Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielone drzwi w Kruklandii

Zielone drzwi w Kruklandii

Patrycja_KG_Lu 09:22, 07 maj 2026

Bardzo, ale to bardzo polecam Ci starą książkę BRONISŁAW GAŁCZYŃSKI OGRÓD OWOCOWY NA 300 METRACH KWADRATOWYCH. Mi bardzo rozjaśniła w głowie. Książka z 1956 roku, ale ma w sobie dużo aktualnej wiedzy. Jeśli dobrze pamiętam to tam jest taki plan by dać kilka drzew silnie rosnących, bo kiedy te karłowe urosną i przestaną dawać owoce to wycinasz, a wtedy te mocno rosnące powinny już dać owoce, a owocują potem nawet przez 20-30 lat. Ogólnie plan tej książki jest taki, że ten sad owocowy ma dać kilogram owoców dziennie. Tutaj można przejrzeć strony tej książki - https://docer.pl/doc/nc1svv0
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Juzia 10:06, 07 maj 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bardzo, ale to bardzo polecam Ci starą książkę BRONISŁAW GAŁCZYŃSKI OGRÓD OWOCOWY NA 300 METRACH KWADRATOWYCH. Mi bardzo rozjaśniła w głowie. Książka z 1956 roku, ale ma w sobie dużo aktualnej wiedzy. Jeśli dobrze pamiętam to tam jest taki plan by dać kilka drzew silnie rosnących, bo kiedy te karłowe urosną i przestaną dawać owoce to wycinasz, a wtedy te mocno rosnące powinny już dać owoce, a owocują potem nawet przez 20-30 lat. Ogólnie plan tej książki jest taki, że ten sad owocowy ma dać kilogram owoców dziennie. Tutaj można przejrzeć strony tej książki - https://docer.pl/doc/nc1svv0

Albo mi już to polecałaś... albo widziałam jakieś urywki gdzieś w necie
Znalazłam na alledrogo Zamawiam
Roocika 10:08, 07 maj 2026

Juzia napisał(a)

Poważnie???
A ja tak go chciałam w ogrodzie
To może by mi się przyjął na skarpach?!?!?
Poszukam jutro w sklepach.

Możesz przecież spróbować, u mnie sobie radzi całkiem fajnie. A jak się sprawdzi to łatwo go mnożyć.
Juzia 10:20, 07 maj 2026

Roocika napisał(a)

Możesz przecież spróbować, u mnie sobie radzi całkiem fajnie. A jak się sprawdzi to łatwo go mnożyć.

No i zapomniałam!
Może jutro nie zapomnę