglądają naprawdę ładnie. Pięknie otulają staw
Za to azalie, chyba dlatego, że wydają się dużo delikatniejsze, podobają mi się całkiem mocno
To ujęcie mnie urzekło.
Jednak coś kwitnie .
Piwonia śliczna. Moim zaschły pączki . Z 9 krzewów kwitnąć będą 3. Nie wiem czy mróz czy susza.
Będę linie rozkładać do podlewania.
Zauważyłam dopiero jak rozwinął kwiaty, mój jedyny różanecznik, który tnę bo zajmuje mi przestrzeń dla innych cieniolubów. Mirka, poznajesz roślinę z wymiany śmietnikowej? Chyba zrobi mi ten rok ta roślina